Παναθηναϊκός: Το σκεπτικό για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου

Παναθηναϊκός: Το σκεπτικό για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου

Κατά γενική ομολογία το ρόστερ του Παναθηναϊκού έχει κενά, ο Γιώργος Δώνης τα γνωρίζει, όμως ο Γιάννης Αλαφούζος έχει θέσει άλλες προτεραιότητες στο αγωνιστικό και στο οικονομικό.

Τα κενά στο ρόστερ του Παναθηναϊκού έχουν επισημανθεί από το καλοκαίρι και υπό άλλες συνθήκες, η κάλυψη τους θα έμπαινε σε πρώτο πλάνο για τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ωστόσο, το γεγονός ότι πρόκειται για μία μεταβατική περίοδο, χωρίς ουσιαστικούς στόχους, μεταβάλλει τα δεδομένα και επηρεάζει τις σκέψεις της διοίκησης.

Η άποψη του Γιάννη Αλαφούζου είναι ότι το έμψυχο δυναμικό πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο, με σαφή προτεραιότητα στην ανάδειξη των νεαρών Ελλήνων. Η εξυγίανση της ΠΑΕ πλησιάζει στην ολοκλήρωση της και ο μεγαλομέτοχος δεν θα συναινέσει στην επιβάρυνση του προϋπολογισμού με νέα συμβόλαια πολυετούς διάρκειας.

Άλλωστε, ένα από τα λάθη που χρεώνει ο Αλαφούζος στον Νίκο Νταμπίζα, αφορά τις διετείς και τριετείς συμφωνίες που σύναψε ο τεχνικός διευθυντής για τη φετινή ομάδα. Σύμφωνα με τον εφοπλιστή, τέτοιες συμβάσεις θα έπρεπε να έχουν αποφευχθεί, αφού ο Παναθηναϊκός ακόμα αποπληρώνει τις προηγούμενες αμαρτίες…

Αξιολόγηση των μικρών

Ο Γιώργος Δώνης δέχτηκε σχετική ερώτηση για τις μεταγραφές στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λάρισα. Ο Δώνης απάντησε ότι δεν σκέφτεται την ενίσχυση και έριξε το μπαλάκι στη διοίκηση: «Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλά πράγματα στην ομάδα και πολλές διαφοροποιήσεις και δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να μιλήσω για μεταγραφικά θέματα. Είναι πράγματα που αυτή τη στιγμή δεν είναι στο κεφάλι μου».

Προφανώς, αν εξαρτιόταν από τον ίδιο, ο Γιώργος Δώνης θα ενίσχυε το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ο Αλαφούζος δεν συμμερίζεται τη γνώμη του προπονητή και έχει ζητήσει να δοθεί ξανά το βάρος στους νεαρούς από την ακαδημία. Ο Αλαφούζος θέλει να παίξουν οι μικροί, να τους αξιολογήσει ο Δώνης και στο τέλος της σεζόν, να υπάρχει έκθεση για τον καθένα.

Στο σκεπτικό του Αλαφούζου, η φετινή σεζόν θα χρησιμεύει για να φανεί ποιοι από τους παίκτες από τα τμήματα υποδομής μπορούν να συγκροτήσουν τη «βάση» του Παναθηναϊκού για τα επόμενα χρόνια και ποιοι όχι. Η «μαγιά» υπάρχει από πέρυσι, αλλά φέτος θα είναι το πιο σημαντικό τεστ για τους μικρούς, οι οποίοι θα κερδίσουν τη θέση τους στον Παναθηναϊκό ή θα παραχωρήσουν τη θέση τους σε άλλους.

Λύσεις εκ των έσω

Συνεπώς, ο Δώνης πρέπει να ψάξει λύσεις εκ των έσω για τα κενά που έχει διαπιστώσει. Ακόμα και στο σκοράρισμα, το οποίο δεν είναι ένα χαρακτηριστικό που… καλλιεργείται, ο Δώνης είναι υποχρεωμένος να το δουλέψει με τους επιθετικούς τους οποίους ήδη διαθέτει. Δύσκολα θα προκύψει διορθωτική κίνηση για κάποια από τις «ανορθογραφίες» στην ομάδα.

Αντίθετα, η πρόθεση της διοίκησης είναι η περαιτέρω μείωση των περιττών εξόδων. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της αποδέσμευσης των τεσσάρων παικτών οι οποίοι δεν υπολογίζονται (Μουνιέ, Οικονόμου, Τζανδάρης και Αρμενάκας) και ενδεχομένως, με την πρόωρη διακοπή της συνεργασίας με ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν βοηθάνε. Αλλά είναι πρώιμο να γραφτεί το παραμικρό και όλα uα αποφασιστούν σε μεταγενέστερη συνάντηση του Αλαφούζου με τον Δώνη.

Εν κατακλείδι, ο Παναθηναϊκός θα στηριχτεί στις δυνάμεις του και δεν περιμένει ενισχύσεις. Ο σκοπός είναι να βελτιωθούν οι μικροί και να εξελιχτούν σε πολύτιμες μονάδες ή όσοι δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν το καλοκαίρι να μην συνεχίσουν στο ρόστερ, για να δημιουργηθεί χώρος για τους επόμενους. Ο Αλαφούζος το έθεσε με απόλυτο τρόπο σε όλους: λίγοι και ποιοτικοί ξένοι, μετρημένες μεταγραφές και σε πρώτη μοίρα τα παιδιά του Τριφυλλιού, ακόμα και αν κοστίσει βαθμολογία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ