Της εξυγίανσης το κάγκελο: Πειθαρχική δίωξη σε Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά όχι σε Παπαδημητρίου, Γ. Σαββίδη

Της εξυγίανσης το κάγκελο: Πειθαρχική δίωξη σε Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά όχι σε Παπαδημητρίου, Γ. Σαββίδη

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας... συγκινήθηκε από τη δήλωση του Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά μάλλον «δεν είδε, δεν άκουσε» τις δηλώσεις Παπαδημητρίου και τις προκλήσεις του Γ. Σαββίδη.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο στα καλύτερά του. Τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο, η πολυϊδιοκτησία να χτυπάει την πόρτα της δικαιοσύνης. Οι επίσημοι παράγοντες των ομάδων δηλώσει εμπρηστικές και καυστικές. Και το αποτέλεσμα όλων αυτών, να είναι η πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στον Σάββα Θεοδωρίδη. Μια δίωξη που έγινε πρώτο θέμα στο site της ΕΠΟ και πανηγυρισμός στα ΜΜΕ του Ιβάν Σαββίδη. Ενας προκλητικός πανηγυρισμός του συστήματος, για την οσμή ενός ακόμη σκανδάλου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την πειθαρχική δίωξη στον Σάββα Θεοδωρίδη αναφέρει τα εξής: «Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη εις βάρος του κ. Σάββα Θεοδωρίδη, επίτιμου προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ.1, 2α και 3,4, 25 παρ. 1 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Τι σημαίνει αυτή η δίωξη; Σημαίνει ότι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας αποφάσισε ο ίδιος να απαντήσει στο ερώτημα της ΠΑΕ Ξάνθης, εάν ο Σάββας Θεοδωρίδης εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό. Για τον Γιάννη Παπαδημητρίου, που είναι θεσμικό πρόσωπο της Ξάνθης, ο εισαγγελέας μάλλον «δεν είδε, δεν άκουσε» να λέει ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Και έκρινε περιττό να τον καλέσει.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για μια κλήση δίωξη που δεν προκαλεί καμία έκπληξη στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Εξάλλου, η εποχή της «εξυγίανσης» είναι η εποχή των σκανδάλων. Η εποχή που όποιος θέλει, λέει ό,τι θέλει, κάνει ό,τι θέλει, αρκεί να μπαίνει στο σημάδι ο Ολυμπιακός. Το κακό για αυτούς, ωστόσο, είναι ότι ο Σάββας Θεοδωρίδης πάντα ξέρει τι λέει. Μια δίωξη, με τον τρόπο που γίνεται και τους όρους που παίζεται το παιχνίδι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι τόσο αναμενόμενα σκανδαλώδης, που απλώς επιβεβαιώνει όλα όσα πιστεύουν στο Μεγάλο Λιμάνι.

Αλλά ό,τι και να πει κάποιος για την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη είναι περιττό, όταν ακόμη ο Γιωργάκης Σαββίδης κάνει ό,τι γουστάρει, γράφει ό,τι γουστάρει, λέει ό,τι γουστάρει. Αλλά, φυσικά, οι Αθλητικοί εισαγγελείς δεν έχουν ενημερωθεί. Για αυτό και δεν του έχει ασκηθεί κάποια Πειθαρχική Δίωξη. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι ο Γιώργος Σαββίδης δεν κάνει δυσμενείς τοποθετήσεις και δυσφήμιση ποδοσφαιρικών αρχών και οργάνων. Είναι γνωστό αυτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ