Οι νέοι των 19 γκολ, στο… λημέρι των «παλιών» (vids)

Οι νέοι των 19 γκολ, στο… λημέρι των «παλιών» (vids)

Σεμέδο, Βαλμπουενά, Σουντανί και Ελ Αραμπί και η καθοριστική τους «παρουσία» στον Ολυμπιακού του Μαρτίνς.

Και από σήμερα; Εκ των πραγμάτων η κουβέντα στα επόμενα. Ο Ολυμπιακός που άφησε στην… ιστορία το ντέρμπι της περασμένης Κυριακής με την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός που βλέπει να σχηματίζεται μπροστά του ένα ακόμη «ναρκοπέδιο» με τρεις αναμετρήσεις σε οκτώ νύχτες: Ξάνθη το Σάββατο στα Πηγάδια. Μπάγερν στο Μόναχο την επόμενη Τετάρτη (6/11). Ατρόμητος στο Καραϊσκάκη πριν από τη διακοπή (10/11).

Η πέμπτη φορά στη φετινή σεζόν, που εμφανίζεται ένα τέτοιο «τρίγωνο» κάνοντας το ποδόσφαιρο για τους Ερυθρόλευκους… γεωμετρία. Και μιας και έτσι θα πάει ως το τέλος του ΄19; Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του έχουν πλέον την εμπειρία, στα όρια της συνήθειας για να κατανοήσουν πως ο μόνος τρόπος για να βγεις από τέτοια μικρά… αδιέξοδα, είναι να κοιτάζεις κάθε ματς ξεχωριστά. Κωδικός Ξάνθη λοιπόν. Σε μια έξοδο «μπλόκο», απέναντι σε έναν αντίπαλο που προκάλεσε εντύπωση ότι την Τρίτη αποφάσισε να εκδώσει μια ανακοίνωση για την διαιτησία που είχε στο ματς του περασμένου Σαββάτου στο Ηράκλειο, με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Και να ήταν μόνον αυτό…

Η μέρα του Ματιέ

Ο Μαρτίνς βεβαίως και συνολικά το «στρατηγείο» του Ρέντη δεν ασχολούνται με αυτά. Είναι μια ακόμη «καθαρή» επιλογή τους, στον δρόμο για την επίτευξη των στόχων τους. Στο αθλητικό κέντρο του Ολυμπιακού τα βλέμματα είναι στραμμένα στον Ματιέ Βαλμπουενά. Στον Γάλλο δημιουργό που δίνει τον δικό του «αγώνα» με τον χρόνο προκειμένου να τεθεί στη διάθεση του τεχνικού τιμ για το ματς του Σαββάτου. Αν τα καταφέρει, που σήμερα μοιάζει πιθανότερο από χθες καθότι κατάφερε να προπονηθεί με τους συμπαίκτες του, τότε είναι πιθανό μόλις για δεύτερη φορά φέτος να δούμε στην εντεκάδα των Πειραιωτών και τις τέσσερις «καλές» μεταγραφές.

Το 55,6 των γκολ

Το καρέ που όχι μόνο έχει ξεχωρίσει ως εδώ αλλά που έχει προσφέρει περισσότερα από ότι θα μπορούσε να υπολογίζει κανείς σε αυτό το μικρό δείγμα γραφής. Για παράδειγμα: Το ξέρετε ότι οι Ματιέ Βαλμπουενά (4 γκολ, 9 ασίστ, 13 συμμετοχές), Ρούμπεν Σεμέδο (4 γκολ, 15 συμμετοχές), Χιλάλ Σουντανί (4 γκολ, 1 ασίστ, 7 συμμετοχές) και Γιουσέφ Ελ Αραμπί (7 γκολ, 2 ασίστ, 13 συμμετοχές) έχουν σκοράρει τα 19 από τα συνολικά 34 γκολ των Ερυθρόλευκων σε όλες τις διοργανώσεις; Και όμως συμβαίνει. Το 55,6% των γκολ της χρονιάς σε αυτές τις πρώτες 17 επίσημες αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με… bonus 12 ασίστ!

Μόνο μια φορά

Και όλα αυτά ενώ έχουν αγωνιστεί μόλις μια φορά μαζί στην ίδια εντεκάδα. Στο ματς πρωταθλήματος με τη Λαμία (2-0, 28/9) σε μια νύχτα που Σουντανί και Ελ Αραμπί έβαλαν από ένα γκολ.  Θυμίζουμε ότι ο Σουντανί είναι εκτός «ευρωπαϊκής λίστας» των Ερυθρόλευκων έχοντας μόλις μια ολιγόλεπτη παρουσία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (Κράσνονταρ-Ολυμπιακός 1-2). Άρα λοιπόν το «καρέ» μπορεί να βρεθεί στο γήπεδο μόνο σε ματς πρωταθλήματος, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2019.

Το κλειδί της Κυριακής

Στην πραγματικότητα βεβαίως τους τέσσερις «νέους» που έχουν μπει για τα καλά στην «εξίσωση» των «παλιών» (16 του περσινού ρόστερ παρέμειναν στα Ερυθρόλευκα) θα μπορούσε κάποιος να τους «μοιράσει» σε 2+2. Διότι οι Ματιέ Βαλμπουενά και Ρούμπεν Σεμέδο έφτασαν νωρίς, ακολούθησαν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και μπήκαν με την «πρώτη» στην εντεκάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Οι Σουντανί και Ελ Αραμπί ανέδειξαν τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες τους στην πορεία, φτάνοντας στο ματς της Κυριακής κόντρα στην ΑΕΚ που ο κόουτς τους «εμπιστεύτηκε» μαζί σε μια αναμέτρηση υψηλής έντασης. Και ξεκάθαρης τακτικής «στόχευσης». Σε μια διάταξη 4-3-3 που επί της ουσίας έστειλε στην περιοχή των Κιτρινόμαυρων και τους δύο σαν σέντερ φορ, με τον Ντανιέλ Ποντένσε να έχει τον ρόλο του «δημιουργού» από τα άκρα. Οι δυνατότητες που προσφέρει ένα ρόστερ τέτοιου επιπέδου. Και βέβαια οι ιδέες ενός πολύ καλού προπονητή.

https://youtu.be/frYZnYiTD6g

Εθνική επιβεβαίωση

Το πόσο «λειτουργικό» είναι αυτό το καρέ, ως εδώ το καταλαβαίνεις βεβαίως και από άλλα γεγονότα. Διότι αν ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι 35 ετών και την πόρτα της εθνικής Γαλλίας την έκλεισε ο ίδιος πριν από χρόνια, οι άλλοι τρεις μέσω Ολυμπιακού έφτασαν ως το εθνόσημο. Ο Ρούμπεν Σεμέδο, μαζί με τους Σα και Ποντένσε καλείται σταθερά το τελευταίο διάστημα στο ρόστερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Πορτογαλίας του Φερνάντο Σάντος. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί την περασμένη Παρασκευή κλήθηκε στην εθνική ομάδα του Μαρόκο για πρώτη φορά από τον Γενάρη του 2017! Και την Τετάρηυ ήρθε και η σειρά του Σουντανί: Ο Ομοσπονδιακός της Αλγερίας Τζαμέλ Μπελμαντί,  αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στις αρχικές κλήσεις του για την Εθνική Αλγερίας, 509 ημέρες από τη τελευταία συμμετοχή του, στο διεθνές φιλικό κόντρα στην Πορτογαλία στις 7/6/2018.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ