Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα του Μπεκ δεν είναι οι τραυματισμοί

Παναθηναϊκός: Το πρόβλημα του Μπεκ δεν είναι οι τραυματισμοί

Για άλλη μία φορά, ο Ούφε Μπεκ αποκλείστηκε από την αποστολή για ιατρικούς λόγους. Όμως, το to10.gr εξηγεί τον πραγματικό λόγο που ο Δανός εξτρέμ χάνει μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού.

Ο αποκλεισμός του Ούφε Μπεκ από την αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν προκάλεσε έκπληξη. Μάλλον το αντίθετο θα εξέπληττε: να ταξίδευε ο Δανός εξτρέμ στη Θεσσαλονίκη. Ο Μπεκ δεν θα είναι παρών στην Τούμπα και έμεινε στην Αθήνα, όπου θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αυτή τη φορά, ο Μπεκ δεν υπολογίζεται στα πλάνα του Γιώργου Δώνη διότι έχει υποστεί οστικό οίδημα στο αριστερό γόνατο, σε μία σύγκρουση που είχε με αμυντικό της Λάρισας στο παιχνίδι της Κυριακής 27 Οκτωβρίου. Ο 26χρονος επιθετικός υποβλήθηκε σε ακτινολογικό έλεγχο τη Δευτέρα και δεν προπονήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Πρόκειται για τον πέμπτο τραυματισμό που παρουσίασε ο Ούφε Μπεκ από την ημέρα που ενσωματώθηκε στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού. Ο Δανός αποδεικνύεται ιδιαίτερα επιρρεπής, επαληθεύοντας το βιογραφικό του και δικαιώνοντας τις ενστάσεις που εκφράστηκαν την περίοδο της μεταγραφής του.

Το πραγματικό πρόβλημα του Μπεκ

Όμως, τι συμβαίνει με τον Ούφε Μπεκ; Είναι πράγματι τόσο ευπαθής στους τραυματισμούς; Όχι, είναι η αλήθεια. Το πρόβλημα του Μπεκ είναι περισσότερο ψυχολογικό, παρά ιατρικό. Ο Δανός φοβάται πάρα πολύ και το παραμικρό χτύπημα που για άλλους παίκτες είναι… αμελητέα ποσότητα, για αυτόν είναι ικανό να τον κρατήσει έξω για 2-3 μέρες.

Μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς στην αρχή της καριέρας του, ο Μπεκ έχει αποκτήσει φοβίες. Αυτές οι φοβίες ωθούν τον Δανό να διογκώνει στο μυαλό του τους πιο ασήμαντους τραυματισμούς και να τους μεγαλοποιεί. Ένας άλλος παίκτης θα… επιζούσε και θα έπαιζε στο επόμενο παιχνίδι με μικροενοχλήσεις, αλλά ο Μπεκ αυτόματα τίθεται νοκ-άουτ. Γιατί του… κολλάει η σκέψη ότι θα υποτροπιάσει, θα πάθει πιο σοβαρή ζημιά και θα λείψει από τη δράση για πολλούς μήνες.

Έχει σημειωθεί περιστατικό στο «Καλαφάτης» που ο Μπεκ δέχτηκε πάτημα στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, εμφανίστηκε ένα μικρό αιμάτωμα και παρά τις διαβεβαιώσεις του ιατρικού επιτελείου ότι είναι «ΟΚ», ο Δανός δεν μπήκε να προπονηθεί γιατί αισθανόταν ότι δεν περπατούσε καλά…

Ωστόσο, αυτή η κατάσταση με τον Μπεκ δεν είναι βιώσιμη. Ο Μπεκ πρέπει να δουλέψει με τον εαυτό και να ξεπεράσει τα θέματα του, διότι σε αντίθετη περίπτωση δεν θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα δεν έχει την πολυτέλεια να έχει έναν παίκτη στο δυναμικό της, ο οποίος τη μία εβδομάδα παίζει και στην επόμενη όχι, παρότι ιατρικά δεν έχει κάτι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ