ΑΕΚ: Mε «φρέσκια» άμυνα και τετράδα-«φωτιά» στην επίθεση

ΑΕΚ: Mε «φρέσκια» άμυνα και τετράδα-«φωτιά» στην επίθεση

Ξεκαθαρίζει το αγωνιστικό πλάνο του Κωστένογλου για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν μπροστά τους άλλες δύο μέρες προκειμένου να δουλέψουν τους τομείς που χρειάζεται ώστε να φύγουν από το ΟΑΚΑ με τους βαθμούς της νίκης.

Ο Νίκος Κωστένογλου καταστρώνει ήδη τα πλάνα του για το μεγάλο ματς με κάποια πρώτα πράγματα να έχουν φανεί. Ο Έλληνας τεχνικός προτίθεται να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς με τον Ατρόμητο, με τις περισσότερες να αφορούν στην αμυντική γραμμή της ομάδας.

Μιχάλης Μπακάκης και Νίκλας Χουλτ διεκδικούν φανέλα βασικού, αντί των Παουλίνιο και Λόπες, στα άκρα της αμυντικής γραμμής. Οι δύο παίκτες αναμένεται να επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα, προκειμένου να προσδώσουν μεγαλύτερα σιγουριά στις πτέρυγες του Δικεφάλου.

Ο Κωστένογλου θέλει να διασφαλίσει την καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ και από εκεί και πέρα η ομάδα του να βρει γκολ, βασιζόμενη στην ποιότητα της μεσοεπιθετικής της γραμμής. Ο Έλληνας τεχνικός ποντάρει πολλά στη συνύπαρξη των Πέτρου Μάνταλου, Ντανιέλε Βέρντε, Μάρκο Λιβάγια και Νέλσον Ολιβέιρα. Οι τέσσερις άσοι αναμένεται να βρεθούν στο βασικό σχήμα και να αποτελέσουν τα δυνατά «όπλα» του Δικεφάλου για το «τρίποντο».

Ο Μάνταλος είναι καλά και θα επιστρέψει στην ενδεκάδα, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του οργανωτή. Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν καθοριστικός στο ματς με τον Ατρόμητο και την Κυριακή αναζητά το πρώτο του μεγάλο ματς απέναντι στους Πράσινους. Μια ομάδα που γενικώς τον δυσκολεύει, καθώς δεν έχει καταφέρει ακόμα να σκοράρει εις βάρος της.

Από εκεί και πέρα ο Ολιβέιρα έρχεται με… φόρα μετά την εμφάνιση απέναντι στον Ατρόμητο, ενώ ο Λιβάγια αναζητά την επιστροφή στα γκολ και τις «γεμάτες» εμφανίσεις. Σε ότι έχει να κάνει με τον Βέρντε τώρα, ο Ιταλός εξτρέμ θα διατηρηθεί στο αρχικό σχήμα, ώστε να δώσει μεγαλύτερη ταχύτητα στην ΑΕΚ. Ενώ είναι πιθανό να τον δούμε σε αρκετές περιπτώσεις και σε καταστάσεις ένας εναντίον με ένα. Μιας και η Ένωση αναμένεται να αντιμετωπίσει μια κλειστή άμυνα, που ίσως χρειαστεί τέτοιες προσπάθειες για να… ανοίξει και να προσφέρει ευκαιρίες για γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ