Τα εννιά χρόνια του Παναθηναϊκού, τα 37 της ΑΕΚ και το… remake 56 χρόνια μετά (vids)

Τα εννιά χρόνια του Παναθηναϊκού, τα 37 της ΑΕΚ και το… remake 56 χρόνια μετά (vids)

Η ανατροπή του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ έφερε στην επιφάνεια κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από το παρελθόν των δύο ομάδων.

Τη νίκη της αγωνιστικής, πιθανώς και της χρονιάς πέτυχε ο Παναθηναϊκός με το 3-2 κόντρα στην ΑΕΚ. Μια νίκη που με τον τρόπο που ήρθε είναι ικανή να αλλάξει όλη την χρονιά για την ομάδα του Γιώργου Δώνη που πλέον μπορεί να κοιτάζει με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Αρχικά ήταν η πρώτη νίκη σε ντέρμπι για τους «πράσινους» μετά από 13 προσπάθειες με την τελευταία τους να είναι στις 28 Οκτωβρίου του 2017, όταν είχαν επικρατήσει με 1-0 του Ολυμπιακού στην Λεωφόρο με γκολ του Βιγιαφάνιες.

Για να βρει κάποιος ανατροπή του Παναθηναϊκού από 0-2 θα πρέπει να ανατρέξει σχεδόν μια δεκαετία πίσω όταν στις 20 Νοεμβρίου 2010 είχε επικρατήσει με 4-2 του Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Τότε ο «Γηραιός» είχε προηγηθεί με γκολ των Μάρα και Πίτου Γκαρσία αλλά το «τριφύλλι» έφερε τούμπα το ματς χάρη σε γκολ των Λουίς Γκαρθία, Σισέ (2) και Πετρόπουλου.

Όσον αφορά κόντρα στην ΑΕΚ τώρα η οποία έμεινε για ενδέκατο σερί ντέρμπι χωρίς νίκη, στις 9 Σεπτεμβρίου 1963, ο Παναθηναϊκός του Στέπαν Μπόμπεκ είχε βρεθεί με δύο γκολ πίσω κόντρα στον Δικέφαλο κι έκανε την ανατροπή. Κανελλόπουλος και Παπαϊωάννου είχαν βαλει μπροστά την ΑΕΚ, ο Δομάζος μείωσε σε 1-2, ο Νεστορίδης έκανε το 1-3 και στη συνέχεια με τέσσερα γκολ σε διάστημα 18 λεπτών (Δομάζος, Σταματιάδης (αυτ.), Παναγιωτίδης, Πανάκης) ο Παναθηναϊκός γύρισε το ματς και νίκησε τελικά με 5-4 αφού ο Παπαϊωάννου μείωσε λίγο πριν το τέλος.

Από 0-2 σε 3-2 είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός αλλά ως φιλοξενούμενος στις 28 Μαρτίου 1962, χάρη σε δύο γκολ του Τουμπέλη και ένα του Δομάζου με την Ένωση να έχει προηγηθεί με γκολ των Τσαχουρίδη και Σταματιάδη.

Τέλος, η ΑΕΚ έχασε σε ματς που προηγήθηκε με 2-0 μετά από 37 χρόνια. Τότε ήταν ο ΟΦΗ που νίκησε μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 9 Ιανουαρίου του 1983 βάζοντας τέλος και σε ένα μεγάλο σερί των «κιτρινόμαυρων».

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με Μαύρο και Μανωλά αλλά οι Κρητικοί με τους Τσιριμώκο (Χ2) και Γεωργιάδη έφυγαν νικητές με 3-2 κι έτσι έβαλαν τέλος σε ένα αήττητο 53 αγώνων για την ΑΕΚ εντός έδρας, ρεκόρ που είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας.

Ρεκόρ που κρατούσε από τις 23 Δεκεμβρίου του 1979 με την ΑΕΚ να μετρά 41 νίκες και 12 ισοπαλίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ