Παναθηναϊκός: Οι δυσκολίες για τον τεχνικό διευθυντή

Παναθηναϊκός: Οι δυσκολίες για τον τεχνικό διευθυντή

Ο Γιάννης Αλαφούζος επιμένει ότι ο επόμενος επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού θα προέρχεται από το εξωτερικό, αλλά το «10» εξηγεί γιατί ίσως αναγκαστεί σύντομα να στραφεί στην εγχώρια αγορά.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αναζητήσει πολλές φορές τεχνικό διευθυντή από τη μέρα που αναμείχθηκε στο ποδόσφαιρο, τον Μάιο του 2012. Κάθε φορά που έκρινε ότι τα πράγματα δεν πάνε σύμφωνα με το σκεπτικό του, ο εφοπλιστής απέπεμπε τον επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος και έψαχνε για τον επόμενο. Μία διαδικασία που άρχισε ξανά μετά την απόλυση του Νίκου Νταμπίζα.

Ωστόσο, αυτή τη φορά υπάρχει μία ουσιώδης διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες… Η αναζήτηση του Αλαφούζου έχει επικεντρωθεί στο εξωτερικό και δεν εστιάζεται στον ελλαδικό χώρο. Διότι οι προηγούμενες επιλογές του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ είχαν παρελθόν στον Παναθηναϊκό (Φύσσας, Λυμπερόπουλος, Ζιλμπέρτο, Ελευθεράκης) ή προέρχονταν από τον ελληνικό περίγυρο (Νταμπίζας, Διαμαντόπουλος).

Ο Αλαφούζος έχει καταλήξει ότι το πλάνο της ελληνοποίησης και της αξιοποίησης της ακαδημίας μπορεί να υπηρετήσει μόνο ένας ξένος, ο οποίος θα έχει δουλέψει με επιτυχία σε ανάλογα πρότζεκτ σε προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Για αυτό, έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του, αλλά και από ατζέντηδες με τους οποίους έχει επαφή να του καταρτίσουν λίστες με ονόματα από το εξωτερικό και σε πρώτη φάση, δεν έχει ασχοληθεί με Έλληνες ή ξένους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Τα «εμπόδια» στο εξωτερικό

Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί. Πρώτα απ’ όλα, στην Ευρώπη οι τεχνικοί διευθυντές οι οποίοι έχουν να επιδείξουν έργο στην ανάδειξη ταλέντων είναι περιζήτητοι και δεν είναι ελεύθεροι. Η συγκεκριμένη αγορά έχει ιδιαιτερότητες και είναι συμπιεσμένη σε σχέση με την ποδοσφαιρική ή την προπονητική, όπου η διαθεσιμότητα είναι μεγαλύτερη.

Επίσης, οι τεχνικοί διευθυντές με σημαντικό βιογραφικό έχουν υψηλό κασέ. Μία παράμετρος που ενδέχεται να επηρεάσει την αναζήτηση του Αλαφούζου, ο οποίος ακόμα δεν έχει ορίσει την αμοιβή που προτίθεται να πληρώσει. Συνεπώς, ολόκληρη η λίστα που έχει τεθεί υπόψη του Αλαφούζου, τελεί υπό αίρεση για την ώρα…

Στις δυσκολίες για την ανεύρεση του κατάλληλου προσώπου πρέπει να προστεθούν οι δισταγμοί των ξένων να δουλέψουν για τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς, ο Σύλλογος δεν έχει την εξαιρετική φήμη που απολάμβανε πριν μερικά χρόνια, εξαιτίας του αποκλεισμού λόγω χρεών από τις διοργανώσεις της UEFA και την ασυνέπεια προς παίκτες, προπονητές, ομάδες και μάνατζερ. Τέτοιου είδους νέα διαδίδονται στο εξωτερικό και η ευφημία χρειάζεται χρόνια για να αποκατασταθεί…

Προς το παρόν, ο Αλαφούζος επιμένει στους συνομιλητές του ότι ο επόμενος τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θα προέρχεται από το εξωτερικό. Ωστόσο, επειδή η διαθεσιμότητες είναι ακριβή και περιορισμένη, ίσως ο Αλαφούζος να προτιμήσει να εξετάσει εκ νέου τις εγχώριες λύσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ