AEK : Φάκελος «ανανεώσεις»

AEK : Φάκελος «ανανεώσεις»

Οι εκκρεμότητες με Χριστοδουλόπουλο, Τσιγκρίνσκι, το ερωτηματικό για Γιόχανσον, ο μονόδρομος με Ανέστη και η περίπτωση Σιμόες.

Μπορεί ο Γενάρης να βρίσκει την ΑΕΚ με τα μεταγραφικά στο προσκήνιο, ωστόσο στην ατζέντα της Ένωσης βρίσκονται και εκκρεμότητες που αφορούν στο υπάρχον ρόστερ.

Οι επικεφαλής της Ένωσης έχουν να διαχειριστούν πέντε διαφορετικές υποθέσεις συμβολαίων, με κάθε μία εξ αυτών να είναι διαφορετική. Δύο συμβόλαια εκπνέουν το καλοκαίρι (Γιόχανσον, Ανέστης), δύο αναμένεται να μπουν σε διαδικασία αναπροσαρμογής, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί μια πρόωρη επέκταση.

To10.gr ανοίγει τον φάκελο «ανανεώσεις» για την ΑΕΚ και παρουσιάζει αναλυτικά τα δεδομένα, για την κάθε υπόθεση.

«Δένει» άμεσα τον Σιμόες

Ο Αντρέ Σιμόες μπορεί να έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το 2019, ωστόσο το έντονο ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού για την απόκτησή του, σε συνδυασμό με το… πάθημα με τον Γιόχανσον, έχουν φέρει την Ένωση και τον Πορτογάλο μέσο από τώρα στο τραπέζι των συζητήσεων για μια νέα συμφωνία.

Η ΑΕΚ έχει ήδη κάνει μια πρώτη επαφή με τον Σιμόες για την πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους, ο 27χρονος μέσος έχει δείξει την διάθεση να συνεχίσει στην Ένωση για αρκετά χρόνια ακόμα και όλα δείχνουν, πως η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, είναι θέμα χρόνου. Με τον Σιμόες να υπογράφει άμεσα, ίσως και μέσα στον Γενάρη, το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Που θα έχει πιθανότατα ισχύ μέχρι το 2021, προβλέποντας αυξημένες αποδοχές για τον Πορτογάλο χαφ και παράλληλα μια υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης, για το ενδεχόμενο που προκύψει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού.

 Αναπροσαρμογή σε Χριστοδουλόπουλο, Τσιγκρίνσκι

Πέρα από την περίπτωση Σιμόες, στην ΑΕΚ υπάρχουν δύο ακόμα συμβόλαια που αναμένεται να μπουν στη συζήτηση, παρότι δεν ολοκληρώνονται το καλοκαίρι. Οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι υπέγραψαν με την ΑΕΚ το 2016 συμβόλαια διάρκειας 2+1 χρόνων και όλα δείχνουν πως και με τους δύο παίκτες, θα υπάρξει αναπροσαρμογή. Με την ΑΕΚ να μην προχωρά δηλαδή στην ενεργοποίηση της οψιόν που υπάρχει, αλλά να κάνει μια νέα συμφωνία με τους δύο παίκτες, προσφέροντάς τους συμβόλαιο διάρκειας τουλάχιστον δύο ετών.

Με τον Ουκρανό στόπερ έχει γίνει ήδη μια πρώτη συζήτηση, στην οποία υπήρξε μια μικρή διαφορά στο οικονομικό που όμως δεν δείχνει ικανή να αποτελέσει πρόβλημα. Ενώ με τον Έλληνα διεθνή, ο κύκλος των επαφών αναμένεται να ξεκινήσει στο προσεχές διάστημα. Προκειμένου και το συμβόλαιο του Χριστοδουλόπουλου να ανανεωθεί, με τον 31χρονο άσο να συνεχίζει στην Ένωση και τα επόμενα χρόνια. Κάτι, που αποτελεί επιθυμία τόσο της ομάδας, όσο και του ίδιου.

Τελικό ξεκαθάρισμα με Γιόχανσον

Σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, το συμβόλαιο του Γιάκομπ Γιόχανσον με την ΑΕΚ εκπνέει το καλοκαίρι, με τον Σουηδό μέσο που βρίσκεται σε διαδικασία αποθεραπείας μετά την επέμβαση στον χιαστό, να μπορεί από την 1η Γενάρη να συζητήσει με όποια ομάδα επιθυμεί, ενόψει καλοκαιριού. Η ΑΕΚ έκανε από πέρυσι την άνοιξη δύο επίσημες προτάσεις στον Γιόχανσον προκειμένου να τον «δέσει» με νέο συμβόλαιο, όμως ο Σουηδός μέσος έδειξε την πρόθεση να αναζητήσει μια νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Οι πιθανότητες ανανέωσης του συμβολαίου του Γιόχανσον με την ΑΕΚ δεν είναι πολλές, όμως το όλο ζήτημα, ακόμα δεν έχει κλείσει οριστικά. Η Ένωση, μέσω του Νίκου Λυμπερόπουλου, σκοπεύει να κάνει μια νέα, τελική κουβέντα με την πλευρά του 27χρονου χαφ, με την επιστροφή του στην Ελλάδα. Προκειμένου να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα του Γιόχανσον, που παραμένει ανοικτό, όμως παράλληλα και δύσκολο για την ΑΕΚ.

Όλα δείχνουν πρόωρο «διαζύγιο» με Ανέστη

Πέραν του Γιόχανσον, το δεύτερο «κιτρινόμαυρο» συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, είναι αυτό του Γιάννη Ανέστη. Η περίπτωση του Έλληνα τερματοφύλακα είναι ωστόσο εντελώς διαφορετική, καθώς το «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών μοιάζει δεδομένο. Η κουβέντα που έγινε με τον Ανέστη για την ανανέωση του συμβολαίου του, παρουσίασε μια σημαντική διαφορά στο οικονομικό.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας αξίωσε ένα συμβόλαιο που σύμφωνα με πληροφορίες έφτανε λίγο πάνω από τις 300.000 ευρώ ετησίως, τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν έδειχνε τη διάθεση να προσφέρει περισσότερες από 200.000 ευρώ. Κάπως έτσι, φάνηκε πως οι δρόμοι της ΑΕΚ και του Ανέστη χωρίζουν, με τον διεθνή τερματοφύλακα να μπαίνει μάλιστα έκτοτε στον «πάγο» από τον Μανόλο Χιμένεθ.

Μάλιστα, τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί γύρω από την περίπτωση του Ανέστη, είναι πιθανό να οδηγήσουν στην αποχώρηση τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ από την ομάδα, ακόμα και τον Γενάρη. Με τον Ανέστη να φέρνει μια πρόταση στην Ένωση και να αποχωρεί, προκειμένου να κάνει ένα «γεμάτο» δεύτερο μισό της σεζόν, σε σύλλογο που υπολογίζεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ