Παναθηναϊκός: Το μεγάλο deal του Ρόκα είχε «πράσινη» προέλευση

Παναθηναϊκός: Το μεγάλο deal του Ρόκα είχε «πράσινη» προέλευση

Ο Τσάβι Ρόκα έφερε 48 παίκτες στην ΑΕΚ Λάρνακας την περίοδο που δούλεψε ως τεχνικός διευθυντής, όμως η πιο σημαντική μεταγραφή του ήταν ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Κώστας Χαραλαμπίδης!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 48 μεταγραφές έκανε ο Τσάβι Ρόκα την περίοδο που εργάστηκε στην ΑΕΚ Λάρνακας. Δεν είχαν όλες την ίδια σημασία, αλλά συμπτωματικά η πιο ηχηρή αφορούσε έναν ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, τον Κώστα Χαραλαμπίδη. Ο «Μπίδης» υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους στο κυπριακό ποδόσφαιρο και η επιλογή του να φορέσει τη φανέλα της μικρής ΑΕΚ Λάρνακας, πιστώνεται εξ’ ολοκλήρου στον Τσάβι Ρόκα.

Στο τέλος της σεζόν 2015-2016 η ΑΕΚ Λάρνακας απώλεσε τον τίτλο από τον ΑΠΟΕΛ και τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Υπό την τεχνική διεύθυνση του Τσάβι Ρόκα, η κυπριακή ομάδα παραλίγο να… σπάσει το κατεστημένο στο ποδόσφαιρο της Κύπρου, αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα και στις περισσότερες λύσεις της μεγάλης αντιπάλου του.

Η ΑΕΚ Λάρνακας χρειαζόταν κινήσεις που θα αποδείκνυαν ότι έχει αλλάξει οριστικά επίπεδο και ο Τσάβι Ρόκα δεν δυσκολεύτηκε να καταλήξει στη μία από αυτές: την απόκτηση του Κώστα Χαραλαμπίδη. Η «σημαία» του ΑΠΟΕΛ ήταν έτοιμος να αποχωρήσει από τον πρωταθλητή και ο Ισπανός έσπευσε να εκμεταλλευτεί την περίσταση.

Στις 28 Απριλίου του 2016, ο ΑΠΟΛ νίκησε 2-0 την ΑΕΚ Λάρνακας στο ντέρμπι τίτλου. Ο «Μπίδης» μετρούσε αντίστροφα για την αποχώρηση του, όμως στο παιχνίδι ήταν βασικός και από τους κορυφαίους στην επικράτηση της ομάδας του. Ο Τσάβι Ρόκα είχε ενημερωθεί για την πρόθεση της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ να αποδεσμεύσει τον –τότε- 34χρονο μεσοεπιθετικό και έκλεισε ραντεβού μαζί του την επόμενη του ντέρμπι.

Η προσέγγιση του Ρόκα ήταν επαγγελματική και προσεκτική, που ουσιαστικά ο Χαραλαμπίδης συμφώνησε με τη μία να υπογράψει στην ΑΕΚ Λάρνακας. Απλώς, περιμένει το αμετάκλητο τέλος από τον ΑΠΟΕΛ,  προτού ανακοινώσει τη μεταγραφή του, επειδή ήταν ο αρχηγός και ο παλαιότερος παίκτης. Εν τέλει, την 1η Ιουλίου του 2016 ο Χαραλαμπίδης άλλαξε εργασιακό περιβάλλον…

Ο Ρόκα χρειαζόταν για το ρόστερ έναν πρωταθλητή, γεννημένο ηγέτη για να δώσει τα στοιχεία που έλειπαν. Ο Χαραλαμπίδης ήταν παίκτης εγνωσμένης αξίας στην Κύπρο και είχε τις προδιαγραφές για να προσθέσει τα χαρακτηριστικά που απουσίαζαν από την ΑΕΚ Λάρνακας. Η δευτεραθλήτρια διατήρησε τη δεύτερη θέση, αφού παρά τη μεγαλύτερη πίεση που άσκησε στον ΑΠΟΕΛ, δεν κατάφερε να τον εκθρονίσει.

Συνολικά, ο Χαραλαμπίδης είχε 31 συμμετοχές με την ΑΕΚ Λάρνακας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (1.185 λεπτά), 3 γκολ και 2 ασίστ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο προπονητής δεν τον χρησιμοποίησε εναντίον του ΑΠΟΕΛ, παρά μόνο σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι ως αλλαγή…

Η δεύτερη χρονιά του «Μπίδη» με την ΑΕΛ Λάρνακας δεν κύλησε εξίσου καλά, αφού ο ποδοσφαιριστής δεν συμπεριλήφθηκε στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας. Μάλιστα, ο Χαραλαμπίδης τελείωσε με άδοξο τρόπο, αφού η παρουσία του σε ένα ιδιωτικό δείπνο του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομου Πετρίδη, λίγες μέρες πριν το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, προκάλεσε την ενόχληση του Τσάβι Ρόκα…

Τελικά, ο Χαραλαμπίδης διέκοψε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ Λάρνακας στις 17 Νοεμβρίου του 2017, με μία λιτή ανακοίνωση εκ μέρους της διοίκησης. «Το Σωματείο ΑΕΚ Λάρνακας και ο ποδοσφαιριστής Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ανακοινώνουν ότι κατόπιν συζητήσεων μεταξύ τους οι οποίες διεξήχθησαν μέσα σε απόλυτα φιλικό κλίμα, αποφασίστηκε από κοινού η λήξη της μεταξύ τους συνεργασίας. Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ευχαριστεί θερμά την ΑΕΚ Λάρνακας για την συνεργασία τους, καθώς επίσης το Σωματείο ευχαριστεί τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη για την προσφορά του στην ποδοσφαιρική της ομάδα και τον επαγγελματισμό του» ανέφερε το κείμενο.

Μετά από την αποδέσμευση του, ο Χαραλαμπίδης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση. Ωστόσο, με δηλώσεις του λίγους μήνες αργότερα, είχε σχολιάσει το γεγονός: ««Θεωρώ ότι είναι αστείο το να μπαίνυμε στη διαδικασία να συζητούμε για ένα ποδοσφαιριστή επαγγελματία με τόση εμπειρία στα γήπεδα και να θεωρούμε ότι είναι ανήθικο και μεμπτό να πάω στο πάρτι που έκανε ο Πρόδρομος Πετρίδης στο σπίτι του. Έκλεισε όμως κοινή συναινέση η συνεργασία μας με την ΑΕΚ και δεν υπάρχει πλέον κάποιο πρόβλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ