ΠΑΟΚ: Η ομιλία Φερέιρα και η νοοτροπία του για τον κόσμο

ΠΑΟΚ: Η ομιλία Φερέιρα και η νοοτροπία του για τον κόσμο

Ο Αμπέλ Φερέιρα θυμήθηκε τα... νιάτα του και τα χρόνια που σαν ποδοσφαιριστής έβλεπε κόσμο στις προπονήσεις.

Μια ανοιχτή προπόνηση που μπορεί να ξανά γίνει την επόμενη εβδομάδα. Γιατί την επόμενη εβδομάδα; Διότι ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και στον ΠΑΟΚ θέλουν να πάνε οι παίκτες στο Φάληρο έχοντας στο μυαλό τους και στ’ αυτιά τους τις… ιαχές του κόσμου του.

Η ανοιχτή προπόνηση ήταν κάτι που πρώτος ζήτησε ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος προσπαθεί να συνηθίσει και εκείνος τα νέα ποδοσφαιρικά ήθη και έθιμα. Αυτά που επιβάλουν να είναι οι πόρτες ερμητικά κλειστές όταν μια ομάδα προπονείται. Δε συνέβαινε όταν εκείνος έπαιζε ποδόσφαιρο. Και τούτο είναι που είπε στους παίκτες του στην ομιλία του.

«Μαθαίνω κάθε ημέρα, μάθαινα ως παίκτης και μαθαίνω και ως προπονητής καθημερινά. Οπότε σήμερα θα μάθουμε κάτι νέο, κάτι περισσότερο. Όταν ήμουν παίκτης όλες οι προπονήσεις ήταν ανοικτές, έρχονταν οι οπαδοί και μας έβλεπαν. Όταν κάποιος ρωτούσε «γιατί αυτός ο παίκτης δεν παίζει», οι οπαδοί ήξεραν γιατί έβλεπαν την προπόνηση», ανέφερε ο Φερέιρα και πρόσθεσε.

«Μερικές φορές, ωστόσο, νιώθω ότι μπορούμε να πούμε στους οπαδούς να έρθουν να δουν μια προπόνηση. Νομίζω αυτό μας κάνει καλύτερους και πιο έτοιμους να προετοιμαστούμε την επόμενη ημέρα».

Ο ίδιος, μάλιστα, ήταν εκείνος που κάλεσε τους παίκτες να γυρίσουν προς την εξέδρα και να χαιρετήσουν το κοινό τους, όταν έμπαιναν στο γήπεδο.

Ο Φερέιρα θέλει τον κόσμο κοντά στην ομάδα, θεωρεί πως μόνο μ’ αυτό τον τρόπο ένα κλαμπ μπορεί να μείνει ενωμένο, να εξελιχθεί, να προχωρήσει σαν γροθιά. Και σκέφτεται να καθιερώσει την ανοιχτή προπόνηση τουλάχιστον 1-2 φορές τον μήνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ