ΑΕΚ: Ο Ίβιτς πρώτα «συμμαζεύει» και μετά αλλάζει την ομάδα

ΑΕΚ: Ο Ίβιτς πρώτα «συμμαζεύει» και μετά αλλάζει την ομάδα

Ο Ίλια Ίβιτς δίνει προτεραιότητα στην ανασυγκρότηση του ρόστερ, στην περιστολή του μπάσκετ και μετά στις παρεμβάσεις για τον σχεδιασμό της ΑΕΚ της σεζόν 2020-2021.

Μετά από ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο στο οποίο το κλίμα ήταν τεταμένο λόγω της ήττας από τον Παναθηναϊκό, η ΑΕΚ επανέρχεται την Κυριακή (23/11) στις υποχρεώσεις της, υποδεχόμενη τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Το παιχνίδι είναι οριακό, όσο και αν ακούγεται οξύμωρο από τη στιγμή που η Ένωση έχει λίγες πιθανότητες να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ δύσκολα θα κινδυνεύσει να χάσει ένα από τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια». Πρακτικά, ο στόχος της ΑΕΚ είναι να κυνηγήσει την κατάκτηση του Κυπέλλου και να τελειώσει τη σεζόν με τις λιγότερες αναταράξεις.

Αυτός είναι ο λόγος που παρά την ονοματολογία που έχει περικυκλώσει τον Ίλια Ίβιτς, τόσο για προπονητές, όσο και για ποδοσφαιριστές, τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Αντίθετα, οι ελάχιστες «πινελιές» του Σέρβου στο οργανόγραμμα της ΑΕΚ μοιάζουν να αποσκοπούν στο μακροπρόθεσμο μέλλον, παρά στο κοντινό. Όπως οι προσλήψεις του γυμναστή Παναγιώτη Βούλγαρη, του εργοφυσιολόγου Γρηγόρη Μπογδάνη και του Φανούρη Γουνδυολάκη, ο οποίος έχει συμπεριληφθεί στο τμήμα σκάουτινγκ. Στο ίδιο μοτίβο εντάσσεται η συνεργασία με τον Κώστα Τσάνα, ο οποίος θα αναλάβει τα τμήματα υποδομής.

Οι αντοχές του Κωστένογλου

Σε αντίθεση με την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, ο Ίβιτς δεν έχει επέμβει στους βασικούς τομείς. Ο Σέρβος δεν έχει ασχοληθεί με τον νέο προπονητή και επιμένει να στηρίζει τον Νίκο Κωστένογλου. Ο Ίβιτς επιθυμεί να επιλέξει με άνεση τον κατάλληλο για την τεχνική ηγεσία, να του δώσει χρόνο να αξιολογήσει το ρόστερ και μαζί να διαμορφώσουν την πολιτική για τη σεζόν 2020-2021. Κυρίως, ο Ίβιτς επιθυμεί να προστατεύσει τον νέο κόουτς από οδυνηρές ήττες και για αυτό δεν επείγεται να τον προσλάβει άμεσα.

Αυτή είναι και η εισήγηση του Ίβιτς στον Μελισσανίδη. Να στηριχτεί ο Νίκος Κωστένογλου παρά το κόστος και ο επόμενος να αναλάβει χωρίς φθορά. Ο Μελισσανίδης δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την αντοχή του Κωστένογλου και από τα αποτελέσματα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Ανακατατάξεις τον Ιανουάριο

Αντίστοιχα, ο Ιανουάριος δεν θα είναι ο μήνες των ηχηρών μεταγραφών, αλλά της ανασυγκρότησης του ρόστερ. Ο Ίβιτς έχει σχηματίσει άποψη ότι μερικοί παίκτες δεν έχουν θέση στην ΑΕΚ της επόμενης χρονιάς και θα επιχειρήσει να απαλλαγεί πρόωρα από αυτούς. Για παράδειγμα, ο Ντανιέλε Βέρντε θεωρείται ένας ικανός ποδοσφαιριστής, αλλά δεν έχει διάρκεια και οι αποδοχές του ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ. Ένα ποσό που ο Ίβιτς κρίνει υπερβολικό και έχει ενεργοποιήσει τις διασυνδέσεις του για να βρει ομάδα…

Καθοριστική σημασία έχει η διαχείριση του Ίλια Ίβιτς σε ζητήματα πειθαρχίας. Ο Όγκνιεν Βράνιες και ο Μάρκο Λιβάια έχουν αποδείξει ότι δεν διορθώνονται ως… χαρακτήρες και ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Διότι επηρεάζουν τη λειτουργία της ενδεκάδας, έχουν υψηλά συμβόλαια, αλλά ταυτόχρονα συχνά προκαλούν αναστάτωση στα αποδυτήρια.

Τέλος, θα έχει ενδιαφέρον η αντιμετώπιση πιθανών προτάσεων για ποδοσφαιριστές. Η ΑΕΚ έχει στη… βιτρίνα τον Βασίλη Μπάρκα και Κώστα Γαλανόπουλο, δύο νεαρούς διεθνείς με μεταπωλητική αξία και αν έρθει μία υψηλή προσφορά, θα τους παραχωρήσει. Η διοίκηση αποσκοπεί στη μείωση του μπάτζετ και θα το επιδιώξει με όλους τους πιθανούς τρόπους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ