Αρης: Η όμορφη ιστορία του Τσιλιγγίρη

Αρης: Η όμορφη ιστορία του Τσιλιγγίρη

Ο νεαρός τερματοφύλακας του Άρη δείχνει έτοιμος να αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε.

Η μεταγραφή του στον Άρη από τον Ηρόδοτο πέρασε στα ψιλά. Με τον Κουέστα να έχει καπαρώσει τη θέση του βασικού και τον διεθνή Αυστριακό Έμαν να έχει αποκτηθεί με πολύ καλές συστάσεις, κανείς δεν περίμενε ότι η αγωνιστική περίοδος που διανύουμε θα είχε αυτή την εξέλιξη για τον Απόστολο Τσιλιγγίρη.

Πολλές φορές, όμως, η ζωή έχει τα δικά της σχέδια και επιτρέπει σε ανθρώπους να πραγματοποιούν τα όνειρα τους.

Σίγουρα, όταν ξεκινούσε τη καριέρα του στον Ορφέα Ξάνθης ο νεαρός τερματοφύλακας θα ονειρευόταν οτι θα έρθει μια τέτοια στιγμή. Χθές ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του Άρη στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, έδειξε ωριμότητα δυσανάλογη με την εμπειρία του και κέρδισε τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης.

Ο Τόλης Τσιλιγγίρης συστήθηκε στη ποδοσφαιρική Ελλάδα και φαίνεται αποφασισμένος να παραμείνει.

Τα πρώτα του βήματα 

Ξεκίνησε τη καριέρα του στον ΑΟ Ξάνθης. Ο Παναγιώτης Καμαρακης ήταν ο προπονητής του στον Ορφέα Ξάνθης και αυτός που πίστεψε στο ταλέντο του. Ο μικρός τότε Τόλης Τσιλιγγίρης έδειχνε πολύ καλά στοιχεία. Ήταν αυτός, μάλιστα, που τον συνέστησε στον προπονητή του Ηροδότου, Μανώλη Παπαματθαιάκη.

Στην ομάδα της Κρήτης αγωνίστηκε σε εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος και ενα κυπέλλου, με αντίπαλο τον Πανιώνιο, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι υπέγράψε συμβόλαιο στον Άρη, ενώ παράλληλα με το ποδόσφαιρο είναι και φοιτητής στο τμήμα τεχνολόγων Γεωπονίας στη Κρήτη.

Οι σχέσεις με τη Θεσσαλονίκη 

Στο πλευρό του Απόστολου Τσιλιγγίρη βρίσκεται από τη πρώτη στιγμή η οικογένεια του. Η μητέρα του Χρυσούλα κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι νοσηλεύτρια ενώ ο πατέρας του Δημοσθένης διατηρεί κρεοπωλείο στη Ξάνθη.

Το χειροκρότημα στο Κλεάνθης Βικελίδης 

Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης πλησιάζε προς το τέλος του. Ο Έμαν θα αποβληθεί και ο νεαρός Τσιλιγγίρης θα κληθεί να αγωνιστεί σε ενα κρίσιμο χρονικά σημείο , καθώς οι φιλοξενούμενοι πιέζουν για την ισοφάριση. Θα κάνει τα πρώτα του βήματα στον αγωνιστικό χώρο και το Κλεάνθης Βικελίδης θα πάρει φωτιά. Όρθιοι οι οπαδοί του Άρη χειροκροτούν τον νεαρό για να του δώσουν θάρρος και ψυχολογία. Θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακή απόκρουση σε φάουλ του Καπίγια  σώζοντας την εστία του και χαρίζοντας τη νίκη στον Άρη.

Η ατάκα του Χαριστέα

Ο νεαρός  δούλεψε πολύ τις δυο εβδομάδες της διακοπής του πρωταθλήματος μαζί με τον γυμναστή τερματοφυλάκων του Άρη, Αλέκο Ράντο, προκειμένου να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Στο πλευρό του ολα τα μέλη του τεχνικού τιμ αλλά και οι συμπαίκτες του, που προσπαθούσαν να του ανυψώσουν το ηθικό. Ο Τσιλιγγίρης, πάντως, δεν θα ξεχάσει την ατάκα του Άγγελου Χαριστέα, που σε μια από τις συζητήσεις  τους,  του είπε:«Και εγώ κάπως έτσι ξεκίνησα».

Αξίζει να στηριχθεί 

Ο νεαρός τερματοφύλακας έχει δείξει καλά στοιχειά και αν συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και έχει το κεφάλι κάτω, το μέλλον του ανήκει. Είναι ένα πρότζεκτ που αξίζει να στηριχθεί από τον Άρη. Ο νεαρός θα χρειαστεί στήριξη, ειδικά, όταν θα έρθει κάποια κακή στιγμή. Είναι στο χέρι του οργανισμού του Άρη να τον διαχειριστεί σωστά και να βγεί κερδισμένος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ