Φιλάρετος Καλτσίδης: Ο Παναθηναϊκός, το «Athens Alive» και η ΑΕΚ

Φιλάρετος Καλτσίδης: Ο Παναθηναϊκός, το «Athens Alive» και η ΑΕΚ

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης είχε... βαρεθεί να απασχολεί τα ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού και το όνομα του έκανε το πέρασμα του από την ειδησεογραφία της ΑΕΚ!

Φιλάρετος Καλτσίδης… Ένας επιχειρηματίας που δεν είναι άγνωστος στο χώρο του αθλητισμού, αφού συχνά-πυκνά συνδέεται με τον Παναθηναϊκό. Ο «βασιλιάς του τσιμέντου» όπως είναι το… nickname του, έχει γραφτεί πολλές φορές στα ρεπορτάζ του Τριφυλλιού. Ουδέποτε, όμως, επιβεβαίωσε ή διέψευσε τις φήμες και τις άφησε να αιωρούνται…

Αρχικά, ο Καλτσίδης φέρεται να είχε ενδιαφερθεί για τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη το 2012, όταν εκείνος είχε δηλώσει δημόσια ότι τις μεταβιβάζει έναντι ενός ευρώ. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καλτσίδης προσέγγισε τον Τζίγγερ, όμως εκείνος είχε τάξει… το ποσοστό του στον Γιάννη Αλαφούζο και αρνήθηκε.

Ο Καλτσίδης δεν πτοήθηκε και με βάση τη φημολογία, προσέγγισε τον Αλαφούζο μετά από λίγους μήνες. Τότε, ο εφοπλιστής είχε πειστεί από το επιτελείο του ότι το εγχείρημα της λαϊκής βάσης θα τελεσφορήσει και δεν συζήτησε επί της ουσίας την προσφορά του Καλτσίδη. Μάλιστα, ο Αλαφούζος είχε αναφερθεί στην υπόθεση σε μία συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι έμαθε για το ενδιαφέρον του Καλτσίδη από μεσάζοντες, αλλά δεν πήρε κάποιο επίσημο έγγραφο εκδήλωσης προθέσεων…

Ο Καλτσίδης συνέχισε να φιγουράρει στην ειδησεογραφία του Παναθηναϊκού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μέχρι και ως υποψήφιος επενδυτής στο «Athens Alive» του Δημήτρης Γιαννακόπουλου παρουσιάστηκε. Η… παραπληροφόρηση εκείνων των ημερών έκανε λόγο για συνάντηση Καλτσίδη – Γιαννακόπουλου, αλλά η πλευρά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ την είχε διαψεύσει αμέσως.

Εν τέλει, σύμφωνα με… διάφορους κύκλους, ο Φιλάρετος Καλτσίδης αλλαξοπίστησε… Αφού είδε και αποείδε με τον Παναθηναϊκό, ο Καλτσίδης στράφηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη για να αγοράσει την ΑΕΚ και να αναμειχθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήταν πολύ καλό αν ήταν αληθινό για την Ένωση, αλλά οι άνθρωποι της τόνιζαν κατηγορηματικά δεν ισχύει.

Η φιλία Μελισσανίδη-Καλτσίδη

Η μόνη σύνδεση του Φιλάρετου Καλτσίδη με την ΑΕΚ είναι ο γιος του… Ο Ηλίας Κατσίδης, ο πρωτότοκος του επιχειρηματία, υποστηρίζει την ΑΕΚ και διατηρεί φιλική σχέση με τον Γιώργο Μελισσανίδη, γιο του Δημήτρη Μελισσανίδη. Οι δυο τους έχουν παρακολουθήσει παιχνίδια της Ένωσης από τα επίσημα του ΟΑΚΑ, με αποκορύφωμα τον τελικό Κυπέλλου του 2018.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η «πηγή» της είδησης δεν φημίζεται για την αξιοπιστία της. Το συγκεκριμένο μέσο έχει γράψει αντίστοιχα σενάρια για τον Παναθηναϊκό με επενδυτές από… εξωτικά μέρη της Γης, αλλά καμία πληροφορία δεν πραγματοποιήθηκε…

Who is Φιλάρετος Καλτσίδης…

Ο Φιλάρετος Καλτσίδης, στα ρωσικά Filaret Galchev, είναι ομογενής από τη Ρωσία, ποντιακής καταγωγής. στις 26 Μαΐου του 1963 στο ελληνικό χωριό Ταρσόν της περιφέρειας Τσάλκας της Γεωργίας. Το 1991 αποφοίτησε από το Ινστιτούτο Εξόρυξης της Μόσχας και είναι διδάκτωρ των οικονομικών επιστημών. Το έτος 1993 ξεκινά να εργάζεται ως διευθυντής στην εταιρία βιομηχανίας του άνθρακα «ΡωσΆνθρακας». Το έτος 1997 ίδρυσε την ιδιωτική εμπορική επιχείρηση «ΡωσΆνθρακαςΕμπορία». Το έτος 2000, σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Σεργκέι Γκενεράλοφ απέκτησε σε δημοπρασία την Εταιρεία Άνθρακα της πόλης Κρασνογιάρσκ. Το έτος 2002, η εταιρία πουλήθηκε, και τα χρήματα που έλαβε ο Φιλάρετος επένδυσε στην αγορά της εταιρίας «ΣτερνΤσέμεντ», η οποία αργότερα μετονομάστηκε σε «Όμιλο ΕύρωΤσέμεντ». Το έτος 2005 προχώρησε στην εξαγορά εργοστασίων τσιμέντου με αποτέλεσμα να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στη Ρωσία.

Ο 56χρονος επιχειρηματίας δραστηριοποιείται στη Ρωσία, είναι φίλος του Βλάντιμιρ Πούτιν και είχε αναδειχτεί ο πλουσιότερος Έλληνας στον κόσμο για το 2013. Η περιουσία του ξεπερνά τα 6,7 δισ. δολάρια και τον κατατάσσει στο νούμερο 175 της λίστας του Forbes και στην 22η θέση των πλουσιότερων Ρώσων..

Σήμερα ο όμιλός του, Eurocement Group, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στη Ρωσία, ενώ ο Καλτσίδης και η οικογένειά του δραστηριοποιούνται δυναμικά σε διάφορους τομείς, όπως στο εμπόριο άνθρακα, στα λιπάσματα, στη ναυτιλία, στο real estate κ.α. Αυτοδημιούργητος, ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να χτίσει μια ολόκληρη αυτοκρατορία. . Ο Φιλάρετος Καλτσίδης είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, μιας κόρης και ενός γιου και η μόνιμη κατοικία του βρίσκεται στη Μόσχα.

Άνθρωπος ιδιαίτερα χαμηλού προφίλ, ο Φιλάρετος Καλτσίδης επισκέπτεται τακτικά την Ελλάδα και ειδικά τη Μεσσηνία, όπου διατηρεί περιουσία. Για την ακρίβεια, κατέχει μια μεγάλη παραθαλάσσια έκταση σε ένα ειδυλλιακό σημείο της Κορώνης.

Η πανέμορφη θερινή κατοικία του Ρωσοπόντιου μεγιστάνα είναι κτισμένη σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων δίπλα στο χωριό Βασιλίτσι. Το πολυτελές σκάφος του Φιλάρετου Καλτσίδη «Ζαφείρα» (Sapphire) μήκους 75 ποδιών μαγνητίζει τα βλέμματα κάθε φορά που αγκυροβολεί στο λιμάνι της Καλαμάτας ή στον κόλπο της Κορώνης κοντά στην έπαυλή του. Το επιβλητικό lear jet του με τη σημαία της Ελβετίας στο πτερύγιο ξεχωρίζει στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ