Με τον ρυθμό και την ένταση του Λονδίνου δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα

Με τον ρυθμό και την ένταση του Λονδίνου δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα

Την Κυριακή, υπάρχει ένα ερώτημα από την απάντηση στο οποίο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό αν όχι το αποτέλεσμα τουλάχιστον η εικόνα που θα έχει το ντέρμπι των πρωτοπόρων…

Η συζήτηση για όσα έγιναν στο νέο διαστημικό γήπεδο της Τότεναμ κάπου εδώ τελειώνει. Ο Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να σκέφτεται για όσα αφήνει πίσω του αλλά την υποχρέωση να προετοιμάζεται για όσα έχει μπροστά του. Αρκεί να βγάζει συμπεράσματα και να παίρνει τα μέτρα του. Αυτή είναι μια δουλειά που αφορά τον προπονητή και τους συνεργάτες του. Την Κυριακή υπάρχει ένα ερώτημα από την απάντηση στο οποίο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό αν όχι το αποτέλεσμα τουλάχιστον η εικόνα που θα έχει το ματς.

Θα έγραφα με σιγουριά ότι θα κριθεί και το αποτέλεσμα αλλά μετά από όσα έγιναν πέρσι στο ντέρμπι του Φαλήρου ανάμεσα στις δυο ομάδες οφείλω να είναι επιφυλακτικός. Θυμίζω ότι στο ματς εκείνο ο Ολυμπιακός έπαιξε τον ΠΑΟΚ όπως η γάτα το ποντίκι αλλά αντί να πετύχει νίκη με εντυπωσιακό σκορ έχασε με γκολ που πρόκυψε από την συνεργασία των δικών του παικτών. Μπορεί λοιπόν να επαναλάβουν οι ερυθρόλευκοι μια εμφάνιση σαν την περσινή.

Η απάντηση είναι πως εξαρτάται. Εξαρτάται από την ένταση που θα μπορέσουν οι ερυθρόλευκοι να βάλουν στο παιχνίδι τους. Αν η ένταση είναι ανάλογη αυτής που εμφανίστηκε στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη τότε ο ΠΑΟΚ έχει πολλά περιθώρια να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αν η ένταση είναι ανάλογη εκείνης του πρώτου ημιχρόνου στο Λονδίνο, τότε το πράγμα διαφέρει. Το γράφω γιατί θεωρώ ότι δεν υπάρχει ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα που να μπορεί να ακολουθήσει σε αυτό τον ρυθμό.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια δεν μιλάμε για διάθεση. Τέτοια είναι αναμενόμενο να υπάρχει. Η συζήτηση γίνεται για το αν η καταπόνηση είναι τέτοια που θα επιτρέψει στους παίκτες του Ολυμπιακού να παίξουν με ένταση στο παιχνίδι τους. Είναι μάλιστα προφανές ότι ο κόουτς Μαρτίνς δεν πρόκειται να κάνει εκτεταμένες αλλαγές στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Αναμένεται να παίξει ο Βαλμπουενά στη θέση του Καμαρά ή του Μπουχαλάκη και πιθανότατα ο Αβραάμ στη θέση του Μεριά.

Κατά συνέπεια οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες. Και κάτι ακόμα σχετικά με τις άμυνες των δυο ομάδων. Αυτή του ΠΑΟΚ είναι που δέχεται γκολ και προβληματίζει στο πρωτάθλημα. Αυτή του Ολυμπιακού με τον Μεριά και χωρίς αυτόν είναι μακράν η καλύτερη στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ στηρίχτηκε πέρσι στην γρανιτένια άμυνά του για να κυριαρχήσει. Φέτος -ακούγεται παράδοξο αυτές τις μέρες- η άμυνα που εμφανίζεται συμπαγής είναι των ερυθρολεύκων…

Υ.Γ Ο τίτλος λέει δεν έχει αντίπαλο σε αγωνιστικό επίπεδο. Το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα είναι… πολυπαραγοντικό ζήτημα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ