Πανιώνιος – Παναιτωλικός 3-0

Πανιώνιος – Παναιτωλικός 3-0

Ο Πανιώνιος με... κεκτημένη ταχύτητα από την ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό, επικράτησε εύκολα του Παναιτωλικού με 3-0, έφτασε τους έξι βαθμούς και για πρώτη φορά φέτος έφυγε από την τελευταία θέση. Εκεί που είναι πλέον η ομάδα του Αγρινίου.

Ήταν ένα παιχνίδι… έξι βαθμών, όπως συνηθίζουμε να λέμε. Τρεις κερδισμένοι δικοί σου, τρεις χαμένοι του ανταγωνιστή σου. Πανιώνιος και Παναιτωλικός έμπαιναν στο γήπεδο ως οι απόλυτοι ανταγωνιστές. Για την αποφυγή της τελευταίας θέσης.

Εκεί βρίσκονταν οι κυανέρυθροι με τρεις βαθμούς έως τώρα (9 κερδισμένοι στο σύνολο, αφού ξεκίνησαν με -6). Έναν περισσότερο, στους τέσσερις, είχε ο Παναιτωλικός. Ο θανατός σου, η ζωή μου. Ο Πανιώνιος έψαχνε τη νίκη που για πρώτη φορά θα του επέτρεπε να μη βρίσκεται εκείνος στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα τη φετινή σεζόν. Ο Παναιτωλικός έψαχνε την πρώτη του νίκη γενικά στο πρωτάθλημα. Δεν τη βρήκε ούτε στη Νέα Σμύρνη και συνεχίζει να βρίσκεται σε δρόμο που τούτη την ώρα μοιάζει χωρίς επιστροφή.

Οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν από το ξεκίνημα. Είχαν δοκάρι νωρίς, βρήκαν γκολ νωρίς, είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Έτρεχαν περισσότερο, έμοιαζαν να το θέλουν περισσότερο, έπαιζαν με κεκτημένη ταχύτητα από τη σπουδαία ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό πριν από μία εβδομάδα.

Μόλις στο 11′ ο Αραμπούλι έστειλε… προειδοποιητική βολή προς τον Παναιτωλικό. Σουτ στο δοκάρι. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Γεωργιανός επιβεβαίωσε πως πρόκειται για έναν σπουδαίο σκόρερ. Άνοιξε το σκορ, με το έκτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερς και οδηγεί τον Πανιώνιο. Ο Παναιτωλικός βρέθηκε και πάλι να κυνηγά, προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, το κατάφερε από το 25′ και μετά, αλλά ήταν ακίνδυνος. Δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Ο Πανιώνιος έχτισε σ’ αυτό το 1-0. Έφερε το ματς εκεί που το ήθελε και έκανε άψογη διαχείριση του υπέρ του σκορ στο δεύτερο ημίχρονο. Καλή αμυντική λειτουργία, μπόλικη σκοπιμότητα και αναζήτηση ενός δεύτερου γκολ στις αντεπιθέσεις και στους ανοιχτούς χώρους που άφηνε ο Παναιτωλικούς όσο περνούσε η ώρα. Βρήκε τελικά δύο.

Στο 80′ ο Άρτσε σε αντεπίθεση βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα. Δύο λεπτά αργότερα ο Εμμανουηλίδης έμπαινε και πάλι σαν αλλαγή και για ακόμα μια φορά σκόραρε, όπως είψε κάνει και κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο 93′ ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, που αγωνίζεται σαν δανεικός από τον Παναθηναϊκό, διαμόρφωσε το τελικό 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του και επιβεβαιώνοντας την ανοδική της πορεία.

Πανιώνιος: Μαλέρμπ, Παπαγεωργίου, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Λυμπεράκης, Κόρμπος, Οικονομίδης, Άρτσε (89’ Τσιλούλης), Μασούρας (87’ Ρέντζας), Παπανικολάου (82’ Εμμανουηλίδης), Αραμπούλι

Παναιτωλικός: Κνετ (70’ Γιαννακόπουλος), Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαρσιάλ, Λουσέρο, Τσιγγάρας (61’ Μπαϊροβιτς), Λιάβας, Φυτόπουλος (46’ Ντάλσιο), Ταχάρ, Αριγίμπι, Ντίας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ