ΑΕΚ: Ο λόγος που χάλασε του Αμπελάρδο, ο Μιλόγεβιτς και το φαβορί Νίκολιτς

ΑΕΚ: Ο λόγος που χάλασε του Αμπελάρδο, ο Μιλόγεβιτς και το φαβορί Νίκολιτς

Ο Μιγκέλ Καρντόσο μπορεί να έχει αποχωρήσει από την ΑΕΚ εδώ και τρεις μήνες ωστόσο ακόμη την «ταλαιπωρεί» βάζοντας εμπόδια στην εύρεση νέου προπονητή. Η περίπτωση του εκλεκτού που δεν προχώρησε, ο... αγαπημένος του Ίβιτς και το φαβορί.

Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, τον τρόπο που ήρθε η ήττα και τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ματς αλλά και μετά (πονοκέφαλος Κρίστιτσιτς, νέυρα Λιβάγια, σπόντες Σιμόες) ήταν φανερό πως η ΑΕΚ δεν γινόταν να συνεχίσει να πορεύεται με τον τρόπο που το έκανε μέχρι εκείνη τη μέρα.

Έγινε ξεκάθαρο πως οι παίκτες εκμεταλλευόμενοι μια κατάσταση μπήκαν πάνω από την ομάδα με συμπεριφορές το λιγότερο αντιεπαγγλματικές και ουσιαστικά το εγχείρημα με τον Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο, απέτυχε. Η Ένωση μπήκε πλέον για τα καλά σε αναζήτηση προπονητή, κάτι που έκανε και πριν βέβαια αλλά από εκείνη τη μέρα έγινε εμφανές πως ήταν αναγκαίο, αυτό να συμβεί άμεσα και να μην φτάσει τρεις εβδομάδες μετά να πηγαίνει στην Κρήτη και να παρουσιάζει αυτή την άθλια εικόνα. Και θα είχε συμβεί.

Η ΑΕΚ θα είχε ήδη προπονητή αν δεν υπήρχε ο… Καρντόσο

Ένα από τα ονόματα που ακούστηκαν έντονα για τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο ήταν αυτό του πρώην προπονητή της Αλαβές, Αμπελάρδο Φερνάντεζ. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ μάλιστα είχε μιλήσει μαζί του, είχαν συμφωνήσει γύρω από το πρότζεκτ και το πλάνο αλλά η συμφωνία χάλασε σε μια σημαντική λεπτομέρεια. Στα χρήματα. Ο Ισπανός αξίωνε συμβόλαιο κοντά στις 800 χιλιάδες ευρώ, η προσφορά της ΑΕΚ δεν ξεπέρασε ποτέ τις 400 κι έτσι όπως ήταν φυσιολογικό η περίπτωση του παλαίμαχου άσου της Μπαρτσελόνα δεν προχώρησε.

Ο λόγος που το μπάτζετ της ΑΕΚ είναι πολύ συγκεκριμένο και μικρό για την εύρεση προπονητή έχει άμεσα φυσικά σχέση με το «έγκλημα» του καλοκαιριού που ακούει στο όνομα Μιγκέλ Καρντόσο και το οποίο θα συνεχίσει να πληρώνει σε όλους τους τομείς για πολύ καιρό ακόμη ο Δικέφαλος. Οι δύο πλευρές δεν έχουν φτάσει ακόμη σε συμφωνία για αποζωμίωση με τον Πορτογάλο να μην συμφωνεί ούτε με τις περίπου 500 χιλιάδες ευρώ που του προτείνει η ΑΕΚ σε μια υπόθεση που απ’ ότι φαίνεται θα έχει πολύ μέλλον.

Ο Μιλόγεβιτς και ο «μονόδρομος» του Νίκολιτς

Έτσι μετά το «ναυάγιο» με τον Αμπελάρδο προέκυψε η περίπτωση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς τον οποίο φυσικά έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση ο Ίβιτς (και όχι μόνο) αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολη και λόγω του ότι έχει ακόμη συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα αλλά και λόγω του υψηλού κασέ που έχει. Ακόμη και να απολυθεί από τους Σέρβους φαίνεται πως είναι στο στόχαστρο ομάδων από την Κίνα και την Σαουδική Αραβία κάτι που καταλαβαίνει κανείς πως αποτελεί ακόμη ένα μεγάλο εμπόδιο για την ΑΕΚ ώστε να καταφέρει να τον πείσει να επιστρέψει στην Ελλάδα για λογαριασμό της.

Και κάπου μέσα σε όλα αυτά τις τελευταίες μέρες προέκυψε και η περίπτωση του πρώην πλέον προπονητή της Βίντι, Μάρκο Νίκολιτς, ο οποίος φαντάζει και το φαβορί για να πάρει τη δουλειά αν η ΑΕΚ αποφασίσει τελικά ότι δεν πάει άλλο η τρέχουσα κατάσταση και προχωρήσει σε αντικατάσταση του Νίκου Κωστένογλου. Ο Σέρβος προπονητής είναι πιο κοντά στα οικονομικά κυβικά της Ένωσης κάτι που αυτόματα τον κάνει φαβορί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ