Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Κρατάει μόνο τους τρεις βαθμούς

Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0: Κρατάει μόνο τους τρεις βαθμούς

Το γκολ με πέναλτι του Χατζηγιοβάνη από το 8' έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, ο Περέα αστόχησε σε δύο τετ α τετ, ο Αστέρας πίεσε για την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε επιτρέποντας στους πράσινους να χαμογελάσουν.

Το γκολ με πέναλτι του Χατζηγιοβάνη από το 8′ έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, ο Περέα αστόχησε σε δύο τετ α τετ, ο Αστέρας πίεσε για την ισοφάριση στο δεύτερο μέρος, αλλά το 1-0 έμεινε μέχρι το φινάλε επιτρέποντας στους πράσινους να χαμογελάσουν.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να σπάσει μια μίνι… παράδοση με αρνητικό πρόσημο που είχε δημιουργήσει φέτος: σε κανένα εντός έδρας παιχνίδι του δεν είχε καταφέρει να σημειώσει πρώτος γκολ, κάτι που είχε και ως αποτέλεσμα να μην έχει κερδίσει παρά μόνο την ΑΕΚ με τη μεγηάλη ανατροπή. Κατάφερε να ξορκίσει την… κατάρα και μάλιστα πολύ νωρίς. Και το κατάφερε με τη βοήθεια του VAR.

Σε μια ανύποπτη φάση, με τον Χατζηγιοβάνη να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά και την μπάλα να καταλήγει τελικά άουτ, ο Περέα έπεσε στην περιοχή του Αστέρα. Ο διαιτητής Σέζος δεν είχε δει το μαρκάρισμα, από το VAR τον κάλεσαν να την τσεκάρει και τελικά έδειξε – σωστά – την άσπρη βούλα αφού ο Σουάρεθ είχε τραβήξει τον Κολομβιανό ρίχνοντας τον στο έδαφος. Ο Χατζηγιοβάνης ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μόλις στο 8′.

Ένα γκολ που έδιωξε το άγχος από τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη, ανάγκασε τον Αστέρα να ανέβει πιο ψηλά στο γήπεδο και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να δημιουργήσει ευκαιρίες. Οι πράσινοι θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το ματς από το πρώτο μέρος, αν ο Περέα ήταν εύστοχος σε δύο τεράστιες ευκαιρίες, στο 20′ και στο 26′, όταν σε ανεπανάληπτα τετ α τετ αστόχησε.

Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε

Από τη στιγμή που δεν κατάφεραν να τελειώσουν το ματς από το πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Δώνη, έδωσαν την ευκαιρία στον Αστέρα να ελπίζει πως θα βρει το γκολ της ισοφάρισης και θα φύγει με βαθμολογικό όφελος από το Ολυμπιακό Στάδιο. Οι Αρκάδες όσο περνούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο έβγαιναν στην επίθεση, αλλά ο Διούδης είχε απαντήσεις.

Και στην κεφαλιά του Σουάρεθ στο 46′ και πολύ περισσότερο σε σουτ του Λουίς Φερνάντεθ στο 70′ μέσα από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι άφησαν πολλούς κενούς χώρους, με τους γηπεδούχους όμως να αποδεικνύονται αφελείς στην τελική προσπάθεια και να μην τελειώνουν το ματς στις πολλές αντεπιθέσεις που είχαν, με τις περισσότερες να έχουν και παίκτη παραπάνω.

Στο τελευταίο 15λεπτο το ματς έγινε… ροντέο, με τον Αστέρα να πιέζει, τον Παναθηναϊκό να κρατάει το μηδέν με νύχια και με δόντια και το τελικό 1-0 να μένει μέχρι το φινάλε με μεγάλη αγωνία για τους πράσινους και με τον Αστέρα να κάνει 9 τελικές στο δεύτερο μέρος χωρίς να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Το δεκάρι: Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έκανε εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας ως αντίπαλο έναν πολύ καλό φορ όπως ο Μπαράλες. Ήταν πολλές οι φάσεις που ο Ολλανδός σταμάτησε τους αντιπάλους του που βρέθηκαν σε θέση βολής και πρόσθεσε ακόμα μία σπουδαία όσο και ηγετική εμφάνιση στο ενεργητικό του.

Που κρίθηκε: Στην αφέλεια και των δύο ομάδων μπροστά στις δύο εστίες. Έμοιαζαν σαν να μην μπορούν να σκοράρουν με τίποτα και γι’ αυτό το ματς κρίθηκε από ένα πέναλτι του Χατζηγιοβάνη. Ο Παναθηναϊκός τα χαλούσε όλα στην τελική προσπάθεια, το ίδιο και ο Αστέρας.

Στον πάγκο: Ο Ματρικάρντι του Αστέρα Τρίπολης είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εξαφανίστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες, δεν μπόρεσε να απειλήσει.

Γιατί κόουτς: Του Δώνη του βγήκε το Περέα – Μακέντα, αφού στο πρώτο μέρος ήταν απειλητικός ο Παναθηναϊκός, αλλά ο Κολομβιανός ήταν άστοχος στα τετ α τετ που είχε. Αν τα έβαζε, θα καθάριζε άνετα το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός και δε θα υπήρχε το άγχος των τελεηυταίων λεπτών.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάνης (88′ Κολοβλέτσιος), Μπουζούκης (79΄Κολοβός), Περέα (61′ Καμπετσής), Μακέντα

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καπίγια, Βαλιέντε, Μπόρχα Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Σουάρεθ (60′ Σαντόγια), Ενέκο (67′ Κρέσπι), Κώτσιρας, Μπαράλες, Μαρτίνεθ (80′ Ιγκλέσιας), Ματρικάρντι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ