Διαιτητής και γκίνια δεν τον άφησαν να νικήσει: 1-1

Διαιτητής και γκίνια δεν τον άφησαν να νικήσει: 1-1

Ένα καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε και μια άτυχη στιγμή του Σα καθόρισαν το ντέρμπι στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός πάτησε τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισε με τον Βαλμπουενά, είχε τις ευκαιρίες για να κάνει το 2-1, αλλά….

Δεν τον ήθελε. Η τύχη γύρισε για μια ακόμα φορά την πλάτη στον Ολυμπιακό και δεν του έδωσε αυτά που άξιζε στο αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι Ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη, πάτησαν τον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά στο τέλος του παιχνιδιού ο φωτεινός πίνακας του φαληρικού γηπέδου έδειχνε 1-1.

Μια ισοπαλία, στην οποία ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, όμως, για ένα ακόμα παιχνίδι είχε γκίνια, αλλά και απέναντί του έναν διαιτητή που έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρο πέναλτι στο 50’ σε ανατροπή του Ποντένσε. Ο Ισπανός Σάντσεθ Μαρτίνεθ ήταν δίπλα στη φάση όταν ο Καντουρί ανέτρεψε τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, αλλά δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Ένα εξόφθαλμο πέναλτι, που δεν υπέδειξε, αλλά ούτε οι συμπατριώτες του που ήταν στο VAR… είδαν την παράβαση. Αλήθεια, το VAR λειτούργησε στο αποψινό παιχνίδι;

Το τελικό 1-1 στο αποψινό παιχνίδι για την 12η αγωνιστική αφήνει σαφώς ευχαριστημένο τον ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε με 1-0 στο 29’ με τον Ινγκασον και σαφώς δυσαρεστημένο τον Ολυμπιακό, που ισοφάρισε στο 64’ με τον Βαλμπουενά.

Η άτυχη στιγμή του Ζοσέ Σα στο γκολ του Ινγκασον, καθώς απέκρουσε την πρώτη κεφαλιά του σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ, αλλά δεν είχε απάντηση στο δεύτερο πλασέ του Ισλανδού, ο διαιτητής, αλλά και η γκίνια δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να πάρει τη νίκη που άξιζε. Ο Ισπανός ρέφερι ήρθε μετά βαΐων και κλάδων για να διευθύνει ντέρμπι, αλλά τα έκανε μαντάρα. Εκτός από το πέναλτι που έκλεισε τα μάτια, δημιούργησε εκνευρισμό στους παίκτες του Μαρτίνς και έκοβε συνεχώς τον ρυθμό του Ολυμπιακού, ειδικά στο β’ μέρος.

Ενας Ολυμπιακός, που δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, ειδικά στο δεύτερο μέρος, αλλά η μπάλα δεν τον ήθελε. Δεν ήταν με το μέρος του. Ετσι, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας από 28 πόντους.

Οι επιλογές των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1, επαναφέροντας τον Ματιέ Βαλμπουενά στην αρχική 11άδα σε ρόλο 10αριού. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε την ομάδα του με τον Σα κάτω από τα δοκάρια και τους Ομάρ, Αβραάμ, Σεμέδο και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκης ήταν στα χαφ, με τους Ποντένσε και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Βαλμπουενά πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Από την άλλη, ο Αμπέλ Φερέιρα ξεκίνησε τον ΠΑΟΚ με 4-4-1-1, έχοντας τους Γιαννούλη, Κρέσπο, Ίνγκασον και Μάτος στην τετράδα της άμυνας, μπροστά από τον Ζίβκοβιτς. Οι Μίσιτς και Αουγκούστο ήταν στα χαφ, με τους Λημνιό και Ελ Καντουρί στα άκρα της μεσαίας γραμμής και ο Μπίσεσβαρ, πίσω από τον Σβιντέρσκι.

Δυνατό ξεκίνημα από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με τον κόσμο στο πλευρό του πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά για να δυσκολέψει το έργο των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς. Η κατοχή της μπάλας στο πρώτο 15άλεπτο ήταν συντριπτικά υπέρ των γηπεδούχων (71%-29%), ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση στα καρέ του Ζίβκοβιτς.

Ισορρόπησε και προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ

Μετά το πρώτο 15άλεπτο ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και προσπάθησε να μεταφέρει το παιχνίδι στα καρέ του Σα. Στο 29’ μάλιστα ο Δικεφάλος βρήκε πρώτος γκολ με τον Ινγκασον! Ο Μίσιτς εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ασπρόμαυροι από αριστερά, ο Ινγκασον πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σα απέκρουσε, αλλά ο Ισλανδός μπακ με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, κάνοντας το 0-1 για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι παίκτες του Φερέιρα είχαν κλείσει καλά τους χώρους προς την εστία του Ζίβκοβιτς. Ο Μαρτίνς βλέποντας το πρόβλημα στη δημιουργία προχώρησε γρήγορα στην πρώτη του αλλαγή, πριν συμπληρωθεί το πρώτο ημίχρονο. Στο 41’ έβαλε τον Σουντανί αντί του Γιώργου Μασούρα. Τα τελευταία λεπτά στο πρώτο ημίχρονο πέρασαν χωρίς να γίνει η μεγάλη φάση στις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το σκορ στο 0-1 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, δεν πήρε πεντακάθαρο πέναλτι

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένοι να παλέψουν για να αντιστρέψουν τα δεδομένα. Ξεκίνησαν δυνατά το δεύτερο μέρος και από τα πρώτα λεπτά άσκησαν ασφυκτική πίεση στα καρέ του Ζίβκοβιτς. Στο 48’ ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον Γκιγιέρμε, αυτός σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ολυμπιακός συνέχισε την πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων και δύο λεπτά αργότερα ο Καντουρί ανέτρεψε τον Ποντένσε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, μπροστά στα μάτια του Ισπανού, ο οποίος όμως έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προκαλώντας την οργή του Μαρτίνς, των παικτών του, αλλά και του κόσμου. Μια πεντακάθαρη παράβαση, την οποία ως δια μαγείας δεν είδε ο Σάντσεθ Μαρτίνες, αλλά ούτε και οι συμπατριώτες του στο VAR.

Ισοφάρισε με Βαλμπουενά

Στο 55’ η κεφαλιά του Ελ Αραμπί κατέληξε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Σουντανί. Στο 60’ ο Μαρτίνς έκανε και δεύτερη αλλαγή, βάζοντας τον Καμαρά αντί του Μπουχαλάκη. Στο 64’ έγινε και δεύτερο πέναλτι από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον Γιαννούλη να ανατρέπει τον Ποντένσε. Ένα πέναλτι που δεν γινόταν να μην δώσει ο Ισπανός. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε και έκανε το 1-1.

Πίεση, ευκαιρίες, μεγάλες φάσεις και γκίνια

Ο Γάλλος ισοφάρισε, αλλά δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι λόγω τραυματισμού. Ετσι, στο 66’ ο Μαρτίνς προχώρησε στην τρίτη του αλλαγή, βάζοντας τον Γκερέρο αντί του Ματιέ. Αλλαγές είχαμε και από τον Φερέιρα, με τον Μαουρίτσιο να παίρνει τη θέση του Καντουρί και τον Ακπομ να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο αντί του Σβιντέρσκι.

Στο 69’ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το 2-1, αλλά στάθηκε άτυχος. Ο Ομάρ έκανε την πάσα στον Σουντανί, αυτός από το σημείο του πέναλτι πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς. Στο 79’ ο Ολυμπιακός άγγιξε και πάλι το γκολ, όμως σε μια ακόμα φάση η τύχη του γύρισε την πλάτη. Ο Γκιγιέρμε πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πέρασε, ο Ελ Αραμπί φάτσα με το τέρμα, έκανε την προβολή, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ απέκρουσε εξ επαφής.

Τα λεπτά πέρναγαν, ο Ολυμπιακός πίεζε, αλλά ο Δικέφαλος του Βορρά είχε οχυρωθεί. Στο 87’ ο Γκερέρο σούταρε, η μπάλα κόντραρε, αλλά ο Ζίβκοβιτς κατάφερε να τη διώξει σε κόρνερ. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Καμαρά έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Ισπανός σφύριξε τη λήξη με το σκορ στο 1-1.

Το κλειδί: Το δυνατό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο β’ μέρος. Η ομάδα του Μαρτίνς στο δεύτερο μέρος έφερε τα πάνω – κάτω. Από τα πρώτα λεπτά άσκησε ασφυκτική πίεση στα καρέ του ΠΑΟΚ, που έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει. Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ισοφάρισαν και είχαν πολλές ευκαιρίες για να κάνουν το 2-1

Το δεκάρι: Ο Ποντένσε σε ένα ακόμα παιχνίδι στη φετινή σεζόν ήταν εξαιρετικός. Ηταν συνεχώς μέσα στις φάσεις και δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 50’ του έγινε πέναλτι, που δεν έδωσε ο Ισπανός, ενώ στο 63’ κέρδισε το πέναλτι από τον Γιαννούλη, με το οποίο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1.

Γιατί κόουτς: Ο Αμπέλ Φερέιρα δεν εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της ομάδας του, όταν προηγήθηκε με 1-0 και ο Ολυμπιακός ανοίχτηκε για να πιέσει. Άργησε να κάνει αλλαγές, παρότι στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου η ομάδα του έδειχνε επηρεασμένη.

Στον πάγκο: Ο Σα στη μοναδική ουσιαστική μεγάλη φάση που έκανε ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας δεν απέκρουσε ούτε μπλόκαρε μετά την κεφαλιά του Ινγκασον, με αποτέλεσμα ο Ισλανδός να πάρει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-0.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Αβραάμ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (60’ Καμαρά), Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Μασούρας (41’ Σουντανί), Βαλμπουενά (65’ λ.τρ. Γκερέρο), Ελ Αραμπί

ΠΑΟΚ (4-4-1-1): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μίσιτς, Λημνιός, Ελ Καντουρί (66’ Μαουρίσιο), Μπίσεσβαρ (81’ Πέλκας), Σφιντέρσκι (66’ Άκπομ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ