Μπαρτ Σένκεφελντ: Ο επόμενος αρχηγός του Παναθηναϊκού

Μπαρτ Σένκεφελντ: Ο επόμενος αρχηγός του Παναθηναϊκού

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ δείχνει ολοένα και περισσότερο τα ηγετικά χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν ως ποδοσφαιριστή και ως προσωπικότητα. Η ομιλία στους συμπαίκτες του για τα λάθη της ομάδας και τα στοιχεία που τον κάνουν τον επόμενο που θα φορέσει το περιβραχιόνιο.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ έχει καθιερωθεί από την πρώτη στιγμή που ήρθε στον Παναθηναϊκό, έχει γίνει ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής του «τριφυλλιού» και μαζί με τον Πούγγουρα έχουν συνθέσει ένα εξαιρετικό αμυντικό δίδυμο, που προσφέρει σιγουριά στα μετόπισθεν.

Ο Ολλανδός στόπερ, που αποτέλεσε εισήγηση του Γιώργου Δώνη το περασμένο καλοκαίρι, με τη μεταγραφή του να γίνεται σήριαλ, είναι αυτό ακριβώς που έψαχναν οι «πράσινοι». Ένα στόπερ δυναμικό, που διαβάζει άριστα το παιχνίδι, βγαίνει πρώτος στην μπάλα και ξέρει ποδόσφαιρο ώστε να δημιουργεί παιχνίδι από την πίσω γραμμή και να προωθεί σωστά την μπάλα.

Ένας σύγχρονος… Μολέδο, σε μια πιο βελτιωμένη έκδοση. Ίσως όχι τόσο aggressive όσο ο Βραζιλιάνος, αλλά με μεγαλύτερη ψυχραιμία και πολλές φορές με τέτοια ωριμότητα που σπανίζει. Ο Σένκεφελντ μέσω του Παναθηναϊκού ίσως να αναζητήσει και την επιστροφή του στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού βρίσκεται στα 28 του χρόνια και οι εμφανίσεις του σίγουρα βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Ολλανδός αμυντικός άργησε να έρθει στους «πράσινους», με αποτέλεσμα να μην υπολογίζεται στα πρώτα τρία παιχνίδια, αλλά από τότε και συγκεκριμένα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έκανε το ντεμπούτο του και έπειτα είναι βασικός και αναντικατάστατος στον Παναθηναϊκό. Με μεγάλη επιρροή τόσο στη λειτουργία εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στα αποδυτήρια, όπου και εκεί αποδεικνύει τα ηγετικά χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν.

Μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, μάλιστα, ο Μπάρτ Σένκεφελντ μίλησε στους συμπαίκτες του, λέγοντας τους πως η εικόνα που έδειξε όλη η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν αυτή που έπρεπε και θα μπορούσαν να είχαν πάθει ζημιά από τους αντιπάλους τους, στην πίεση που εκείνοι άσκησαν.

«Είναι απαράδεκτο να μην κρατάμε την μπάλα και να κάνουμε τόσα λάθη. Είμαστε ο Παναθηναϊκός, πρέπει να έχουμε εμείς την μπάλα και να τελειώνουμε τα παιχνίδια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σένκεφελντ, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος και το έδειξε και με το τέλος του ματς, όταν ακόμα βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο και είχε διάλογο με αρκετούς συμπαίκτες του.

Ήταν ακόμα μια απόδειξη πως ο 28χρονος αμυντικός λειτουργεί ως ηγέτης τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και εντός αποδυτηρίων. Και ο Παναθηναϊκός μπορεί να «χτίσει» γύρω του ακριβώς τη νοοτροπία που θέλει να περάσει ο Γιώργος Δώνης στην ομάδα. Δεν αποκλείεται ακόμα και να γίνει ένας εκ των αρχηγών την επόμενη σεζόν, αφού ο Δώνης έχει αποδείξει πως θέλει από τέτοιες προσωπικότητες να βγαίνουν μπροστά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ