Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Οι αντιδράσεις των ομάδων και το ελληνικό ποδόσφαιρο στα… κάγκελα (vids)

Σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Οι αντιδράσεις των ομάδων και το ελληνικό ποδόσφαιρο στα… κάγκελα (vids)

Νέα ρεπορτάζ του «ΟΝΕ Channel», με αντιδράσεις των ομάδων για το σκάνδαλο ΠΑΟΚ - Ξάνθη, αλλά και θέμα ακυρότητας και του περσινού πρωταθλήματος. Ποιες ομάδες μιλούν ευθέως για υποβιβασμό... αλά Κέρκυρα το 2015 και οι «βόμβες» από Κούγια, Δάρρα, Αρη, Σπανό.

Σεισμό στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου προκάλεσε η αποκάλυψη του ONE CHANNEL για την εξαγορά των εγκαταστάσεων και της ΠΑΕ Ξάνθη από τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, Ιωάννη Καλπαζίδη, γιο της αδελφής του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σοφίας. Το κουβάρι των επίσημων και αδιαμφισβήτητων εγγράφων που ξετύλιξε το ρεπορτάζ του ONE, επιβεβαιώνει ότι οι δύο ΠΑΕ μπορεί να κινδυνεύσουν άμεσα με υποβιβασμό, για παραβίαση της αθλητικής νομοθεσίας, για πολυιδιοκτησία ΠΑΕ, από τον ίδιο ιδιοκτήτη.

Ο Πρόεδρος του Πανιωνίου Χρήστος Δάρας και ο εκπρόσωπος του Αρης Παντελής Ζουμπούλης μιλώντας στο ONE CHANNEL τόνισαν ότι είναι σοβαρές οι κατηγορίες, οι οποίες εφόσον ευσταθούν πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος. «Ο νόμος είναι νόμος και δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να τηρηθεί για άλλη ομάδα, για άλλη περίπτωση, και να μην τηρηθεί και τώρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δάρρας και υπενθύμισε την υπόθεση της Κέρκυρας, που υποβιβάστηκε το 2015, λόγω παρένθετου ιδιοκτήτη.

«Βόμβες», ωστόσο, εξαπέλυσε ο ισχυρός άνδρας της Λάριας Αλέξης Κούγας, θέτοντας θέμα ακυρότητας και του περσινού πρωταθλήματος: «Όταν η Ξάνθη συμμετέχει στο πρωτάθλημα 2 χρόνια τώρα με διαφορετικό ιδιοκτήτη, από αυτόν που είχε όταν συμμετείχε στο πρωτάθλημα τα προηγούμενα χρόνια, με την συμμετοχή της αυτή καθόρισε τον πρωταθλητή, καθόρισε το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν, έχουμε σπουδαίο θέμα, το οποίο η ΕΕΑ πρέπει να αναδείξει άμεσα ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ, έχουμε θέμα εγκυρότητας των ομάδων που υποβιβάστηκαν και περιμένω τις αντιδράσεις τους και το κυριότερο απ’ όλα έχουμε θέμα γενικά εγκυρότητας της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος».

Ο Αλέξης Κούγιας κατήγγειλε ότι έχει στοιχεία και για άλλη ομάδα από το περυσινό πρωτάθλημα, που φαίνεται να έχει παρόμοια εμπλοκή, χωρίς, όμως, να την κατονομάσει: «Εγώ προσωπικά έχω στα χέρια μου κάποια έγγραφα που αφορούν άλλη ομάδα που συμμετείχε τα προηγούμενα χρόνια στη Σούπερ Λίγκα και που είχε γίνει μεταβίβαση στις 27/2/2015, ο αγοραστής λίγες ημέρες προηγουμένως είχε πουλήσει σημαντικό ακίνητο και το ακίνητο αυτό είχε περιέλθει σε ιδιοκτησία προσώπου το οποίο έχει άμεση σχέση με τον ΠΑΟΚ».
Επίσης, ο κ. Κούγιας μίλησε και για το πολύ σοβαρό θέμα του ελέγχου των 10.000.000 € με τα οποία η εταιρεία RFA εξαγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της VIALAND, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει και ένα πολύ σοβαρό θέμα. Το θέμα της νομιμότητας των χρημάτων. Γιατί δεν έχουμε να κάνουμε, ούτε με 20 ούτε με 50 ούτε με 100 χιλιάδες. Εχουμε να κάνουμε με 10 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φέρεται ο ιδιοκτήτης των πάγιων εγκαταστάσεων ο οποίος αναμφισβήτητα είναι συγγενής της οικογένειας Σαββίδη, είναι ο γιος της αδελφής του Ιβαν Σαββίδη»

Ο Πρόεδρος της Super League και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μηνάς Λυσσάνδρου, πριν ακόμη εκδώσει ανακοίνωση η Super League, είχε επισημάνει στο ONE ότι είναι πολύ σοβαρό το θέμα και είναι σε επαφή με τις ομάδες, ενώ ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αστέριος Αντωνίου, σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου απέφυγε να πάρει θέση. Σημειώνοντας με περισσή ελαφρότητα πως «…είναι ένα θέμα που δεν αφορά την ΕΠΟ»!

Αντίθετα, μέσω του ΟΝΕ, ο κ. Κούγας κατακεραυνώνει την ΕΠΟ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Μου κάνει εντύπωση γιατί ο πρόεδρος της ΕΠΟ ο οποίος πρέπει να μην κοιμάται απλό χθες το βράδυ προσπάθησε με ακραίο τρόπο το καλοκαίρι να επιβάλλει στον ΚΑΠ την δυνατότητα να μπορεί παρά τον Νόμο μια ομάδα Super League ή οποιαδήποτε ομάδα να έχει πολυιδιοκτησία. Γνωρίζουμε όλοι από πού προέρχεται ο κύριος Γραμμένος και έχουμε δει και τι κάνει τελευταία στο ποδόσφαιρο. Αρα λοιπόν σε κάθε περίπτωση προκύπτει και θέμα αξιοπιστίας της διοίκησης της ΕΠΟ»

Για σοβαρό θέμα μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Λαμίας, ενώ ο Γιώργος Σπανός, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητης επισήμανε ότι πρέπει να επέμβει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Στις ανώνυμες εταιρείες τα μετοχολόγια και τα πάντα, τα έχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Υπάρχει αρχή που είναι υποχρεωμένη να ελέγξει».

Πλέον, είναι ώρα οι αρμόδιες αρχές μετά τα αδιάσειστα ντοκουμέντα που αποκάλυψε το ONE, να ερευνήσουν και να ελέγξουν σε βάθος την υπόθεση, για να διαπιστώσουν τον πραγματικό ρόλο του Ιβάν Σαββίδη και εάν πράγματι ο ΠΑΟΚ ασκεί κυριαρχικό έλεγχο στην Ξάνθη.

Ο νόμος προβλέπει ρητά ότι σε περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας οφείλει να αναλάβει δράση η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Οι ποινές μπορεί να φτάσουν από υποβιβασμό και των δύο ΠΑΕ, έως και αποβολή από όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Αλλά και σοβαρές ποινές και ποινή φυλάκισης έως και 5 χρόνια για τους εμπλεκόμενους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ