Κρίστινσον: Ο γκολκίπερ – ρέκορντμαν στις… ασίστ

Κρίστινσον: Ο γκολκίπερ – ρέκορντμαν στις… ασίστ

Ο γκολκίπερ της Λάρισας φαίνεται πως δεν είναι μόνο ικανός στο να υπερασπίζεται την εστία του, καθώς έχει αποδείξει πως μπορεί να αντεπεξέλθει και στο... δημιουργικό κομμάτι.

Ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον έχει αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα.

Χάρη στις εντυπωσιακές του αποκρούσεις και τις καίριες επεμβάσεις του έχει καταφέρει να κρατήσει πολλές φορές όρθια τη Λάρισα και να διατηρήσει τους αντίπαλους επιθετικούς μακριά από τα δίχτυα.

Παρόλα αυτά, τη φετινή σεζόν ο Ισλανδός δεν αρκείται μόνο στον… πατροπαράδοτο τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται ένας τερματοφύλακας, καθώς έχει αποδειχθεί αρκετά σημαντικός και στη δημιουργική ανάπτυξη των «βυσσινί».

Χαρακτηριστικό είναι πως ο 30χρονος έχει καταγράψει τη σεζόν 2019-2020 δυο ασίστ, γεγονός που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ ξανά από άλλον γκολκίπερ στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η πρώτη σημειώθηκε στον αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όταν κατάφερε να βγάλει στην κόντρα στον Αμρ Ουάρντα, ενώ η δεύτερη έγινε κόντρα στο Βόλο όταν έδωσε την ευκαιρία στον Αμπιόλα Ντάουντα να βγει απέναντι στον Μελισσά και να τον νικήσει.

Σαν αποτέλεσμα, ο Κρίστινσον μοίρασε δυο ασίστ από την… εστία του, γεγονός ασύλληπτο και μοναδικό για τα δεδομένα της Superleague. Πάντως, ο Ισλανδός δεν είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας που έχει καταφέρει να «χαρίσει» γκολ σε συμπαίκτη του τη φετινή σεζόν, καθώς μια ασίστ μετράει και ο γκολκίπερ του ΟΦΗ, Όσκαρ Γουόλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ