Ολυμπιακός: Σοβαρή προσπάθεια σε ένα αστείο πρωτάθλημα…

Ολυμπιακός: Σοβαρή προσπάθεια σε ένα αστείο πρωτάθλημα…

Μαρτίνς και ερυθρόλευκοι οφείλουν να συγκεντρωθούν στο δύσκολο ματς στο Αγρίνιο γνωρίζοντας πως ξανά θα έχουν… πολλούς απέναντι τους. Πρέπει να συνεχίζουν να παλεύουν, σε ένα αναξιόπιστο πρωτάθλημα με ευθύνη άλλων…

Είναι εύκολο να λες πως Μαρτίνς και παίκτες μένουν ανεπηρέαστοι από την «μπόχα» του ελληνικού ποδοσφαίρου που βάζει ασταμάτητα «τρικλοποδιές» στην προσπάθεια τους. Είναι όμως πολύ δύσκολο στην πράξη. Όλα όσα συμβαίνουν (και) έξω από τις γραμμές των γηπέδων δεν περνούν απαρατήρητα από τους ερυθρόλευκους.

Όπως και οι τελευταίες αποκαλύψεις με τα σοβαρά στοιχεία για την σχέση ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Στοιχεία που δεν είναι της… σχολής Φύσσα και Γεωργέα, δηλαδή «μου είπαν, ότι του είπαν, ότι άκουσαν πως του είπαν…». Στοιχεία σοβαρά που πάνω από όλα καταγράφουν μια διαδρομή χρήματος. Και εδώ αρχίζουν τα σοβαρά.

Εδώ όμως αρχίζει και η δουλειά άλλων. Των αρμόδιων αρχών που θα αποφασίσουν για την σχέση ΠΑΟΚ-Ξάνθης που παρουσιάζεται στο ρεπορτάζ του ONE.

Χρόνια τώρα διάφοροι υπάλληλοι της… εξυγίανσης έγιναν από «δημοσιογράφοι», «δικαστές». Καταδίκασαν πριν καν υπάρξουν αποφάσεις, «υποβίβασαν» καμιά 100αρια φορές τον… αγαπημένο τους Ολυμπιακό, διασύρθηκαν επί της ουσίας ουκ ολίγες φορές. Γιατί; Γιατί νόμιζαν πως με την προπαγάνδα μπορούν να τα πετύχουν όλα. Γιατί νόμιζαν πως μπορούν να γίνουν κριτές των πάντων. Εννιά στις δέκα φορές διασύρθηκαν. Αλλά, θα πείτε, ποιος ασχολείται; Η «λάσπη» μετράει και τίποτα άλλο.

Ξέφυγα όμως. Το θέμα στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης είναι τι θα αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα. Ο καθένας έχει μυαλό να δει τα στοιχεία που είναι ισχυρότατα και να καταλάβει τι γίνεται σε μια υπόθεση που θυμίζω από πέρσι είχε αποκαλύψει ο Γιώργος Γεωργίου ως πρόεδρος του Απόλλωνα.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί από την πλευρά του να απειλεί καθημερινά με μηνύσεις (δικαίωμα του) απ την άλλη πάντως είναι αλήθεια πως για την ταμπακιέρα δεν έχει πει το παραμικρό. Δηλαδή, δεν έχει πει πως τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν είναι ψευδή. Δεν έχει διαψεύσει τι ακριβώς έχει συμβεί με τις εγκαταστάσεις της Ξάνθης και αν όντως υπάρχει συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας Σαββίδη. Γενικότερα ο ΠΑΟΚ ξέχωρα από το «δεν έχει την ΠΑΕ ο Σαββίδης» δεν έχει πει κάτι άλλο, εκτός από απειλές. Και όλα αυτά την ώρα που το σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δεν αναφέρει πως έχει μετοχές της ΠΑΕ ο Σαββίδης. Αλλά προφανέστατα το καταλαβαίνουν στον ΠΑΟΚ. Όπως και η προσπάθεια να δείξουν πως την Ξάνθη την έχει άλλος με ποσοστό 94%. Ξέχασαν το 10% του Ερασιτέχνη που υπάρχει σε όλες τις ΠΑΕ, αλλά μην δίνουμε σημασία στις λεπτομέρειες. Μας χαλάνε την… μανέστρα.

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει λοιπόν τον δρόμο των απειλών, ακόμη και στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που προφανώς έχει… αράξει και περιμένει να δει το αυριανό ΠΑΟΚ-Ξάνθη για να θαυμάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθη και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από το ρεπορτάζ του ONE είναι πολύ σοβαρή. Και φαίνεται πως η ΕΕΑ την αντιμετωπίζει όπως πρέπει. Ας ελπίσουμε πως δεν θα… ξεχαστεί στην πορεία των μηνών. Ας ελπίσουμε να βγει μια απόφαση.

Μέχρι εκεί, χωρίς να κάνουμε τους δικαστές, να υπερασπιζόμαστε την μια ή την άλλη πλευρά. Γιατί άλλο τι πιστεύω, άλλο τι θέλω, και άλλο τι πραγματικά ισχύει και αποδεικνύεται με ακράδαντα στοιχεία. Κοίτα, που τελικά και οι υπάλληλοι της… εξυγίανσης θα το μάθουν και αυτό…

Μέσα σε αυτό το ομιχλώδες κλίμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που ήρθε να προστεθεί στα «δεινά» της εξυγίανσης που έχει στο… απόσπασμα τον Ολυμπιακό από όλες τις πλευρές, οι ερυθρόλευκοι του Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένοι να ασχοληθούν με την μπάλα. Είναι υποχρεωμένοι να παίζουν όσο καλύτερα γίνεται και να έχουν «καθαρό» το μυαλό τους, ήρεμα τα νεύρα τους για όλα όσα έχουν γίνει, γίνονται και θα γίνουν. Γιατί πλέον και ο τελευταίος παίκτης στο Ρέντη έχει καταλάβει πως για να πάρει πρωτάθλημα φέτος ο Ολυμπιακός κάτω από αυτές τις συνθήκες… εξυγίανσης πρέπει να «φτύσει αίμα»!

Ο Γεωργίου θυμίζω στην τοποθέτηση του για την σχέση ΠΑΟΚ-Ξάνθη πριν κανά χρόνο είχε βάλει στο «κάδρο» και τον Παναιτωλικό. Αφού ξανά τονίσω πως δεν μπορούμε να υιοθετούμε τίποτα χωρίς ακράδαντα στοιχεία, να θυμίσω πως αύριο ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου. Δηλαδή αύριο έχει, ΠΑΟΚ-Ξάνθη και Παναιτωλικός-Ολυμπιακός!

Το λες και… γιορτή του ποδοσφαίρου! Ο Μαρτίνς λοιπόν και οι παίκτες του οφείλουν να βρουν τον τρόπο και να αντιδράσουν όσο καλύτερα γίνεται από την πλευρά τους. Να αφήσουν για τα καλά εμφανίσεις τύπου Νέας Σμύρνης και να ετοιμαστούν για «μάχη» στο Αγρίνιο. Μια… Ξάνθη θα αντιμετωπίσουν οι ερυθρόλευκοι, μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που έζησαν στην ακριτική πόλη εννοώ.

Και παρότι ο Παναιτωλικός είναι τελευταίος είναι δεδομένο πως θα τα δώσει όλα για να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Και καλά θα κάνει. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του πρέπει να βρει την ψυχική ηρεμία αλλά και την αγωνιστική κατάσταση που θα του φέρει το τρίποντο. Αρκετοί βαθμοί έχουν χαθεί είτε με δική του ευθύνη είτε επειδή… έτσι έπρεπε.

Το ζητούμενο όμως για τον Ολυμπιακό είναι να βρει λύσεις και αγωνιστική άνοδο, να συνεχίσει την σοβαρή προσπάθεια που κάνει εδώ και 1,5 χρόνο με τον Πέδρο Μαρτίνς για να πετύχει. Σε ένα αστείο πρωτάθλημα που οι… εξυγιαντές τα διέλυσαν όλα. Γιατί; Γιατί μπορούσαν, γιατί έτσι γούσταραν, γιατί μόνο έτσι με «δικούς μας» ανθρώπους θα μπορούσαν και αυτοί να δουν λίγη χαρά μετά από δεκαετίες.

Γιατί τους το επέτρεψε η ίδια η Κυβέρνηση ως «σύμμαχος» τους, ισχυρός. Γιατί ένιωσαν άφθαρτοι σε τέτοιο βαθμό που τώρα φτάσαμε στο σημείο να συζητάμε αν υπάρχει πολυιδιοκτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ