Εκεί θα ποντάρει ο Καρέρα για να… γυρίσει το χαρτί

Εκεί θα ποντάρει ο Καρέρα για να… γυρίσει το χαρτί

Η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ ξεκινάει... σήμερα και για να μην «καεί» και το χαρτί του Μάσιμο Καρέρα πρέπει οι παίκτες βαρόμετρα της Ένωσης να βγουν μπροστά. Οδηγός η σεζόν 2016-17...

Στην σεζόν που για πρώτη φορά θα έχουμε πλέι οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή κάτι που θεωρητικά θα έδινε μεγαλύτερο σασπένς στην υπόθεση τίτλος, η ΑΕΚ με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της Super League βρίσκεται στο -10 από την κορυφή και ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Όσο κι αν υπάρχει δρόμος ακόμη αλλά και πολλά ντέρμπι, στην Ελλάδα είναι μάλλον απίθανο να ανατραπεί μια τέτοια διαφορά και ειδικά όταν κυνηγάς δύο ομάδες. Αυτό όμως δεν σημαίνει ούτε ότι τελείωσε η χρονιά για την ΑΕΚ ούτε ότι δεν έχει στόχους.

Ο ερχομός του Μάσιμο Καρέρα είναι μια ευκαιρία για γενική ανασυγκρότηση και επαναπροσδιορισμό των στόχων ώστε να μην πάει χαμένη αυτή η χρονιά. Και σε αυτό, οδηγός για την ΑΕΚ θα πρέπει να είναι το δεύτερο μισό της σεζόν 2016-17 όταν ήρθε ο Χιμένεθ και κατάφερε να συμμαζέψει την ομάδα δημιουργώντας σιγά σιγά το συμπαγές σύνολο που τον Μάιο του 2018 επέστρεψε στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το ρόστερ της ΑΕΚ σαφώς και έχει αδυναμίες, χτυπητές και αρκετές που ήταν εμφανείς από το καλοκαίρι όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι για πέταμα. Τα τελευταία αποτελέσματα και κυρίως η αποκαρδιωτική εικόνα των «κιτρινόμαυρων» οδήγησε σε απαξίωση των ποδοσφαιριστών ακόμη και από τον κόσμο της ίδιας της ομάδας. Η αλήθεια όμως είναι πως η ΑΕΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα, κλάση αλλά και πέραση τους οποίους θα πρέπει να εκμεταλλευτεί για να γυρίσει το χαρτί.

Οι πυλώνες του Καρέρα

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στους οποίους μπορεί και θα πρέπει να ποντάρει ο Καρέρα ώστε να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας. Η ΑΕΚ εξάλλου διαθέτει τον πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα (Ολιβέιρα) και τον πρώτο σε ασίστ (Μάνταλο) κάτι που δείχνει πως αν μη τι άλλο ποιότητα υπάρχει επιθετικά. Ο Ολιβέιρα στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό που τον άφησε πίσω στην Τρίπολη ωστόσο όποτε αγωνίζεται δείχνει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και να στηριχθεί η ομάδα πάνω του.

Ο Πορτογάλος συνεργάζεται ήδη εξαιρετικά με τον Πέτρο Μάνταλο ο οποίος θα πρέπει να είναι ένας από τους πυλώνες της επόμενης ημέρας μαζί με τον Μπάρκα, το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, τον Γαλανόπουλο της… Εθνικής αλλά και τον Βέρντε που βλέπουμε στα τελευταία ματς. Ο Ιταλός έδειχνε πως του έλειπε μόνο το γκολ ώστε να πάρει ψυχολογία, αυτό ήρθε και σε συνδυασμό ότι πλέον ο προπονητής θα είναι συμπατριώτης του ίσως τον βοηθήσει να πάρει μπρος για τα καλά.

Μέσα σε αυτά υπάρχουν και οι δύο περιπτώσεις των Λιβάγια και Βράνιες με την ποιότητα των δύο να μην αμφισβητείται αλλά είναι σίγουρο πως με τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν περισσότερο σε μπελάδες βάζουν την ΑΕΚ, παρά την βοηθούν. Θα πρέπει και εδώ να ξεκαθαρίσει η κατάσταση (οριστικά αυτή τη φορά) γιατί ο καλός Λιβάγια και καλός Βράνιες, δεν βγαίνουν από την ενδεκάδα αλλά από την άλλη αν οι δυο τους δε νιώθουν καλά, είναι ικανοί να τινάξουν την ομάδα στον αέρα (βλέπε Λιβάγια με Παναθηναϊκό).

Τέλος και πέραν της πολλής δουλειάς που περιμένει τον Καρέρα ειδικά όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι ώστε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, σημαντική θα είναι και η δουλειά του Ίλια Ίβιτς στον τομέα της ενίσχυσης όπου η ΑΕΚ έχει μεγάλη ανάγκη για προσθήκες άμεσα. Η ευστοχία στις επιλογές του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ θα παίξει και αυτή καθοριστικό ρόλο όχι μόνο για τη φετινή αλλά και για την επόμενη σεζόν όπου οι «κιτρινόμαυροι» σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επαναλάβουν τα λάθη του τελευταίαου 1,5 χρόνου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ