Μπα, δεν έχει πρόβλημα στην άμυνα… (vids)

Μπα, δεν έχει πρόβλημα στην άμυνα… (vids)

Ο Ουσεϊνού Μπα συστήθηκε για ακόμη μία φορά στο κοινό του Ολυμπιακού, «φώναξε» ότι μπορεί, αξίζει, πρέπει να πάρει ευκαιρίες και ο Μαρτίνς τον βάζει στο rotation. Την ώρα που ο Σισέ... έρχεται.

248 λεπτά. Η χρονική αποτύπωση της αγωνιστικής παρουσίας του Ουσεϊνού Μπα στον Ολυμπιακό: 68 λεπτά κόντρα στο 0-0 με τη Βικτόρια Πλζεν, 90 λεπτά στο Ολυμπιακός-Λαμία 2-0 και άλλα 90 λεπτά στη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού. Το πρώτο ματς Ιούλιο (23), το δεύτερο Σεπτέμβριο (28), το τρίτο Δεκέμβριο (7). Σχεδόν ένα ματς ανά δύο μήνες. Και κανένα γκολ παθητικό έως τώρα.

Το δείγμα του θηριώδους Σενεγαλέζου στόπερ είναι μικρό. Αλλά ικανό να σε πείσει ότι «κάτι έχει» αυτός ο παίκτης. Κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει και να σε πείθει ότι μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Είναι πανύψηλος (1.94 μ.). Είναι γρήγορος. Είναι δυνατός. Είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια. Εχει αντίληψη. Είναι ήρεμος και σίγουρος. Αλλά είναι και άπειρος. Αγουρος σε συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού. Και σίγουρα εκτός ρυθμού. Παρόλα αυτά, στο Αγρίνιο μπήκε και έπαιξε. Επαιξε καλά.

Είναι σαφές ότι ένα παιχνίδι το δίμηνο δεν μπορεί να σου δείξει τις πραγματικότητες ικανότητες ενός παίκτη. Αλλά είναι εξίσου σαφές ότι ο Πέδρο Μαρτίνς κάθε φορά που θέλει να μιλήσει για παίκτες που έχει «αδικήσει», στον Μπα αναφέρεται πρωτίστως. Και όχι τυχαία. Βλέπετε, θεωρεί ότι είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές του ρόστερ. Κι ας είναι 24 ετών. Είναι μόλις η 3η χρονιά του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και κάθε λεπτό που βάζει στην πλάτη του, τον κάνει καλύτερο.

Ο Μπα αποτελεί πρότζεκτ για τον Ολυμπιακό. Όπως οι περισσότεροι από τους νέους ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτήσει οι Ερυθρόλευκοι. Και για αυτόν τον λόγο υπάρχει διάθεση να πάρει ευκαιρίες. Να βοηθηθεί να εξελιχθεί. Και ειδικά μετά την αρνητική τροπή που πήρε η παρουσία του Μεριά στους Ερυθρόλευκους, η πόρτα για περισσότερο χρόνο συμμετοχής, άνοιξε διάπλατα.

Από την άλλη, βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα στο κέντρο της άμυνάς του. Διότι διαθέτει κι άλλους παίκτες αξίας. Ενας εξ αυτών επιστρέφει άμεσα στη δράση, με σκοπό να προσφέρει λύσεις πρώτης γραμμής. Ο λόγος, βεβαίως, για τον Παπ Αμπού Σισέ. Ο Σενεγαλέζος μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους. Προπονείται κανονικά, πλέον, κάνει έξτρα πρόγραμμα σε γυμναστήριο και γήπεδο για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο και σύντομα θα αποτελέσει… νέα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Βάζοντας το όνομά του ξανά στις επιλογές του Μαρτίνς, μαζί με Σεμέδο, Αβραάμ και Μπα. Μετά τα Χριστούγεννα.

Για την ιστορία, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αναμένεται να είναι απολύτως έτοιμος για το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα. Και θα είναι ο παρτενέρ του Ρούμπεν Σεμέδο στην άμυνα του Ολυμπιακού, στο κρισιμότερο ευρωπαϊκό παιχνίδι της χρονιάς για τους Ερυθρόλευκους.

Οσο για τον Μπα; Ηρθε για να μείνει. Και να συνεχίσει να παίζει. Και θα συνεχίσει να παίζει. Μια ειλημμένη απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς και συνολικά του Ολυμπιακού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ