Η μάχη του πρώτου σκόρερ: Ολιβέιρα VS Σβιντέρσκι και… Ελ Αραμπί (poll)

Η μάχη του πρώτου σκόρερ: Ολιβέιρα VS Σβιντέρσκι και… Ελ Αραμπί (poll)

Ο Ολιβέιρα με το χατ-τρικ που πέτυχε απέναντι στον Πανιώνιο έφτασε τα 8 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και ξεπέρασε στη σχετική λίστα τον Κάρολ Σβιντέρσκι των 7 τερμάτων – Εξι… χτυπήματα από τον Ελ Αραμπί, μόλις 4 φορές έχει σκοράρει ο Μακέντα.

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας με 31 πόντους σε 13 παιχνίδια. Στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, ωστόσο, δεν βρίσκεται ούτε παίκτης των Πειραιωτών, ούτε ποδοσφαιριστής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αλλά ένας που φοράει κιτρινόμαυρα!

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου από τα τρία κομμάτια του φετινού πρωταθλήματος, καθώς όπως είναι γνωστό από την αρχή της σεζόν εκτός από τον δεύτερο γύρο θα υπάρξουν στο τέλος και πλέι οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα γκολ βρίσκεται ο Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος επιθετικός της ΑΕΚ μέχρι πριν το προχθεσινό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, είχε πετύχει 3 γκολ σε 9 παιχνίδια που είχε αγωνιστεί. Απέναντι στους Κυανέρυθρους, ωστόσο, έκανε χατ-τρικ και εκμεταλλευόμενος την… ατυχία του Κάρολ Σβιντέρσκι ανέβηκε πρώτος στη σχετική λίστα με 8 γκολ σε 10 ματς.

Ο επιθετικός των πρωταθλητών Ελλάδας στο ματς του Σαββάτου με την Ξάνθη σκόραρε δύο φορές απέναντι στους Ακρίτες, αλλά τα γκολ του ακυρώθηκαν σωστά ως οφσάιντ μετά τη χρήση του VAR. Ετσι, παρέμεινε στα 7 τέρματα και είδε τον Ιβηρα να τον προσπερνά. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κάρολ Σβιντέρσκι έχει πετύχει 7 γκολ σε 13 ματς. Ο 22χρονος άσος του ΠΑΟΚ έχει 1 γκολ λιγότερο από τον Ολιβέιρα, παρότι έχει παίξει σε περισσότερα παιχνίδια από τον στράικερ της Ενωσης.

Τα… χτυπήματα των Ολιβέιρα και Σβιντέρσκι

Τελευταίο θύμα του επιθετικό της ΑΕΚ ήταν ο Πανιώνιος, στον οποίο έβαλε 3 γκολ. Δύο στο πρώτο ημίχρονο και ένα στο δεύτερο μέρος. Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος επιθετικός είχε σκοράρει δύο γκολ στο ματς με τον Ατρόμητο και από ένα κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Παναθηναϊκό. Από την άλλη, ο Σβιντέρσκι σκόραρε δύο γκολ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και από ένα απέναντι σε ΑΕΛ, Αστέρα, Λαμία, Παναιτωλικό και Πανιώνιο.

Χαμός στην τρίτη θέση

Κάτω από τους επιθετικούς των δύο Δικεφάλων γίνεται ένα μικρός χαμός, καθώς υπάρχουν τέσσερις ποδοσφαιριστές που έχουν βάλει από 6 γκολ. Πρόκειται για τον Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού, ο οποίος έβαλε δύο γκολ στο ματς με τον Παναιτωλικό, αλλά και για τους Λισάντρο Σεμέντο (ΟΦΗ), Γιώργο Μανούσο (Ατρόμητο) και Μπατσανά Αραμπούλι (Πανιώνιος). Στη συνέχεια ακολουθούν στην τέταρτη θέση με πέντε γκολ οι Χιλάλ Σουντανί (Ολυμπιακός), Κοσμάς Τσιλιανίδης (ΟΦΗ), Τόρες Χοακίν (Βόλος) και Τουράμ (Λαμία).

Ο Παναθηναϊκός και ο Αρης

Διαβάζοντας τα παραπάνω στοιχεία αντιλαμβάνεται κανείς ότι δεν υπάρχει πουθενά στις αναφορές μας παίκτης του Παναθηναϊκού. Και αυτό διότι ο πρώτος σκόρερ του Τριφυλλιού είναι ο Φεντερικό Μακέντα, ο οποίος στο πρώτο κομμάτι του φετινού πρωταθλήματος έχει σκοράρει μόλις 4 γκολ σε 10 ματς. Τα δύο μάλιστα από το σημείο του πέναλτι.

Ο Ιταλός στράικερ έχει παίξει σε 10 αγώνες και έχει βρει τέσσερις φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, γεγονός που δείχνει το μεγάλο επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Πράσινοι. Δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Ζαχίντ με 3 γκολ σε 10 ματς, ενώ δύο τέρματα έχει βάλει ο Χατζηγιοβάνης σε 8 παιχνίδια.

Οσον αφορά στον Αρη, η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπορεί να μην έχει κάποιον παίκτη στις τρεις πρώτες θέσεις των σκόρερ, ωστόσο, έχει πάρει 9 γκολ από τρεις διαφορετικούς σκόρερ.

Τρεις παίκτες έχουν πετύχει από 3 τέρματα για τους Κίτρινους. Συγκεκριμένα, ο Νικολά Ντιγκινί έχει βάλει τρία γκολ σε 12 ματς, ενώ ο Μπράουν Ιντέγε έχει σκοράρει τρεις φορές σε 11 ματς, όπως επίσης και ο Μπρούνο Γκάμα.

Ποιος πιστεύετε ότι θα βγει πρώτος σκόρερ; Ψηφίστε στο παρακάτω poll

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ