ΑΕΚ: Δουλειά με βάση την… ανασύνταξη της άμυνας

ΑΕΚ: Δουλειά με βάση την… ανασύνταξη της άμυνας

Από τα μετόπισθεν ξεκινά το πλάνο του Καρέρα για την αγωνιστική αναδόμηση της ΑΕΚ

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει σηκώσει για τα καλά μανίκια και φαίνεται πως έχει στόχο να δώσει στην ΑΕΚ το δικό του στίγμα. Ένα στίγμα που φρόντισε να καταστήσει σαφές και κατά τη χθεσινή παρουσίασή του. Ο Ιταλός τεχνικός έχει ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο που θέλει να εφαρμόσει και στο μυαλό του, έχει σχεδιάσει ήδη την δική του ΑΕΚ.

Ο Καρέρα θέλει να «χτίσει» μια ομάδα που θα παρουσιάζει στο γήπεδο ξεκάθαρα χαρακτηριστικά: μαχητικότητα, ομοιογένεια, ένταση. Όλα αυτά προφανώς και θα χρειαστούν χρόνο για να εφαρμοστούν. Όμως ο Καρέρα έδειξε με το «καλημέρα» πως τακτικά, σκοπεύει να παρέμβει δραστικά στη φιλοσοφία της Ένωσης.

Ως κλασικός Ιταλός προπονητής, ο Καρέρα έχει την αρχή πως τα παιχνίδια αλλά και οι τίτλοι κερδίζονται από την άμυνα. Εκεί σκοπεύει να ρίξει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του ο τεχνικός της ΑΕΚ τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο διάστημα παρουσίας του στην ομάδα, κάτι που φάνηκε από χθες κιόλας.

Ο Καρέρα επέλεξε να χωρίσει την προπόνηση σε δύο γκρουπ. Ο προπονητής της ΑΕΚ δούλεψε ξεχωριστά με τους αμυντικούς και τους επιθετικούς, Τα δύο γκρουπ δούλεψαν πάνω σε διαφορετικά ζητούμενα, όμως υπήρχε μια κοινή βάση. Το πρέσινγκ και η ικανότητα για ανάκτηση της κατοχής, όταν η ΑΕΚ βρίσκεται σε θέση άμυνας.

Προφανώς ο Καρέρα έχει έρθει… διαβασμένος στην Ένωση. Η αμυντική λειτουργία των Κιτρινόμαυρων κρίνεται τουλάχιστον προβληματική φέτος και πιθανότατα αυτός να είναι και ο τομέας που χρήζει μεγαλύτερης βελτίωσης. Ο Ιταλός προπονητής φαίνεται να ξεκινά από εκεί την αγωνιστική αναμόρφωση της ΑΕΚ, με τη δουλειά που ξεκίνησε χθες να συνεχίζεται για το προσεχές διάστημα.

Πάντως στις ασκήσεις που έγιναν στα Σπάτα φάνηκε ξεκάθαρα πως στο μυαλό του Καρέρα υπάρχουν σχηματισμοί με τετράδα στα μετόπισθεν. Άλλωστε στις ομάδες που είχε προπονήσει επέλεγε μια διάταξη μεταξύ του 4-3-3- και του 4-2-3-1. Κάτι που φαίνεται πως θα εφαρμόσει και στην ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ