Η αμυντική ισορροπία είναι η συνταγή για ισορροπημένο ρόστερ

Η αμυντική ισορροπία είναι η συνταγή για ισορροπημένο ρόστερ

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι… κακοφτιαγμένο, με ελάχιστες εναλλακτικές επιλογές από τη μέση και μπροστά. Πάνω σ’ αυτό τον άξονα πρέπει να δουλέψει ο Ρόκα.

Με την επίθεσή του να είναι προβληματική και τη μεσαία του γραμμή να έχει κενά στο ρόστερ, ο Παναθηναϊκός οφείλει να «χτίσει» και τις δύο συγκεκριμένες γραμμές του όπως ακριβώς έχει κάνει με την άμυνά του. Με τρόπο που υπάρχουν οι επιλογές για να έχει… ήσυχο το κεφάλι του ο Γιώργος Δώνης κι εκεί που τόσο η ομαδική λειτουργία, όσο και η ατομική του καθενός κάνει τη διαφορά έως τώρα για τους «πράσινους».

Τη στιγμή που για παράδειγμα στη μεσαία του γραμμή ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο πρόβλημα αν του λείπει κάποιος βασικός ποδοσφαιριστής, όπως ο Κουρμπέλης με τον Βόλο ή ο Δώνης που θα απουσιάσει απέναντι στη Λαμία, στην άμυνα η δουλειά… γίνεται ακόμα και όταν υπάρχουν ελλείψεις.

Όπως συνέβη την περασμένη Κυριακή, που ο Πούγγουρας ήταν τιμωρημένος, αλλά η απουσία του δε φάνηκε. Ο Παναθηναϊκός έχει φτιάξει μια τετράδα στα στόπερ του που του επιτρέπει να διαχειρίζεται τις όποιες απουσίες και να καλύπτει τα κενά όποτε χρειαστεί.

– Έχει έναν πολύ έμπειρο και πολύ ποιοτικό ξένο, που του κάνει τη διαφορά, όπως είναι ο Σένκεφελντ.

– Έχει έναν Έλληνα εξελίξιμο, που με τη δουλειά του έχει φτάσει σε σημείο να θεωρείται όχι απλά βασικός, αλλά και αναντικατάστατος, όπως είναι ο Αχιλλέας Πούγγουρας.

– Έχει έναν ακόμα ποδοσφαιριστή με εμπειρία, όπως είναι ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, πολύ σημαντικός για τα αποδυτήρια και αθλητής – κόσμημα, όσον αφορά τον χαρακτήρα του. Έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα, αλλά δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό θέμα και όποτε χρειάζεται προσφέρει σημαντικές λύσεις.

– Κι έχει κι ένα παιδί από τις ακαδημίες του, τον Φάνη Μαυρομμάτη, που έχει παραστάσεις από την περσινή σεζόν και έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να εξελιχθεί.

Τέσσερις επιλογές που του δίνουν τη δυνατότητα να βρίσκει λύσεις και να παρουσιάζει μια εξαιρετική αμυντική γραμμή, απολύτως ισορροπημένη.
Αυτή την ισορροπία χρειάζεται να βρει και σε ολόκληρο το ρόστερ του. Να έχει λύσεις για όλες τις συνθήκες, να προσπαθήσει να καλύψει τα κενά του που του δημιουργούν πρόβλημα αν κάποιος απουσιάζει.

Αν, για παράδειγμα, λείψει ο Μακέντα δεν υπάρχει άλλος κλασικός φορ στο ρόστερ με τα στοιχεία του Ιταλού. Αν λείψει ο Κουρμπέλης και με δεδομένο πως ο Φάουστο δεν έχει πείσει, δεν υπάρχει δεύτερος «κλασικός» αμυντικός μέσος.

Για τον Δώνη και τον Ρόκα ετούτες πρέπει να είναι οι προτεραιότητες προκειμένου το ρόστερ να αποκτήσει ισορροπία. Δεν είναι εύκολο. Και σίγουρα δε γίνεται Γενάρη μήνα. Είναι απαραίτητο να ξεκινήσει η δουλειά με ορίζοντα το καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ