Ένας υποτιμημένος σταρ, οδηγεί τον Ολυμπιακό

Ένας υποτιμημένος σταρ, οδηγεί τον Ολυμπιακό

Ο Χιλάλ Σουντανί έμεινε εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Ευτυχώς…

Δύο οι ενότητες της σεζόν. Ο Ολυμπιακός με την Ευρώπη να «γεμίζει» το καλεντάρι του. Και ο Ολυμπιακός που θα έχει το προνόμιο να αγωνίζεται με τους… ρυθμούς των άλλων. Η πρώτη ενότητα ολοκληρώνεται σε μια εβδομάδα. Ή τουλάχιστον ο πρώτος κύκλος της μιας και η επόμενη αποστολή για την ομάδα του Μαρτίνς υπολογίζεται πια στο τελευταίο δεκαήμερο του Φλεβάρη. Σε αυτούς τους δύο μήνες που μεσολαβούν; Χωρούν ακριβώς 10 αγωνιστικές Σούπερ Λιγκ 1. Το πόσοι από τους συνολικά 30 βαθμούς θα μπουν στον… λογαριασμό των Ερυθρόλευκων; Θα παίξει και καταλυτικό ρόλο στην οικονομία του εγχώριου τίτλου.

Μέχρι δηλαδή το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός της 25ης αγωνιστικής που πέφτει ακριβώς «ανάμεσα» στα δύο ματς για την φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, όπως και πέρσι σε μια από εκείνες τις… πικάντικες συμπτώσεις που ρίχνουν νερό στον μύλο. Σιγά μην ασχοληθεί κάποια στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο με το… ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι να ξέρουν (πχ) και οι Πορτογάλοι που προκαταβολικά σχηματίζουν το καλεντάρι τους με τα «ντέρμπι» μακριά από τις ευρωπαϊκές ημερομηνίες τους. Εδώ έχουμε Εξυγίανση. Και ο κάθε ένας από τους «αρμόδιους» ασχολείται με το πώς θα βολέψει τη σύζυγο, τη συμβία, τον γιο, τον πατέρα κλπ σε κάποια καλά αμειβόμενη θέση: Στην ΕΠΟ, την Σούπερ Λιγκ. Μέχρι και στον Αυγενάκη το πρότεινε λέει ο Γραμμένος αυτό το «προνόμιο», μπροστά στους εμβρόντητους παράγοντες της UEFA. Να βολέψει κανά… δύο δικούς του.

Τέλος πάντων, για να μην χάσουμε τον προσανατολισμό μας. Αυτές οι 10 αγωνιστικές είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους Πειραιώτες. Μόνο πρωτάθλημα. Με το rotation γύρω από το πρωτάθλημα. Και κυρίως; Με αυτή την 4-4-2 φόρμουλα που μοιάζει να ταιριάζει γάντι όσο λείπει ο Κώστας Φορτούνης και όσο δεν επιστρέφει στο 100% ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ένας δημιουργός (Ποντένσε), ένας εκτελεστής Ελ Αραμπί) και στο πλάι τους δύο που μπορούν να κάνουν και τα δύο. Ο Γιώργος Μασούρας, και το «κλειδί» που ακούει στο όνομα Χιλάλ Σουντανί. Ο πιο «κάνω τη διαφορά» ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα.

Πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ σε 12 συμμετοχές, με το αποψινό στην Τρίπολη να είναι σαφώς το καλύτερο δείγμα όλων. Όταν ο Σουντανί είναι καλός, είναι και ο Ολυμπιακός καλός. Όταν σκοράρει (Βόλος, Λαμία, ΟΦΗ 2, Ατρόμητος) νίκες. Όταν δημιουργεί (ΑΕΚ, Αστέρας 3) νίκες. Δεν ήταν καλός με την Ξάνθη και ο Ολυμπιακός γκέλαρε (0-0). Δεν ήταν καλός με τον Πανιώνιο και συνέβη το ίδιο (1-1). Δεν ήταν στην εντεκάδα με τον ΠΑΟΚ (πέρασε στο 42΄αντί του Μασούρα) και οι Ερυθρόλευκοι δεν πρόλαβαν να το γυρίσουν ολοκληρωτικά.

Είναι τρομερές οι δυνατότητες που δίνει ο Αλγερινός στον Μαρτίνς. Αλλά και η σχετική «εξάρτηση» που προκαλείται, δίνοντας ολοένα και περισσότερο το στίγμα της. Πρόσωπο που μπορεί η δική του μετατόπιση να αλλάξει τη διάταξη. Με τέτοιο πληθωρικό στιλ που μια ενέργεια του, με ή χωρίς τη μπάλα μπορεί να ανακατέψει την αντίπαλη άμυνα. Ο πιο «υποτιμημένος» πρωταγωνιστής του φετινού πρωταθλήματος. Εκείνος που δεν ένιωσε απογοήτευση μένοντας εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Ο ίδιος που κάνει τόση δουλειά στην… βασική δουλειά του Ολυμπιακού, που μάλλον εξελίσσεται στον X-factor της χρονιάς.

Πέρσι έπειτα από 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα ο Κώστας Φορτούνης είχε 2 γκολ και 2 ασίστ για να αντιληφθεί κανείς τη διαφορά. Ο Αλγερινός τα διπλά και κάτι παραπάνω. Μεταξύ μας: Πάλι καλά που έμεινε εκτός λίστας… Σε εκείνο το «λάθος» που καμιά φορά συμβαίνει για καλό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ