Όταν ένα σαρωτικό 5-0 γίνεται «βαράτε στο ψαχνό» και η σοκαριστική εικόνα του Αβραάμ

Όταν ένα σαρωτικό 5-0 γίνεται «βαράτε στο ψαχνό» και η σοκαριστική εικόνα του Αβραάμ

Το μαύρο μάτι του Αβραάμ, οι τραυματισμοί Ποντένσε, Ομάρ και το εγκληματικό χτύπημα του Πασαλίδη στον Γκιγιέρμε, που ο Παπαπέτρου το «κάνει» μία αγωνιστική!

Η σαρωτική εμφάνιση του Ολυμπιακού στην Τρίπολη επισκίασε ό,τι συνέβη στη διάρκεια του αγώνα. Αλλά μόνο πρόσκαιρα. Διότι όσα διαδραματίστηκαν κατά τον με τον Αστέρα, θα συνεχίσουν να απασχολούν τους Ερυθρόλευκους για πολύ καιρό ακόμη. Για κακό, βεβαίως. Καθώς τα προβλήματα τραυματισμών που προέκυψαν από την αναμέτρηση του Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, είναι πρωτοφανή. Ειδικά για ένα παιχνίδι που τελείωσε με σκορ 5-0!

Ο Γκιγιέρμε αποχώρησε με φορείο και υποβασταζόμενος από την Τρίπολη. Θα μείνει εκτός δράσης έναν μήνα και για τις επόμενες 15-20 ημέρες θα περπατάει μόνο με ειδική μπότα-νάρθηκα και πατερίτσες.

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έφυγε με μαυρισμένο μάτι από διπλό αντιαθλητικό χτύπημα αντιπάλου. Μάλιστα, η φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα to10.gr, αν μη τι άλλο είναι ενδεικτική του τι ακριβώς συνέβη. Όχι, θεωρητικά, ο Αβραάμ δεν πλακώθηκε στο ξύλο με κανέναν επειδή του «έφαγε» τη θέση του πάρκινγκ. Το μάτι του έγινε έτσι από ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Από χτύπημα αντιπάλου…

Ο Ποντένσε έχει ακόμη πάνω του τις σκαριές του Τασουλή. Και είναι αμφίβολος για τον αγώνα με τη Λάρισα. Ο Ελαμπντελαουί το ίδιο. Μάλιστα, πήγε νωρίτερα στο Ρέντη, για να κάνει θεραπεία στον αστράγαλο!

Γενικώς ο Ολυμπιακός συνάντησε ένα πολύ ιδιαίτερο και εξόχως αντιαθλητικό ποδοσφαιρικό μοτίβο στην Τρίπολη. Μια συνέχεια όσων γίνονται στα περισσότερα παιχνίδια του. Με τη διαφορά, ωστόσο, ότι έως τώρα δεν είχε υπάρξει χτύπημα τόσο ακραία επικίνδυνο, αχρείαστο και ηθελημένο, όσο του Πασαλίδη.

Τουλάχιστον ο Πασαλίδης ζήτησε συγνώμη, θα πείτε. Και μπορεί να έχετε και δίκιο. Διότι αυτός που επίσης θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη από τον Γκιγιέρμε είναι Τάσος Παπαπέτρου. Ενας διαιτητής που φέρει την ταμπέλα του διεθνούς. Ενας διαιτητής που χρειάστηκε το VAR, για να αποφασίσει ότι η κίτρινη που έδειξε στη φάση, αποτελεί κηλίδα στη διαιτητική του καριέρα.

Διότι δεν νοείται να είσαι μπροστά σε μια τέτοια φάση (σ.σ. ο Παπαπέτρου ήταν 4-5 μέτρα μακριά από το μαρκάρισμα, χωρίς «εμπόδιο») και να δίνεις κίτρινη κάρτα. Δείχνει πολλά για τον τρόπο που σκέφτεσαι και παίζεις.

Βεβαίως, το χειρότερο δεν είναι αυτό. Ο Παπαπέτρου, όπως και όλη η Ελλάδα, είδε τη φάση από την οθόνη του VAR. Και δεν χρειάστηκε πάνω από 4-5 δευτερόλεπτα για να καταλάβει ότι είχε εκτεθεί. Ετσι, έβγαλε άμεσα την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι του. Αλλά και πάλι, επέμεινε να μην τηρεί τους κανονισμούς.

Ο Παπαπέτρου, λοιπόν, που έλεγε ότι «δεν είδα τη φάση», έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι ο Πασαλίδης «…στην προσπάθεια του να παίξει την μπάλα χτύπησε με τις τάπες τον Γκιγιέρμε με υπερβολική δύναμη». Αυτό είδε ο διεθνής διαιτητής. Και κάπως έτσι ο παίκτης του Αστέρα θα τη γλιτώσει πιθανότατα με μία τιμωρία μίας αγωνιστικής. Γιατί έτσι είδε ο Παπαπέτρου…

Τι κι αν ο Ολυμπιακός θα στερηθεί έναν από τους πιο βασικούς ποδοσφαιριστές του, λόγω ενός ακραία αντιαθλητικού χτυπήματος; Σημασία έχει τι είδε ο Παπαπέτρου. Και κυρίως, ότι ο Πασαλίδης ζήτησε συγνώμη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ