Ποινή-σκάνδαλο στον Πασαλίδη

Ποινή-σκάνδαλο στον Πασαλίδη

Η «εξυγίανση» έστειλε νέο μήνυμα ατιμωρησίας στους αντιπάλους του Ολυμπιακού, επιβάλλοντας τιμωρία-χάδι στον Πασαλίδη για το «δολοφονικό» τάκλιν στον Γκιγέρμε.

Η αντιμετώπιση που έχει ο Ολυμπιακός από την «εξυγίανση» δεν φαίνεται μόνο στα πιο σημαντικά θέματα, αλλά και στις λεπτομέρειες… Όπως στην ποινή που επιβλήθηκε στον Τριαντάφυλλο Πασαλίδη για το «δολοφονικό» μαρκάρισμα στον Γκιγέρμε, στο παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής.

Πόσο σκληρό ήταν το τάκλιν του αμυντικού του Αστέρα στον χαφ του Ολυμπιακού, δεν χρειάζεται υπενθύμιση. Το παρακολούθησαν όλοι στη μετάδοση ή στα στιγμιότυπα. Όμως, ένα κατά γενική ομολογία αντιαθλητικό μαρκάρισμα τιμωρήθηκε με μόλις μία αγωνιστική και πρόστιμο 80 ευρώ…

Τόσο αποτιμάται ένας σοβαρός τραυματισμός, η αβλεψία για τη σωματική ακεραιότητα ενός ποδοσφαιριστή. Ο βασικός υπεύθυνος για την μικρή ποινή στον Πασαλίδη δεν είναι άλλος από τον διαιτητή, Τάσο Παπαπέτρου.

Ο Αθηναίος ρέφερι φρόντισε να ελαφρύνει τη θέση του Πασαλίδη γράφοντας στο φύλλο αγώνα ότι τον απέβαλλε για «επικίνδυνο παίξιμο». Η τιμωρία για τη συγκεκριμένη κατηγορία με βάση το άρθρο 10, 1α, i του Πειθαρχικού Κώδικα προβλέπει μία αγωνιστική και 80 ευρώ πρόστιμο.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι στην κανονική ροή του παιχνιδιού, παρότι όλοι αντιληφθήκαμε την ένταση του τάκλιν, ο Παπαπέτρου δεν έδειξε κόκκινη κάρτα. Έπρεπε να του το υποδείξουν από το VAR, για να αποβάλλει τον Πασαλίδη. Επειδή αναγκάστηκε…

Το μήνυμα από την εξυγίανση προς τους αντιπάλους του Ολυμπιακού είναι σαφές: μαρκάρετε ελεύθερα, όπως θέλετε και όσο θέλετε… Η ποινή θα είναι αμελητέα… Ο Πασαλίδης δεν θα αγωνιστεί εναντίον της ΑΕΚ, στο παιχνίδι της Τετάρτης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ