Ολυμπιακός: Συνήθεις ύποπτοι, ποδοσφαιρική εξάρτηση 

Ολυμπιακός: Συνήθεις ύποπτοι, ποδοσφαιρική εξάρτηση 

Αυτό που συμβαίνει φέτος στον Ολυμπιακό με τον Σουντανί και τον Ελ Αραμπί στο πρωτάθλημα, απλά δεν έχει προηγούμενο!

Σχέση εξάρτησης. Από εκείνες που κάνουν τον Ολυμπιακό να νιώθει δικαίωση για τις καλοκαιρινές μεταγραφικές επιλογές του. Και την ίδια στιγμή: Από εκείνες που ως εδώ αποφασίζουν την ίδια την διαδρομή των Ερυθρόλευκων στο πρωτάθλημα. Δεν διαφωνούμε. Πάντα υπάρχουν κάποιοι που στέκονται ένα βήμα μπρος, έχοντας ρόλο πρωταγωνιστικό. Αυτό που συμβαίνει όμως φέτος με τον Χιλάλ Σουντανί και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στους Πειραιώτες δύσκολα έχει προηγούμενο. Δύο έμπειροι μπαρουτοκαπνισμένοι επιθετικοί που με έναν υπερβατικό τρόπο ότι κάνουν εκείνοι κάνει και η ομάδα τους στο χορτάρι.

H μια ακόμη απόδειξη ήρθε το απόγευμα κόντρα στην ΑΕΛ. Υπέγραψαν φαρδιά πλατιά οι συνήθεις ύποπτοι. Έντεκα νίκες ο Ολυμπιακός φέτος στο πρωτάθλημα. Πάντα «μέσα» ο Ελ Αραμπί και ο Σουντανί με γκολ ή ασίστ ή έστω κερδισμένο πέναλτι. Τέσσερις ισοπαλίες; Στα ματς που οι δύο τους είτε δεν κατάφεραν να «σημαδέψουν» την στατιστική, είτε δεν αγωνίστηκαν καν. Μια ιστορία που «τρέχει» από τα τέλη Αυγούστου και χαρακτηρίζει πια μισό πρωτάθλημα. «Τυχαίο; Δεν νομίζω» που λεγε και εκείνο το γνωστό διαφημιστικό moto…

Ιστορία που πραγματικά αξίζει να τη θυμηθεί κανείς βήμα-βήμα. Όπως ακριβώς εξελίσσεται. Στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης (1-0) γκολ ο Ελ Αραμπί. Στην 2η αγωνιστική με την ΑΕΛ στη Λάρισα, κερδισμένο πέναλτι από τον Μαροκινό επιθετικό που το μετέτρεψε σε γκολ ο Βαλμπουενά. Τρίτη αγωνιστική Ολυμπιακός-Βόλος (5-0) με γκολ και από τον Ελ Αραμπί, γκολ και από τον Σουντανί. «Γκέλα» στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (1-1) δεν έπαιξε ο Σουντανί, μπήκε αλλαγή στις καθυστερήσεις μετά το 1-1 ο Ελ Αραμπί.

Νίκη με τη Λαμία (2-0) γκολ και ασίστ ο Ελ Αραμπί, γκολ και ο Σουντανί. «Διπλό» στο Βικελίδης με τον Άρη (1-2) πάλι γκολ ο Ελ Αραμπί. Δύσκολη επικράτηση με τον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκη (2-1) δύο γκολ ο Σουντανί. Νίκη και με την ΑΕΚ (2-0) ασίστ ο Ελ Αραμπί και ένα κανονικότατο γκολ που κανείς δεν έμαθε ποτέ γιατί ακυρώθηκε μέσω του VAR. Ισοπαλία (0-0) στην Ξάνθη στο μοναδικό φετινό ματς πρωταθλήματος που δεν σκόραρε ο Ολυμπιακός; Καθαρό πέναλτι του πορτιέρο Αμπάντ, στον Ελ Αραμπί που δεν καταλογίσθηκε! Νίκη με τον Ατρόμητο (2-0) γκολ ο Σουντανί, ασίστ ο Ελ Αραμπί. Δύο σερί ισοπαλίες με Πανιώνιο (1-1) και ΠΑΟΚ (1-1); Δύο ματς που οι δύο τους δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι με τον Ελ Αραμπί να περνά στην πλατεία ως αλλαγή και πάλι στις καθυστερήσεις όπως με τον Παναθηναϊκό.

Δύο σερί «αέρινα» διπλά σε Αγρίνιο (0-3) και Τρίπολη (0-5): Δύο φορές από 2 γκολ και 1 ασίστ ο Ελ Αραμπί, 3 ασίστ την Κυριακή ο Σουντανί! Τέσσερα σήμερα στην ΑΕΛ, γκολ και ασίστ ο Σουντανί, γκολ και ο Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός νικά στο πρωτάθλημα ως εδώ μόνο στα ματς που ο Ελ Αραμπί (9 γκολ, 4 ασίστ) ή ο Σουντανί (6 γκολ, 5 ασίστ) κάνουν κάτι καθοριστικό. Δεν νικά όταν οι 32άχρονοι επιθετικοί του δεν τα καταφέρνουν. Στο μεταξύ μετά το σημερινό; Έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του της Α΄εθνικής που πετυχαίνει επί τρία σερί ματς τουλάχιστον τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Που να είχαν και την… φρεσκάδα των άλλων, που δεν αγωνίζονται στα κύπελλα Ευρώπης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ