Ολυμπιακός: Του έλειπαν πέντε, τους έβαλε τέσσερα, μπορούσε οκτώ!

Ολυμπιακός: Του έλειπαν πέντε, τους έβαλε τέσσερα, μπορούσε οκτώ!

Χωρίς πέντε βασικούς και χωρίς να μπαίνουν στον λογαριασμό ο Φουρτούνης και ο Λάζαρος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός. Κι όμως, λειτούργησε καλύτερα από ότι είχε λειτουργήσει και με τους πέντε σε παλιότερα παιχνίδια πρωταθλήματος…

Η ουσία είναι μία: Ο Ολυμπιακός έκανε στο παιχνίδι με την Λάρισα το πλέον εκτεταμένο ροτέισον. Είτε γιατί του έλειπαν παίκτες είτε γιατί ο Μαρτίνς επέλεξε να μην τους χρησιμοποιήσει. Αν τα βάλουμε κάτω θα δούμε πως οι Βαλμπουενά, Σεμέδο, Ομάρ, Γκιγιέρμε και Ποντένσε, οι οποίοι απουσίαζαν αποτελούν αναντικατάστατα στελέχη του Ολυμπιακού.

Χωρίς πέντε βασικούς και χωρίς φυσικά να μπαίνουν στον λογαριασμό ο Φουρτούνης και οπ Λάζαρος παρουσιάστηκε στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός. Κι όμως λειτούργησε καλύτερα από ότι είχε λειτούργησε με τους πέντε σε παλιότερα παιχνίδια πρωταθλήματος. Συνεπώς κάτι έχει αλλάξει στην ομάδα των ερυθρόλευκων. Κάτι που συνιστά ποιοτική διαφορά σε σχέση με όσα έδειχνε η ομάδα πριν από λίγους μήνες. Κάτι που σχετίζεται με την αποφασιστικότητα με την οποία μπαίνει στο γήπεδο αλλά και την αποτελεσματικότητα της.

Για το τελευταίο, ίσως χρειαστεί να περιμένουμε λιγάκι ακόμα για να σιγουρευτούμε. Τα στοιχεία από τρία τελευταία παιχνίδια δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός ξεπερνά το πρόβλημα που τον ταλάνισε πέρσι και έκανε και φέτος την εμφάνισή του. Πρόβλημα που θα γίνεται μικρότερο στον βαθμό που το σκοράρισμα θα γίνεται υπόθεση και των εξτρέμ του Ολυμπιακού.

Ο Μασούρας ήδη κάνει αυτά για τα οποία ήρθε στον Ολυμπιακό. Να βγαίνει πίσω από τον φορ και να σκοράρει. Ο Σουντανί με την εξυπνάδα και τις τοποθετήσεις του μπορεί να συμβάλει σε εκτελεστικό αλλά κει παραγωγικό επίπεδο. Εχει την ικανότητα να παίζει πίσω από τον κλασσικό προωθημένο και να δημιουργεί όπως έκανε στο γκολ που πέτυχε ο Μασούρας από τη εξαιρετική ενέργεια του και όπως έκανε στη φάση του γκολ που πέτυχε ο ίδιος εξουθενώνοντας τον προσωπικό του αντίπαλο με απανωτές προσποιήσεις.

Ο Σουντανί με την ποιότητα και την εμπειρία του ξέρει πώς να τοποθετείται στο γήπεδο και να μικραίνει τις αποστάσεις. Ειδικά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Μαρτίνε πέτυχε να ταλαιπωρήσει την άμυνα της Λάρισα δίνοντας εντολή στον Ελ Αραμπί να γυρίζει πίσω και να σπάει την μπάλα δεξιά και αριστερά. Παίζοντας ανάμεσα στις γραμμές της ΑΕΛ, ο δεινός σκόρερ πρόσφερε μεγάλες υπηρεσίες στην ανάπτυξη της ομάδας του και διευκόλυνε τον Μασούρα να κινείται μέσα στην περιοχή του Κρίστινσον.

Με έξυπνες τοποθετήσεις από τον Μαρτίνς και καλή απόδοση από τους περισσότερους παίκτες του, ο Ολυμπιακός πήρε μια άνετη νίκη με ευρύ σκορ. Ο Μπρούνο έδειξε ότι είναι έτοιμος για να βασιστεί πάνω του ο Μαρτίνς. Ο Γκασπάρ πρέπει να απαλλαγεί από επιπολαιότητες που στοιχίζουν και ο Μπα να χρησιμοποιεί καλύτερα το μεγάλο κορμί του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ