Παναθηναϊκός: Η δυσάρεστη αλήθεια του Γιώργου Δώνη

Παναθηναϊκός: Η δυσάρεστη αλήθεια του Γιώργου Δώνη

Ο Γιώργος Δώνης είχε όλη την άνεση να κρύβεται πίσω από το ένδοξο παρελθόν του στον Παναθηναϊκό. Όμως, έχει επιλέξει να μιλάει καθαρά στον κόσμο, ακόμα και αν λέει ενοχλητικά πράγματα.

Για το έργο του Γιώργου Δώνη στον Παναθηναϊκό μπορούμε να συζητήσουμε πολλά. Όλοι αναγνωρίζουμε ότι δουλεύει υπό ιδιαίτερες συνθήκες, με ένα ρόστερ που δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος του Συλλόγου και με έναν ιδιοκτήτη που έχει καθιερώσει ένα πρωτοφανές μοντέλο στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εν κατακλείδι, άλλος κρίνει πετυχημένα τα πεπραγμένα του Δώνη και άλλος εκτιμά ότι έπρεπε να έχει καταφέρει περισσότερα.

Ωστόσο, αυτό που κατά την άποψη του γράφοντος δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, είναι η παρρησία του Γιώργου Δώνη. Ο Δώνης έχει θάρρος στις δημόσιες τοποθετήσεις του και δεν κρύβεται. Είχε όλη την άνεση να μιλά διπλωματικά, να προτάσσει το ένδοξο παρελθόν του στον Παναθηναϊκό και να γίνεται αρεστός στον κόσμο. Το έχουν επιχειρήσει προκάτοχοι του αρκετές φορές, με απώτερο στόχο να μετακυλήσουν τις ευθύνες τους οπουδήποτε αλλού. Όχι ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος δεν λειτουργεί έτσι.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova την Παρασκευή, ο Δώνης σχολίασε την (…ελάχιστη) προσέλευση του κόσμου στο ΟΑΚΑ. Το «τραίνο» χρησιμοποίησε μία σκληρή έκφραση που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα: «Η αφ’ υψηλού κριτική και η κριτική από το πληκτρολόγιο δεν είναι εποικοδομητική». Είναι μία αλήθεια που κατά βάθος όλοι αναγνωρίζουν, αλλά δεν προσπαθούν να την αλλάξουν.

«Είναι απογοητευτική η προσέλευση του κόσμου στα μέχρι τώρα παιχνίδια» ανέφερε σε άλλη αποστροφή του λόγου ο Δώνης. Έχει απόλυτα δίκιο, αφού οι οπαδοί απέχουν και δεν στηρίζουν τους παίκτες. Άλλο ένα σημείο που τα λεγόμενα του Δώνη παρουσιάζουν ενδιαφέρον είναι το εξής: «ένα κομμάτι που θα ήθελα να αλλάξω και να περάσω στον κόσμο είναι ότι πρέπει να αγαπάμε την ομάδα όταν είναι στα κάτω της». Όμως, αυτό το ξέρουμε όλοι: ο Έλληνας είναι οπαδός της νίκης και στα δύσκολα δεν συνηθίζει να μετέχει.

Ο Γιώργος Δώνης είναι επαγγελματίας, δεν εργάζεται τσάμπα στον Παναθηναϊκό, όμως σίγουρα τον αγαπάει και θέλει την πρόοδο του. Είναι σημαντικό ο κόσμος να κατανοήσει ότι ο προπονητής, ανεξαρτήτως του απολογισμού που θα έχει στο αγωνιστικό, θίγει μερικά σημαντικά ζητήματα για το μέλλον του Συλλόγου. Μπορούσε να το αποφύγει, αλλά επιλέγει να τα αναδεικνύει ξανά και ξανά. Δεν έχει ανταπόκριση μέχρι τώρα, αλλά τουλάχιστον ο Δώνης έχει τη συνείδηση του ήσυχη ότι προσπαθεί. Γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ο Παναθηναϊκός και όχι ο εκάστοτε ιδιοκτήτης, ο προπονητής, οι παίκτες… Αυτό επισημαίνει κάθε φορά ο Δώνης με διαφορετικά λόγια και είναι σημαντικό να το αντιληφθούμε όλοι…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ