ΑΕΚ : Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα…

ΑΕΚ : Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να παίξει πολύ καλύτερα…

Ο Καρέρα δεν είναι θαυματοποιός αλλά δεν μπόρεσε να βρει μια καινούρια ιδέα για να κάνει την ομάδα του καλύτερη. Όπως την παρέλαβε έτσι την συνεχίζει. Εκτός αν θεωρήσουμε νέα και καλή ομάδα να παίζει για ένα ημίχρονο κάτι σαν εξτρέμ ο Παουλίνιο.

Το καλό δεν τρίτωσε για τον Μάσιμο Καρέρα και την ΑΕΚ. Αυτή τη φορά η μέτρια εμφάνιση δεν επιβραβεύτηκε με νίκη. Εδώ, νομίζω είναι το σημαντικό θέμα για την ΑΕΚ Δεν βελτιώνεται. Μπορεί να ξεγέλασαν τρεις νίκες στη σειρά αλλά με εμφάνιση σαν κι αυτή στο ΔΑΚ Λαμίας η Ενωση πήρε αυτό που της άξιζε και τίποτα παραπάνω.

Ο Καρέρα δεν είναι θαυματοποιός αλλά δεν μπόρεσε να βρει μια καινούρια ιδέα για να κάνει την ομάδα του καλύτερη . Όπως την παρέλαβε έτσι την συνεχίζει. Εκτός αν θεωρήσουμε νέα και καλή ομάδα να παίζει για ένα ημίχρονο κάτι σαν εξτρέμ ο Παουλίνιο.

Ο Ιταλός κόουτς οφείλει να παρουσιάσει κάτι παραπάνω από όσα ο Κωστένογλου που όσο νάναι δεν ξέρει αυτά που θεωρητικά ξέρει ο Καρέρα. Η Ενωση εξακολουθεί να παρουσιάζει τεράστια ελλείμματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της και στην παραγωγή φάσεων. Επιμένω ότι τα προβλήματα αυτά σχετίζονται με την αδυναμία της μεσαίας γραμμής της να παράξει ποδόσφαιρο. Ο Σιμόες δεν έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά για να το κάνει και ο Κρίστισιτς δεινοπάθησε από το μαρκάρισμα του Σκόνδρα και του Μπεχεράνο.

Κάπως έτσι η ομάδα του Καρέρα τα περίμενε όλα από τον οίστρο του Λιβάγια και τα ξεμαρκαρίσματα του Μάνταλου. Καλά είναι αυτά αλλά από μόνα τους δεν συνιστούν πλάνο ανάπτυξης παιχνιδιού. Από την στιγμή μάλιστα που τραυματίστηκε και βγήκε ο Ολιβέιρα το πρόβλημα έγινε μεγαλύτερο. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παουλίνιο δυσκολευόταν να κινηθεί σαν χαφ-εξτρέμ και ο Λόπεζ ήταν αναγκασμένος να τρέχει πάνω κάτω από την άλλη πλευρά στην οποία η ΑΕΚ έπαιζε ουσιαστικά με παίκτη λιγότερο.

Το σχήμα δεν βγήκε και θα μπορούσε να βγει. Ο Παουλίνιο ούτε εξαιρετική σέντρα έχει ούτε να πάει στο ένας εναντίον ενός μπορεί. Μόνο να σπριντάρει μπορεί αν βγει μπαλιά στον κενό χώρο. Από τη στιγμή που δεν βγήκε η ΑΕΚ ήταν σαν να παίζει με παίκτη λιγότερο και αυτό διευκόλυνε την καλά διαβασμένη ομάδα του Ακη Μάντζιου. Ο Καρέρα διόρθωσε την ανορθογραφία με την είσοδο του Αλμπάνη αλλά τα αποτελέσματα ήταν πενιχρά.

Η ΑΕΚ πίεσε λίγο παραπάνω αλλά τις ευκαιρίες της μοιράστηκε με την Λαμία. Ο Τουράμ με αστείρευτες δυνάμεις, ταλαιπωρούσε Τσινγκρίνσκι και Βράνιες κερδίζοντας πολλές μονομαχίες. Η ισοπαλία στην Λαμία δείχνει με έναν τρόπο τα όρια της φετινής ΑΕΚ. Δείχνει ταυτόχρονα την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης της ομάδας στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Αν αυτό δεν γίνει τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι η ΑΕΚ θα μπει και κυρίως θα τερματίσει τρίτη στα πλέι οφ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ