Παναθηναϊκός: Ο διεθνής Πούγγουρας ανοίγει νέο δρόμο

Παναθηναϊκός: Ο διεθνής Πούγγουρας ανοίγει νέο δρόμο

Μετά από αρκετά χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει σημαντική εκπροσώπηση στην Εθνική Ελλάδας και γίνεται ξανά δελεαστικός για τους νεαρούς Έλληνες.

Κάποτε ο Παναθηναϊκός ήταν σταθερός «αιμοδότης» της Εθνικής Ελλάδας. Οι «πράσινοι» διεθνείς ήταν αρκετοί με αποκορύφωμα το Euro 2004, στο οποίο η βάση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος προερχόταν από το Τριφύλλι. Όμως, εκείνη η εποχή ανήκει στο παρελθόν. Το μνημόνιο έφερε την αποψίλωση του ρόστερ και μαζί του, την έλλειψη ποιοτικών Ελλήνων που θα συμπεριλαμβάνονταν στις επιλογές των ομοσπονδιακών προπονητών.

Εσχάτως, κάτι φαίνεται να αλλάζει… Μαζί με την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός αποκτά και πάλι εκπροσώπηση στην Εθνική ομάδα. Υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν’τ Σιπ, ο Δημήτρης Κουρμπέλης έχει καθιερωθεί στην ενδεκάδα της Ελλάδας, ο Σωκράτης Διούδης υπολογίζεται για την τριάδα των γκολκίπερ και ο Δημήτρης Κολοβός έχει πάρει ευκαιρίες από τον Ολλανδό και θα κληθεί ξανά όταν φορμαριστεί. Ένας παίκτης σε μόνιμη βάση και δύο στον «προθάλαμο» της Ελλάδας, αποτελούν μία αρχή για τον μνημονιακό Παναθηναϊκό.

Ο επόμενος παίκτης του Τριφυλλιού που περιμένει κλήση από τον Φαν’τ Σιπ είναι ο Αχιλλέας Πούγγουρας. Ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός έχει βελτιωθεί σε κάθε τομέα, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Δώνη και αγωνίζεται με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Σε συνδυασμό με την απουσία στόπερ στην Εθνική ομάδα, ο Πούγγουρας είναι μία ποιοτική επιλογή για τον Φαν’τ Σιπ και σύντομα θα πάρει την ευκαιρία του.

Ο Πούγγουρας δεν θα είναι ο τελευταίος… Ο Γιάννης Μπουζούκης και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης τελούν υπό παρακολούθηση από τον Φαν’τ Σιπ και πιθανώς να κληθούν σε κάποιο από τα επόμενα φιλικά της Ελλάδας. Ακόμα δεν είναι έτοιμοι να μονιμοποιηθούν, ωστόσο θα προστεθούν στην εξίσωση του Ολλανδού προπονητή.

Ίσως να μην είναι το μείζον για το Τριφύλλι αυτή τη χρονική περίοδο, όμως είναι σημαντικό για τον Σύλλογο να αποκτήσει και πάλι διεθνείς ποδοσφαιριστές. Διότι εκτός των άλλων, ενισχύει το πρεστίζ του και λειτουργεί ως δέλεαρ για άλλους παίκτες. Το παράδειγμα του Πούγγουρα, ενός παίκτη ο οποίος ήταν εκτός πλάνων στον ΠΑΟΚ τον Μάιο του 2018 και στις αρχές του 2020 είναι βασικός στον Παναθηναϊκό και προ των πυλών της Εθνικής, είναι ενδεικτικό… Αντίστοιχα, άλλοι Έλληνες με προοπτική έχουν το κίνητρο να θελήσουν να μιμηθούν τον Πούγγουρα και να επιλέξουν το «Γεώργιος Καλαφάτης» για τον επόμενο προορισμό τους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ