ΠΑΟΚ: Μίσιτς, από συμπληρωματικός έγινε απαραίτητος

ΠΑΟΚ: Μίσιτς, από συμπληρωματικός έγινε απαραίτητος

Ο Γιόζιπ Μίσιτς ήρθε πριν ένα χρόνο στην Τούμπα για να γεμίσει τη μεσαία γραμμή, αλλά ανάγκασε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ να πληρώσουν για τα δικαιώματα του.

Ήταν 17 Ιανουαρίου του 2019, όταν ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον δανεισμό του Γιόζιπ Μίσιτς για 1,5 χρόνο. Ο Κροάτης χαφ ήρθε στην Τούμπα σε μία δύσκολη χρονική περίοδο για να διεκδικήσει θέση στην ενδεκάδα. Ο ΠΑΟΚ ήταν πρωτοπόρος και όδευε προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια και ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε τις σταθερές του.

Ο Ρουμάνος προπονητής είχε μία μεσαία γραμμή που λειτουργούσε άψογα και ενάλλασσε στον «άξονα» τους Μαουρίτσιο, Σάκχοφ και Κάνιας. Ο ΠΑΟΚ ρόλαρε με τις επιλογές του Λουτσέσκου και κανένας δεν μπορούσε να τον κατηγορήσει επειδή δεν χρησιμοποιούσε συχνά τον Μίσιτς.

Ούτε καν ο ίδιος ο Μίσιτς… «Μην ξεχνάτε ότι η ομάδα έπαιζε καλά, κέρδιζε, ήταν πρώτη κι ο Σάχοφ με τον Μαουρίσιο πήγαιναν πολύ καλά. Είναι και οι δύο πάρα πολύ καλοί παίκτες!» είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ο ποδοσφαιριστής από το Βανκούβιτς της Κροατίας. Εν τέλει, την προηγούμενη σεζόν ο Μίσιτς κατέγραψε πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 134’ και 5 στο Κύπελλο με 231’…

Παρότι ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ, τον Ιούνιο σημειώθηκαν μεγάλες ανακατατάξεις, με πιο σημαντική την αποχώρηση του Ραζβάν Λουτσέσκου και την άφιξη του Άμπελ Φερέιρα. Οι Σάκχοφ και Κάνιας αποχώρησαν, ο Καντουρί τραυματίστηκε και ο νέος προπονητής αναγκάστηκε να εμπιστευτεί τον Μίσιτς. Αυτό ήταν και το… κλειδί.

Από εκείνη τη μέρα, ο Μίσιτς δεν τέθηκε ποτέ εκτός των πλάνων του Πορτογάλου. Ο Φερέιρα στηρίχτηκε στον Μίσιτς εκείνος τον δικαίωσε, εξελισσόμενος σε αναπόσπαστο «γρανάζι» του ΠΑΟΚ. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν: ο 25χρονος μέσος έχει 15 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (1.379’) με 5 γκολ και 6 ασίστ, ενώ έπαιξε σε δύο προκριματικά ματς του καλοκαιριού.

Πλέον, φτάνουμε στο «σήμερα». Ο δανεισμός του Μίσιτς από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας λήγει τον Ιούνιο και ο ΠΑΟΚ θέλει να αγοράσει τον ποδοσφαιριστή. Αντίστοιχα, ο Κροάτης επιθυμεί να μείνει στη Θεσσαλονίκη, αφού διαπιστώνει ότι τον υπολογίζουν και φιλοδοξεί να κληθεί στην Εθνική Κροατίας. Πρακτικά, συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Πριν από ένα μήνα περίπου, ο Γιώργος Σαββίδης είχε γράψει στο Instagram ότι ο Μίσιτς θα συνεχίσει με τα ασπρόμαυρα. Παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα «A Bola», η Σπόρτινγκ και ο ΠΑΟΚ συμφώνησαν στη μεταγραφή με αντίτιμο τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Επίσημη επιβεβαίωση δεν υπάρχει, όμως όλα δείχνουν πως ο Κροάτης θα εγκατασταθεί μόνιμα στη συμπρωτεύουσα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ