Χούμπελ, πως τους… πετσόκοψες!

Χούμπελ, πως τους… πετσόκοψες!

H ανακοίνωση του τοποτηρητή UEFA/FIFA λέει πολλά. Και εννοεί ακόμη περισσότερα. Η Ξάνθη ακούει;

Πολύ σπουδαία κίνηση στο τραπέζι. Η σημαντικότερη που έχει γίνει στον καιρό της Εξυγίανσης. Η στιγμή που η UEFA και η FIFA παύουν να παίζουν με τις κούκλες τους, αλλά παρεμβαίνουν ουσιαστικά στο χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο «σύστημα» της Εξυγίανσης.

Έπεσαν οι μάσκες στον Βόλο, με την επίδειξη ισχύος που επιχειρήθηκε. Δεν μπορούν λοιπόν οι συνομοσπονδίες να παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν γίνεται να πει ο Χούμπελ, ότι και στο Καραϊσκάκη «εντάξει ένα ματς ήταν» όπως υποστήριξε έπειτα από το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Το ότι πήρε την έγκριση των συνομοσπονδιών και ότι προχώρησε σε μια τόσο επιθετική δήλωση σημαίνει πάρα πολλά. Παραμονή Χριστουγέννων

Πρωτίστως ότι τα όσα λέει είναι εναρμονισμένα με την UEFA και την FIFA. Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή.

«Είναι απογοητευτικό να βλέπει κανείς διαιτητικά λάθη στον αγωνιστικό χώρο, παρά την επένδυση που έχει κάνει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στην εκπαίδευση των διαιτητών και παρά την εφαρμογή του VAR, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια του αγώνα του Βόλου εναντίον του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή, αγώνα τον οποίο είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τηλεοπτικά» λέει ο Χούμπελ. Κοινώς, είδα με τα μάτια μου το «έγκλημα» και δεν χρειάζεται να με ενημερώσει κανείς όπως συμβαίνει συνήθως από τον Γραμμένο και την παρέα του.

«Το VAR είναι ένα μεγάλο project το οποίο υλοποιήθηκε τόσο με τη στήριξη της ΕΠΟ όσο και της πολιτείας, στόχος του οποίου ήταν να αποφεύγονται ξεκάθαρα και προφανή σφάλματα καθώς και να βοηθιούνται οι διαιτητές κατά τη λήψη των αποφάσεών τους. Σε τελική ανάλυση, με τη μείωση των λαθών, μειώνεται και ο κίνδυνος για περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο» προσθέτει. Και αυτό το τελευταίο δεν είναι κάτι λιγότερο από ότι λέει καιρό τώρα σε όλους τους τόνους κάθε κανονικός άνθρωπος. Ότι δηλαδή τα δοχεία είναι συγκοινωνούντα. Η όποια απειλή βίας περνά από το… μπλόκο των «λαθών». Εκείνων που καταλαβαίνει πια ο καθένας ότι δεν τα λες ανθρώπινα. Πολλώ δε μάλλον όταν τα βλέπεις να συμβαίνουν ακόμη και μέσα από την τεχνολογία του VAR.

«Δυστυχώς, οι αμφισβητούμενες αποφάσεις των διαιτητών στον παραπάνω αγώνα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και από τους διαιτητές VAR, προξένησαν για μια ακόμα φορά σκεπτικισμό και κριτική όσον αφορά τη λειτουργία της ΚΕΔ, του VAR και της διαιτησίας εν γένει στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν ευαίσθητο τομέα στον οποίο η FIFA και η UEFA έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό και για τον οποίο δεν επιτρέπεται καμία αμφισβήτηση» συνεχίζει ο Χούμπελ. Δηλαδή κύριε Περέιρα αυτό το… χάλι είναι δικό σου. Η λειτουργία της ΚΕΔ φέρνει αυτό το αποτέλεσμα.

«Αυτού του είδους η διαιτητική απόδοση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα, είμαι δε υπέρ οποιασδήποτε παραδειγματικής τιμωρίας αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας» λέει παρακάτω. Κρίμα που δεν μίλησε με τον Μπέο να του πει πως και τι έγινε που προέκυψαν μερικά λαθάκια μωρέ…

Και πάμε τώρα και στον επίλογο, που είναι όλα τα λεφτά: «Δεν μπορώ να κρύψω την ανησυχία μου για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα η οποία σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες οι άμεσες και αρμόζουσες ενέργειες των διεθνών ομοσπονδιών».

Εδώ διαβάζοντας κάποιος τον Χούμπελ σκέφτεται δύο πράγματα. Πρώτον τις μηνύσεις του Σάββα στους διαιτητές που πάνε την υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια και όχι στις επιτροπές της ΕΠΟ! Δεύτερο σκέφτεται με εκείνο το «σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα η οποία σχετίζεται με το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα» εκείνη την άλλη μεγάλη υπόθεση που υπάρχει και παριστάνουν όλοι ότι την… ξέχασαν. Την περίπτωση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης ντε. Ακούει η… ακριτική πόλη, και ο ανιψιός του Ιβάν; Ή να ξανακαλέσουμε!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ