Παναθηναϊκός: Η κρίσιμη λεπτομέρεια στην ανανέωση του Ινσούα

Παναθηναϊκός: Η κρίσιμη λεπτομέρεια στην ανανέωση του Ινσούα

Ο Τσάβι Ρόκα είχε την πρώτη επικοινωνία με τον αδερφό και μάνατζερ του Εμάνουελ Ινσούα, έμαθε τις απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή και ετοιμάζει την αντιπρόταση του.

Ο Τσάβι Ρόκα βρίσκεται στη Βαρκελώνη για τις διακοπές των Χριστουγέννων, όμως πριν φύγει από την Αθήνα δούλεψε σε αρκετές υποθέσεις. Μία από τις πιο σημαντικές ήταν η επικοινωνία που είχε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού με τον Μαξιμιλιάνο Ινσούα, αδερφό και ατζέντη του Εμάνουελ Ινσούα.

Ίσως η πιο δύσκολη ανανέωση που έχει να διαχειριστεί ο Ρόκα είναι του Εμάνουελ Ινσούα. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ είναι βασικός στην ομάδα, ασκεί επιρροή στα αποδυτήρια και κάνει τη διαφορά στο αγωνιστικό κομμάτι. Για αυτό, ο Γιώργος Δώνης έχει εισηγηθεί τη διατήρηση του στο ρόστερ, αφού δεν είναι μόνο ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει έναν ενδεκαδάτο παίκτη, αλλά δεν έχει τα εχέγγυα για να τον αντικαταστήσει εύκολα.

Βέβαια, η παραμονή του Ινσούα στο «Γεώργιος Καλαφάτης» θα εξαρτηθεί από δύο παραμέτρους. Το οικονομικό και την ανταγωνιστικότητα του ρόστερ. Το δεύτερο ο Ινσούα το διαπιστώνει με τα νέα συμβόλαια που υπέγραψαν οι Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και με τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει από τη διοίκηση.

Ωστόσο, το οικονομικό είναι μία άλλη ιστορία… Ο Ρόκα θα διαπραγματευτεί στο προσεχές χρονικό διάστημα με τον Μαξιμιλιάνο Ινσούα, ενώ θα συζητήσει αρκετές φορές στο Κορωπί με τον Εμάνουελ Ινσούα. Όμως, επειδή ο Ρόκα δεν είχε καταπιαστεί προσωπικά με το ζήτημα μέχρι στιγμής, επικοινώνησε με τον Μαξιμιλιάνο Ινσούα σε μία συνομιλία γνωριμίας.

Μέχρι πρότινος, ο Μαξιμιλιάνο Ινσούα μιλούσε με τον Νίκο Νταμπίζα και όταν ήρθε στην Αθήνα τον Νοέμβριο, συναντήθηκε με τον Κώστα Κωνστάντο. Ο Ρόκα είναι ο τρίτος με τον οποίο συνομίλησε ο Αργεντινός ατζέντης, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου είναι αυτός με τον οποίο θα έχει την τελική διαπραγμάτευση.

Ο Ρόκα ενημερώθηκε για τα δεδομένα της υπόθεσης και πληροφορήθηκε ότι οι αρχικές απαιτήσεις του Ινσούα αρχίζουν από τις 500.000 ευρώ ετησίως. Ο Καταλανός δεν κατέθεσε αντιπρόταση και θα το πράξει στη διάρκεια του Ιανουαρίου. Τα χρήματα που θα προτείνει ο Ρόκα δεν θα προσεγγίζουν αυτά που ζητάει ο ποδοσφαιριστής, αλλά θα αποτελέσουν τη βάση για την περαιτέρω συζήτηση.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι ο Ινσούα δεν δηλώνει… ακατέβατος, αλλά αρχίζει την κουβέντα από ψηλά, για να πάρει ότι καλύτερο μπορεί. Από την άλλη, ο Ρόκα θέλει να κρατήσει τον Αργεντινό, αλλά πρέπει να μην διαταράξει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Είναι ένας δύσκολος συνδυασμός, αλλά ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού θεωρεί ότι θα τον πετύχει…

Μία λεπτομέρεια είναι η μείωση της φορολογίας από το 45% στο 22%. Η ΠΑΕ είχε υπολογίζει τα λεφτά που θα προτείνει στον Ινσούα με το παλιό καθεστώς. Πλέον, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερα καθαρά, μιας και το φορολογικό κόστος έχει μειωθεί σημαντικά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ