Ο κύβος ερρίφθη: Ο Γιαννούλης πωλείται, ο αριστερός μπακ Βιεϊρίνια επιστρέφει

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Γιαννούλης πωλείται, ο αριστερός μπακ Βιεϊρίνια επιστρέφει

Το FFP είναι... αμείλικτο, οι προτάσεις είναι αρκετές και ο Γιαννούλης φεύγει και φέρνει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του ΠΑΟΚ, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο της ενδεκάδας - μέσω του αριστερού άκρου της άμυνας - στον Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Δεν είναι μια ιστορία τωρινή. «Σέρνεται» το θέμα του εδώ και αρκετό καιρό. Έχει ξεπεράσει το επίπεδο των φημών. Οι πληροφορίες, πια, μιλούν για ειλημμένη απόφαση από πλευράς ΠΑΟΚ. Απόφαση για πώληση του Δημήτρη Γιαννούλη, ελέω Financial Fair Play.

Αυτό, το FFP, είναι που έχει σφίξει τη θηλιά γύρω από τον λαιμό του ΠΑΟΚ. Για να ισοσκελίσει τα πράγματα η διοίκηση του δικεφάλου χρειάζεται δύο πράγματα: το πρώτο μια πώληση άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Το δεύτερο, να «γλιτώσει» από κάποια μεγάλα συμβόλαια. Ο Γιαννούλης του δίνει την ευκαιρία για να κάνει το πρώτο βήμα.

Ο παίκτης έχει κάνει μια καταπληκτική σεζόν έως τώρα. Και μπορεί ο Αμπέλ Φερέιρα να μη θέλει να σκέφτεται την αποχώρηση όχι μόνο εκείνου, αλλά οποιουδήποτε ποδοσφαιριστή του ρόστερ, όπως δήλωσε πρόσφατα, όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί με την περίπτωση του διεθνή αριστεροπόδαρου μπακ.

Οι πληροφορίες μας, μάλιστα, αναφέρουν ότι είναι ο μοναδικός παίκτης του ΠΑΟΚ που υπάρχει δεδομένα ενδιαφέρον και πρόταση από περισσότερες της μίας ομάδες για εκείνον. Μια συνθήκη που βάσει της εκτίμησής μας αναμένεται να φέρει εξελίξεις ακόμα και μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Και η «ανατολή» του 2020 θα βρει τον Γιαννούλη σε άλλον σύλλογο.

Υπάρχει και ακόμα μία παράμετρος, πέραν της οικονομικής και του FFP, που φέρνει τον Γιαννούλη στην πόρτα της εξόδου. Ακούει στο όνομα του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Είναι η εποχή που ο αρχηγός του ΠΑΟΚ αναζητεί και πάλι μια θέση στην ενδεκάδα. Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό στις θέσεις των εξτρέμ, με αυτό το 4-3-3 του Φερέιρα. Ακόμα και ο τραυματισμός του Ζαμπά αλλά και η επικείμενη αποχώρηση του Στοχ, δεν ανοίγει την πόρτα της ενδεκάδας για τον Πορτογάλο. Στέλνει τον Μπίσεσβαρ στο ένα άκρο, έχει τον Λημνιό στο άλλο και ο Φερέιρα… κάνει τη δουλειά.

Το αριστερό άκρο της άμυνας ανοίγει περισσότερο τον δρόμο για τον Βιεϊρίνια. Είναι η πιο «safe» λύση. Από εκεί άνοιξε και ο δρόμος της ενδεκάδας για τον Γιαννούλη, όταν επέστρεψε άρον – άρον στη μέση της περσινής σεζόν από τον Ατρόμητο και ο τραυματισμός του Βιεϊρίνια τον έκανε βασικό. Από εκεί… ξανά ανοίγει η ίδια πόρτα για τον αρχηγό της ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ έχει βγει ήδη στην αγορά για αριστερό μπακ. Έχοντας «κουμπαρά» ενός εκατομμυρίου ευρώ. Είτε για να δώσει σε κάποια ομάδα και να αγοράσει παίκτη, είτε για να δώσει σε συμβόλαιο του παίκτη που θα φέρει. Το όνομα του Ινσούα εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στη λίστα, αλλά δεν είναι και το μοναδικό. Και δε θα μπορούσε να είναι, από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έχει συμβόλαιο μαζί του και… παλεύει να τον κρατήσει.

Όποιος και να αποκτηθεί, πάντως, θα του γίνει σαφές πριν τις υπογραφές το δεδομένο που υπάρχει: θα αποτελεί εναλλακτική λύση. Η θέση του βασικού θα είναι «κλεισμένη» από τον Βιεϊρίνια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ