Ο Γενάρης είναι ευκαιρία για τον Ρόκα

Ο Γενάρης είναι ευκαιρία για τον Ρόκα

Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δύο ενδεκαδάτες μεταγραφές, αλλά οι οικονομικοί πόροι είναι περιορισμένοι. Σε αυτό το σημείο μπαίνει... στο κόλπο ο νέος τεχνικός διευθυντής, Τσάβι Ρόκα.

Οι μεγαλύτερες ανάγκες για την ενίσχυση του ρόστερ έχουν οριοθετηθεί από τον καθ’ ύλην αρμόδιο: τον Γιώργο Δώνη. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει επισημάνει ότι χρειάζεται έναν box-to-box μέσο, για να πλαισιώσει τον Δημήτρη Κουρμπέλη και να αποφορτίσει τον Χρήστο Δώνη και έναν επιθετικό με έφεση στο σκοράρισμα. Η δεύτερη μεταγραφή δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση και αρκεί μία γρήγορη ματιά στα στατιστικά της ομάδας: πόσο δύσκολα σκοράρει, πόσα γκολ έχουν επιτευχθεί από το σημείο του πέναλτι και πόσα σε κανονική ροή στο 90λεπτο.

Ασφαλώς, οι επιθυμίες ενός προπονητή δεν σημαίνει ότι θα ικανοποιηθούν από τη διοίκηση. Ο Γιώργος Δώνης θέλει παίκτες, αλλά η ΠΑΕ συνεχίζει την πολιτική λιτότητας και έχει ως προτεραιότητα την εξυγίανση. Ήδη, το ταμείο έχει επιβαρυνθεί με τις αποζημιώσεις των Μουνιέ, Οικονόμου και Τζανδάρη, ενώ θα καταβάλλει λεφτά στους Μολό, Φάουστο και πιθανώς τον Βέργο, για να αποδεσμευτούν.

Περαιτέρω, είναι κοινή απόφαση των Τσάβι Ρόκα και Γιώργου Δώνη να ασχοληθούν μόνο με παίκτες οι οποίοι μπορούν να διεκδικήσουν αμέσως θέση στην ενδεκάδα. Ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής συμφώνησαν ότι δεν θα ψάξουν για συμπληρώματα, εναρμονισμένοι με το γενικότερο πλαίσιο που λειτουργεί ο Παναθηναϊκός. Υπάρχουν νεαροί από την ακαδημία, οι οποίοι θα επωφεληθούν από τις συμμετοχές και από το χρόνο σε ένα παιχνίδι, παρά παίκτες που έχουν κάνει το κύκλο τους και δεν θα προσφέρουν κάτι στο Τριφύλλι.

Πιο προσιτή αυτή την εποχή είναι η απόκτηση ενός κεντρικού χαφ. Για οικονομικούς και πρακτικούς λόγους. Ένα «οχτάρι» κοστίζει λιγότερο από έναν σκόρερ και ο Παναθηναϊκός δεν έχει τόσα χρήματα να διαθέσει. Επιπροσθέτως, τον Γενάρη στην αγορά υπάρχουν πιο πολλοί κεντρικοί χαφ, σε σχέση με αξιόλογους στράικερ. Ένας «φουνταριστός» ο οποίος σκοράρει δεν πρόκειται να τοποθετηθεί στη λίστα των υπό παραχώρηση στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Άρα, ο Ρόκα και ο Δώνης με περιορισμένους πόρους δεν θα έχουν εύκολο έργο.

Εκτός και αν ο Τσάβι Ρόκα αποδειχτεί… γκουρού των μεταγραφών και έχει λύσεις για κάθε βαλάντιο. Αυτό όμως θα το διαπιστώσουμε στην πορεία του Ιανουαρίου. Είναι πάντως μία καλή ευκαιρία για τον Καταλανό για να δείξει τις ικανότητες του στον Γιάννη Αλαφούζο και στον κόσμο του Παναθηναϊκού… Να βρει λαβράκια με τα πενιχρά μέσα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ