Ραντεβού στην Αθήνα…

Ραντεβού στην Αθήνα…

Σε εξέλιξη οι διενέργειες για το «ραντεβού» της Big 4 με UEFA και FIFA. Στον αέρα ο Μέλο Περέιρα!

Η επιστολή του Χέρμπερτ Χούμπελ, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για το ελληνικό ποδόσφαιρο μοιάζοντας με την «αρχή του τέλους» για την Εξυγίανση. Και όσοι αναμένουν με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις; Καλό θα είναι να έχουν κατά νου μια υπόθεση που επί της ουσίας «τρέχει» πριν τη «φάρσα» του Βόλου, ως «κλειδί» για όσα έρχονται. Την πρόθεση των συνομοσπονδιών να καθίσουν γύρω από το ίδιο τραπέζι με τους ιδιοκτήτες της Big 4 για μια κουβέντα που εν πολλοίς θα «εγγυηθεί» την ομαλή διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος ως το φινάλε του. Μέχρι και πριν τις επόμενες εκλογές της ΕΠΟ δηλαδή.

Ναι, πολλοί είναι εκείνοι που καταλαβαίνουν πως πλέον το επόμενο «μεγάλο γεγονός» που θα φέρει σημαντικές εξελίξεις, είναι η συνάντηση των συνομοσπονδιών με τους ιδιοκτήτες της Big 4. Ραντεβού για το οποίο η UEFA και η FIFA έπιασαν ήδη δουλειά. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, άνοιξε ήδη ένας κύκλος διαβουλεύσεων προκειμένου να εντοπιστεί το «που» και «πότε» αυτής της συνάντησης. Για την ακρίβεια το «πότε» καθώς το «που» ουσιαστικά είναι δεδομένο εβδομάδες τώρα.

Στην Αθήνα θα τα πουν –αν και τέλος πάντων όταν τα πουν- οι Λάκοβιτς, Νικολά, Φούσεκ και Χούμπελ με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Προφανώς παρουσία του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη. Θυμίζουμε μάλιστα ότι προ ημερών ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην παρέμβαση του στο OPEN TV για τον Τάσο Κάκο, είχε κάνει λόγο για την πρωτεύουσα ως τόπο διεξαγωγής της συνάντησης. Όχι τυχαία. Πιθανότατα είχε ήδη ενημερωθεί από τους συνεργάτες του για όσα συζητούνται. Διότι UEFA και FIFA εξ αρχής αυτό το ραντεβού εδώ είχαν σκοπό να το κάνουν.

«Επίσημες προσκλήσεις» δεν θα υπάρξουν αν το ραντεβού δεν φιξαριστεί. Αν δεν επιβεβαιωθεί πως θα είναι όλοι εκεί. Από την άλλη, για να οριστικοποιηθεί κάτι τέτοιο, έχει πολύ μεγάλη σημασία η «ατζέντα» αυτής της κουβέντας. Είναι κάτι που οι ομάδες ήδη το μεταφέρουν στις συνομοσπονδίες με τον τρόπο τους. Διότι αν δεν προκύψει μια ουσιαστική συζήτηση. Αν δεν οριοθετηθεί η κατάσταση, αναζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις τότε το φιάσκο θα είναι προ των πυλών.

Η επιστολή Χούμπελ μοιάζει όντως με μια πολύ σοβαρή «βάση». Τα όσα έγραψε ο Αυστριακός τοποτηρητής, για το «χάλι» της ελληνικής διαιτησίας αλλά και για την ευθύνη της ΚΕΔ σε όλο αυτό. Της Επιτροπής Διαιτησίας που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι συνομοσπονδίες επέβαλλαν το καλοκαίρι την «διατήρηση» της «ομάδας Περέιρα» στην ηγεσία της. Και μιας και ο λόγος για τον Περέιρα; Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκύψει θέμα με τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή. Στον… αέρα είναι, από την παραμονή Χριστουγέννων. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η απομάκρυνση του θα ήταν δεδομένα μια κίνηση που θα βοηθούσε την κουβέντα να πάει παρακάτω, ουσιαστικά. Είναι πολύ λογικό όμως η UEFA για να προχωρήσει στην αντικατάσταση του (ναι, παραίτηση θα την πουν αλλά…) να βρει και τον αντικαταστάτη του. Και αυτό στα μέσα της σεζόν σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο.

Σε ότι αφορά τέλος στην αποχή των διαιτητών και την επιθετική τους επιστολή προς τον Χέρμπερτ Χούμπελ; Εκείνοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν εκτιμούν πως οι ρέφερι μόλις έριξαν λάδι στη φωτιά. Διότι με όσα καταλογίζουν στον τοποτηρητή, επί της ουσίας δεν κάνουν κάτι λιγότερο από το να επιβεβαιώνουν με έναν τρόπο τα παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν ζήτησαν λύσεις οι διαιτητές. Δεν έδειξαν διάθεση να συμπράξουν για την επίλυση των προβλημάτων. Επιτέθηκαν λες και θέλουν με τον τρόπο τους να καταδείξουν ως παράλογη την παρέμβαση των συνομοσπονδιών! Και αυτό δεν γίνεται να το… συναντήσεις στη σφαίρα της λογικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ