Ολυμπιακός: Η επιστροφή, η «κλοπή» και το ντέρμπι…

Ολυμπιακός: Η επιστροφή, η «κλοπή» και το ντέρμπι…

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για ντέρμπι στη σκιά της κλοπής του Βόλου και αφήνοντας στους αρμοδίους τους φαιδρούς και τους τοξικούς του ποδοσφαίρου.

Κλοπή. Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει τις περισσότερες συζητήσεις στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Μια λέξη που ταιριάζει γάντι σε ό,τι συμβαίνει σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μια λέξη που αποτυπώθηκε με τον πιο εντυπωσιακά χυδαίο τρόπο στον αγωνιστικό χώρο του Βόλου.

Κλοπή. Η λέξη που κυριάρχησε κατά την επιστροφή των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στις προπονήσεις, το απόγευμα του Σαββάτου. Όχι για να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία. Αλλά γιατί η ωμότητα της αλλοίωσης που έλαβε χώρα στο Μπερνα-μπέου του Αχιλλέα, είναι από εκείνες που δεν μπορείς να τις ξεπεράσεις εύκολα. Από εκείνες που σου δείχνουν τι παίζεται. Και ποιοι παίζουν με τον ιδρώτα σου. Στυγνά. Κατάμουτρα. Ωμά. Και με… VAR.

Είναι πολύ απλό, πολύ εύκολο και απολύτως ανθρώπινο να χάσεις τον προσανατολισμό σου όταν ξέρεις πως ό,τι κι αν κάνεις, απέναντί σου έχεις ανθρώπους έτοιμους να σε κλέψουν. Να σου στερήσουν αυτό που δικαιούσαι. Και μάλιστα ενώ βλέπουν σε μια οθόνη το προφανές. Αλλά δεν τους ενδιαφέρει. Αυτό το μήνυμα μπορεί να σε κάνει να «παραιτηθείς». Να αντιδράσεις. Να χάσεις την υπομονή και την ψυχραιμία σου.

Η (νέα) κλοπή που υπέστη ο Ολυμπιακός, ωστόσο, άλλαξε απλώς την κορυφή της βαθμολογίας και όχι τη στόχευση των Ερυθρόλευκων. Η νόθευση της βαθμολογίας από αποφάσεις επιπέδου Ξάνθης, Πανιωνίου, Βόλου, ΠΑΟΚ, ενοχλεί και εκνευρίζει τους Πειραιώτες. Αλλά δεν τους αποπροσανατολίζει. Και κυρίως, τους κάνει να αντιλαμβάνονται πως όλα αυτά γίνονται επειδή ο Ολυμπιακός δείχνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος από τον βασικό διεκδικητή του τίτλου. Το αποδεικνύει κάθε αγωνιστική. Στο χορτάρι. Το απέδειξε εμφατικά και στο μεταξύ τους παιχνίδι, παρά τη χυδαία διαιτησία. Παίζοντας διαρκώς στα κόκκινα. Χωρίς… περιπάτους, επενδύσεις σε εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία και… ξαδέρφια.

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να παίζει. Το ποδόσφαιρο που ξέρει και μπορεί. Και δεν θα παρεκκλίνει. Θα προσπαθήσει να μην επηρεαστεί από την τοξικότητα που αναδύει το σύστημα που τον εχθρεύεται. Δεν έχει νόημα να ασχοληθεί, πλέον, με αυτό. Εχει έρθει η ώρα των αρμοδίων. Και της δικαιοσύνης. Της κανονικής, της πραγματικής δικαιοσύνης.

Αυτό ήταν το μήνυμα που προέκυψε από την επιστροφή των Ερυθρόλευκων στο Ρέντη. Καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του έχουν αποφασίσει να μην ενδώσουν στην αλητεία. Εχουν αποφασίσει να παίξουν ποδόσφαιρο. Και να αφήσουν τους αρμοδίους να πράξουν τα δέοντα.

Μάλιστα, ασχέτως του τι θα αποφασίσουν οι διαιτητές σχετικά με τη φαιδρότητα περί αποχής, στον Ολυμπιακό ξεκινούν προετοιμάζονται κανονικά, σαν να έχουν ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή.

Ένα παιχνίδι στο οποίο είναι δεδομένο ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γκιγιέρμε, που επιστρέφει την Κυριακή από τη Βραζιλία. Όπως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει ούτε τον Σουντανί, ο οποίος έχει υποστεί θλάση. Αλλά όλα δείχνουν ότι θα έχει τον Ματιέ Βαλμπουενά, που δούλεψε καλά όλο αυτό το διάστημα και είναι καλά. Όπως καλά είναι και ο Πάπε Σισέ, ο οποίος φουλάρει και πλέον είναι έτοιμος να μπει και να παίξει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ