Παναθηναϊκός: Το «κλειδί» που… ξεκλειδώνει τον Μορλάνες

Παναθηναϊκός: Το «κλειδί» που… ξεκλειδώνει τον Μορλάνες

Ο Τσάβι Ρόκα έχει απευθυνθεί στον κατάλληλο άνθρωπο ο οποίος θα πείσει τον Μορλάνες να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Το «10» εξηγεί…

Χαβιέρ Καγιέχα… Ο Ισπανός προπονητής της Βιγιαρέαλ είναι το «κλειδί» για την έλευση του Μανού Μορλάνες στον Παναθηναϊκό. Σε αυτόν έχει επικεντρώσει τις προσπάθειες του ο Τσάβι Ρόκα, διότι εκτιμά πως αν πείσει τον Καγιέχα ότι το «Γεώργιος Καλαφάτης» είναι ο ιδανικός προορισμός για την εξέλιξη του Μορλάνες, αυτός με τη σειρά του θα πείσει τον ποδοσφαιριστή του να μετακομίσει στην Αθήνα για το επόμενο εξάμηνο.

Σε πρώτη φάση, ο Μορλάνες δεν αντέδρασε θετικά στην προοπτική του Παναθηναϊκού. Αυτό δεν έχει να κάνει με το Τριφύλλι ή το επίπεδο της Superleague, αλλά με το γεγονός ότι ο Μορλάνες δεν έχει ξεκάθαρη άποψη για την αντιμετώπιση που θα έχει από τον Καγιέχα στον δεύτερο γύρο της Primera Division. Τα μηνύματα που έχει πάρει ο 20χρονος χαφ από τον προπονητή του είναι διφορούμενα: από τη μία ότι τον υπολογίζει, από την άλλη δεν τον έχει διαβεβαιώσει ότι θα πάρει ευκαιρίες.

Η ειδική σεζόν της Βιγιαρεάλ

Η Βιγιαρεάλ κινείται στο μέσο της βαθμολογίας της La Liga και δύσκολα θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό, αλλά ούτε και διεκδικεί τη συμμετοχή στο Europa League. Πρακτικά, διαμορφώνονται οι συνθήκες για μία σεζόν που θα επιτρέψει τη χρησιμοποίηση των νεαρών από την ακαδημία του «κίτρινου υποβρυχίου».

Ο Καγιέχα θεωρείται ο ιδανικός προπονητής για να εφαρμόσει το πρότζεκτ, αφού έχει δουλέψει χρόνια στα τμήματα υποδομής της Βιγιαρεάλ, προπονούσε τις «ρεζέρβες» πριν προβιβαστεί και έπαιξε ποδόσφαιρο στο «Μαδριγάλ» από το 1999 έως το 2006. Ένας από τους βασικούς λόγους που η διοίκηση τον επανέφερε στο πόστο του στις 29 Ιανουαρίου του 2019, μετά την απόλυση του στις 10 Δεκεμβρίου του 2018, ήταν για να συμβάλλει στην αξιοποίηση της ακαδημίας.

Στο σχέδιο του Καγιέχα η Βιγιαρεάλ παρατάσσεται με σύστημα 4-1-4-1, με έναν αμυντικό χαφ και δύο box-to-box μέσους. Ο Μορλάνες θα διεκδικήσει το ρόλο του ενός «οχταριού» από τον Μανουέλ Τριγκέιρος, ο οποίος επίσης προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Βιγιαρεάλ. Οι άλλες δύο θέσεις είναι «κλεισμένες» από τον Καμερουνέζο Ανγκουίσα, τον δεύτερο box-to-box και τον Ισπανό Ιμπόρα, ο οποίος λειτουργεί ως «εξάρι».

Ο ρόλος του Μορλάνες

Ο Μορλάνες αντιλαμβάνεται ότι είναι το αουτσάντερ για να αρχίσει βασικός, ωστόσο πιστεύει ακράδαντα πως με τις τιμωρίες και τους τραυματισμούς θα ανοίξει «χώρος» στην ενδεκάδα. Η πίστη του δεν δικαιώθηκε στον πρώτο γύρο, αφού έχει δύο συμμετοχές στο πρωτάθλημα με άθροισμα 90 λεπτών, ενώ έχει μία 90λεπτη παρουσία στο Κύπελλο.

Ο Ρόκα έχει μιλήσει με τον Καγιέχα και του έχει εξηγήσει πως σκέφτεται τον Μορλάνες στον Παναθηναϊκό. Για τον Καγιέχα δεν έχει σημασία που θα παίξει ο Μορλάνες, αλλά το πώς. Ο Ισπανός προπονητής θέλει ο Μορλάνες να υπηρετήσει ένα παρόμοιο στυλ με αυτό της Βιγιαρεάλ, ώστε το καλοκαίρι να επιστρέψει έτοιμος σε όλους τους τομείς.

Το μέλλον του Μορλάνες θα κριθεί μετά τη συζήτηση που θα έχει με τον Καγιέχα. Για τις υπηρεσίες του 20χρονου ποδοσφαιριστή έχουν ενδιαφερθεί πολλές ομάδες, αλλά ο Καγιέχα έχει θέσει αυστηρά κριτήρια για την τελική επιλογή και έχει ενημερώσει σχετικά τους ανθρώπους της Βιγιαρεάλ. Ο Ρόκα έχει μεταφέρει και τη δική του κρούση και περιμένει την απόφαση των ιθυνόντων της Βιγιαρεάλ και του νεαρού άσου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ