Ολυμπιακός: Η μεταγραφή του Λοβέρα στα πιο σημαντικά γεγονότα της Ροσάριο για το 2019

Ολυμπιακός: Η μεταγραφή του Λοβέρα στα πιο σημαντικά γεγονότα της Ροσάριο για το 2019

Οι Αργεντινοί έκαναν την ανασκόπηση του 2019 για την Ροσάριο Σεντράλ, αναδεικνύοντας την μεταγραφή του Λοβέρα στον Ολυμπιακό ως το πιο σημαντικό γεγονός του περασμένου Αυγούστου.

Ο Ολυμπιακός το περασμένο καλοκαίρι έδωσε μεγάλη μάχη και κατάφερε να αποκτήσει τον Μάξι Λοβέρα, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Η μεταγραφή του 20χρονου μεσοεπιθετικού από την Ροσάριο Σεντράλ εξελίχθηκε σε σήριαλ, αλλά τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου οι Ερυθρόλευκοι έκαμψαν την αντίσταση του προέδρου του λατινοαμερικάνικου συλλόγου και απέκτησαν τον Λοβέρα.

Μια πώληση που προκάλεσε κρίση στο εσωτερικό της Ροσάριο Σεντράλ, με τους οπαδούς του συλλόγου να τα βάζουν με τη διοίκηση που άφησε να φύγει ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. Μια πώληση, πάντως, που όπως είχε αναφέρει τότε ο πρόεδρος της αργεντίνικης ομάδας, ήταν αναγκαία για να ανασάνει οικονομικά ο σύλλογος.

Συγκεκριμένα, ο Ροδόλφο Ντι Πίνολα, μετά την πώλησή του Λοβέρα είχε αναφέρει:  «Σημαντική η πώληση του Λοβέρα με βάση την οικονομική κατάσταση του συλλόγου και της χώρας. Η μεταγραφική αγορά είναι πολύ κλειστή και ο παίκτης δεν έχει ευρωπαϊκό διαβατήριο. Ο Ολυμπιακός πληρώνει σε ευρώ, αλλά σε μας μετατρέπονται σε δολάρια. Θα πάρουμε 2,8 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το ποσό μπορεί να φτάσει τα 4 εκατ. ευρώ, με βάση τα μπόνους, που είναι εφικτά. Για την Ροζάριο είναι μεγάλη οικονομική ανάσα. Παράλληλα βρισκόμαστε σε μια διαδικασία εύρεσης κι άλλων πόρων για να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση που είμαστε. Το πλάνο πάει καλά και σύντομα οι φίλαθλοι θα χαίρονται γι’ αυτά που έχουμε καταφέρει».

Μια μεταγραφή, που σημάδεψε τη Ροσάριο Σεντράλ, με τους Αργεντινούς να θεωρούν την πώληση του Μάξι Λοβέρα στον Ολυμπιακό ως το πιο σημαντικό γεγονός του περασμένου Αυγούστου, όσον αφορά την ομάδα της Λατινικής Αμερική. «Μόλις άρχισε να δείχνει τα σπουδαία χαρακτηριστικά του και να καθιερώνεται στη βασική 11άδα ήρθε πρόταση για την αγορά του και αποχώρησε από τον σύλλογο. Ο Ολυμπιακός τον αγόρασε έναντι 3.3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2.8 εκατ. ευρώ πήγαν στην Ροσάριο Σεντράλ», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Αργεντινοί για τη μεταγραφή του Λοβέρα στην ανασκόπηση του 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ