Άρης: Εχθρός του καλού είναι το καλύτερo(vids)

Άρης: Εχθρός του καλού είναι το καλύτερo(vids)

Ο Άρης επέστρεψε δυναμικά, έγινε σημείο αναφοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και to10.gr καταγράφει τις στιγμές που σημάδεψαν το 2019 για τους κίτρινους.

Το 2019 έφυγε αφήνοντας στον οργανισμό Άρη μια γλυκόπικρη γεύση. Σημαντικότερη στιγμή για το ποδοσφαιρικό τμήμα η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από αρκετά χρόνια. Κανείς, φυσικά δεν μπορεί να πανηγυρίζει για το αυτονόητο, ήταν όμως σίγουρα αυτό που ξεχώρισε. Ο Άρης θα μπορούσε να πάει καλύτερα τη χρονιά που μας πέρασε. Αυτό που έχει σημασία είναι να διορθώσει τα λάθη του και το 2020 να φτάσει ακόμα ψηλότερα, με βασικό στόχο, φυσικά, την κατάκτηση του κυπέλλου. To «To10» ξεχώρισε κάποιες από τις στιγμές που σημάδεψαν το 2019 για τον Άρη.

Η απόδραση από τα Πηγάδια

Στις 31 Ιανουαρίου ο Άρης αντιμετώπισε την Ξάνθη στα Πηγάδια, παίζοντας κυριολεκτικά με τη πλάτη στον τοίχο. Ένα παιχνίδι στο οποίο δεν υπήρχαν αλλά περιθώρια για τους κίτρινους, καθώς είχαν μείνει πίσω στη βαθμολογία. Ο Άρης κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη με γκολ του Γκαρσία. Ήταν ένα αποτέλεσμα που αποδείχτηκε κομβικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς από εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του Άρη, που τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Το μπαμ με Ιντέγε

Ο Άρης έψαχνε μια μεταγραφή που θα κάνει αίσθηση, ενώ υπήρχε η απόφαση ότι τα περισσότερα χρήματα του μπάτζετ θα δαπανηθούν για επιθετικό. Μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις οι άνθρωποι του Άρη κατάφεραν να πείσουν τον Μπράουν Ιντέγε να συνεχίσει την καριέρα του στο Κλεάνθης Βικελίδης. Χρειάστηκε και ο Θόδωρος Καρυπίδης να κάνει την οικονομική υπέρβαση, καθώς το συμβόλαιο του Νιγηριανού επιθετικού ξεπερνάει τα 500.000 ευρώ. Ο Ιντέγε δείχνει να βρίσκει το τελευταίο χρονικό διάστημα τον καλό εαυτό του, έχει πετύχει μέχρι τώρα έξι γκολ, σίγουρα όμως υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από έναν παίκτη της αξίας του.

Ανανέωση με Φετφα

Την 1 Ιουλίου ο Άρης ανακοινώνει και επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Γιάννη Φετφατζίδη για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Θόδωρος Καρυπίδης επιδίωξε την παραμονή του Έλληνα μεσοεπιθετικού, καθώς είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του. Ο Γιάννης Φετφατζίδης έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι μπορεί να γίνει ο ηγέτης του Άρη και μέχρι τώρα κάνει ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα.

Η επιστροφή στην Ευρώπη

Το Κλεάνθης Βικελίδης φόρεσε τα γιορτινά του στις 25 Ιουλίου για την επιστροφή του Άρη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από αρκετά χρόνια. Οι οπαδοί των κίτρινων εξαφάνισαν τα εισιτήρια και το γήπεδο ήταν κατάμεστο. Ο Άρης ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε και δύο δοκάρια, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει (0-0) την ΑΕΛ Λεμεσού. Πήρε όμως την πρόκριση στο δεύτερο παιχνίδι στην Κύπρο, κερδίζοντας με γκολ του Ντιγκινί.

Μια ανάσα από το θαύμα

Στις 15 Αυγούστου ο Άρης υποδέχτηκε τη Μόλντε στο Κλεάνθης Βικελίδης, έχοντας ηττηθεί με 3-0 στην Νορβηγία. Όλοι πίστευαν ότι τα πάντα είχαν τελειώσει, όμως οι κίτρινοι με τη συμπαράσταση των οπαδών τους έφτασαν πολύ κοντά σε μια επική ανατροπή, σε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα και να στείλουν το παιχνίδι στη παράταση. Εκεί όμως λύγισαν από την κούραση, δέχτηκαν ένα γκολ από αδράνεια της αμυντικής γραμμής και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ με ψηλά το κεφάλι.

Αλλαγή προπονητή

Στις 31 Αυγούστου ο Άρης θα ηττηθεί με 1-0 από τον Βόλο και ο Σάββας Παντελίδης θα υποβάλει την παραίτηση του, που έγινε αποδέκτη από τον Θόδωρο Καρυπίδη. Ο Απόστολος Τερζής θα αναλάβει υπηρεσιακός τεχνικός , ενώ μετά τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ ελήφθη η απόφαση να παραμείνει στη τεχνική ηγεσία. Κάτι που θα αλλάξει όμως μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στα παιχνίδια με ΑΕΛ και Ολυμπιακό. Με εισήγηση του Άγγελου Χαριστέα ο Άρης θα φέρει στη Θεσσαλονίκη τον Μίκαελ Ένινγκ. Ο Γερμανός τεχνικός θα κάνει νικηφόρο ντεμπούτο στο παιχνίδι με τη Ξάνθη στα Πηγάδια, ενώ σε δέκα παιχνίδια στον πάγκο του Άρη έχει απολογισμό τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και μια ήττα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ