Νίκησε, σε παιχνίδι που δεν συμμετείχε

Νίκησε, σε παιχνίδι που δεν συμμετείχε

Ο Ολυμπιακός έμεινε έξω από τη φαρσοκωμωδία. Και δικαιώθηκε. Δεν έκανε πίσω σε καμία από τις θέσεις του, απείχε από κάθε διεργασία, με τους διαιτητές να κάνουν κωλοτούμπα, να μην παίρνουν τίποτε (πέρα από τη μη υποστήριξη της μήνυσης του Μπέου) και να ξεκινούν το πρωτάθλημα. Δίνοντας δίκιο σε UEFA/FIFA, ΚΕΔ, Περέιρα, Χούμπελ που «έδειξαν» ΑΛΛΟΙΩΣΗ στον Βόλο και συνολικά στο πρωτάθλημα.

Ποιος δικαιώθηκε από την απόφαση των διαιτητών να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα; Και ποιανού η προσπάθεια να γίνει «υποστηρικτής και… προστάτης» τους έπεσε στο κενό; Η απάντηση σε αυτό το πολύ απλό ερώτημα προκύπτει ξεκάθαρα από όσα ζητούσαν και όσα πήραν οι διαιτητές, μετά τη στάση που τήρησαν όλο αυτό το διάστημα.

Τι ζητούσαν οι διαιτητές; Τα εξής…

1) Να αποσυρθούν οι μηνύσεις του Αχιλλέα Μπέου.

2) Να αποσυρθούν οι μηνύσεις του Αλέξη Κούγια.

3) Να αποσυρθούν οι μηνύσεις (για δωροδοκία) του Σάββα Θεοδωρίδη στους διαιτητές του Βόλου.

4) Να… πάρει πίσω η ΚΕΔ την ανακοίνωση που εξέδωσε για την αλλοίωση αποτελέσματος στο παιχνίδι Βόλος – Ολυμπιακός, για την παραδειγματική τιμωρία των Φωτιά, Ευαγγέλου.

5) Να πάρει… πίσω ο Χούμπελ τη δήλωσή που έκανε για τους διαιτητές του Βόλου, αλλά και για όλους τους ρέφερι, όπως και για την εκπαίδευση τους VAR από την ΚΕΔ.

Τι από όλα αυτά έγινε;

Μόνο το πρώτο. Ο Αχιλλέας Μπέος είπε ότι δεν θα στηρίξει τις μηνύσεις που έχει υποβάλλει στους διαιτητές. Και that’s all.

Αντε και μία τυπική ανακοίνωση πέντε σημείων από τη Super League, η οποία ουσιαστικά ξεκαθάρισε σε πολύ σαφή τόνο στους διαιτητές, ότι η αγωνιστική ΠΡΕΠΕΙ να ξεκινήσει. Επιπλέον καταδίκαζε «κάθε μορφή βίας ή απειλής κατά διαιτητών, απ’ όπου κι αν προέρχεται», κάτι που προφανώς εκφράζει όλες τις ΠΑΕ και όλο το ποδόσφαιρο. Οπότε δεν το λες και ακριβώς «νίκη». Και εάν θέλετε, «κέρδισαν» και την κομματάκι κωμική τοποθέτηση 12 ομάδων της Λίγκας πως «…τα παρόντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, με εξαίρεση την ΠΑΕ ΑΕΛ, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρακτική της υποβολής μηνύσεων κατά διαιτητών». Μάλιστα, μεταξύ αυτών των 12 ήταν και ο Μπέος…

Οσο για τη συνάντηση της Τρίτης; Αυτή κι αν ήταν μια μεγάλη αποτυχία για τους διαιτητές. Διότι ήθελαν να πάρουν πράγματα. Ήθελαν να πάρουν εγγυήσεις. Ηθελαν να δείξουν ότι οι ίδιοι είναι τα… θύματα, αλλά τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μην πάρουν τίποτε πέρα από τον… Μπέο και τις τοποθετήσεις της Λίγκας, που ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν μπορεί και δεν θα επέμβει στις νομικές ενέργειες που γίνονται εις βάρος των ρέφερι. Αυτό έλειπε, άλλωστε.

Ακόμη και οι διαιτητές που δημιούργησαν εμμέσως όλο αυτό το μπάχαλο με τις εντός γηπέδων πράξεις τους, αποφάσισαν, τελικά, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Καθώς κατάλαβαν ότι είναι έκθετοι. Ότι πηγαίνουν κόντρα στη λογική. Σε αυτό που βλέπει όλος ο κόσμος. Και επέλεξαν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Πολύ απλά, διότι δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς.

Εκείνοι που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ξεχνούν -μάλλον όχι τυχαία- ότι για πρώτη φορά στα χρονικά οι FIFA / UEFA και η ΚΕΔ πήραν ΞΕΚΑΘΑΡΗ θέση και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ στον Βόλο. Οσο κι αν κάνουν ότι δεν το κατάλαβαν, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Εκτός κι αν ο Χούμπελ και ο Περέιρα αγάπησαν ξαφνικά τον Ολυμπιακό (σ.σ. μόνο αυτό δεν έχουμε διαβάσει ακόμη, να μια καλή ιδέα)…

Και το πιο σημαντικό από όλα; Όλα αυτά έγιναν με τον Ολυμπιακό να απέχει από κάθε διαδικασία. Με τον Ολυμπιακό να μιλάει για φαρσοκωμωδία. Για ιλαρή κατάσταση, τόσο στην ΕΠΟ και την ΚΕΔ, όσο και στη διαιτησία και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να μην ασχολείται. Καθόλου. Να αδιαφορεί για τα «πιόνια», από τη στιγμή που οι «στρατηγοί» δεν αλλάζουν.

Αλλοι ήταν αυτοί που κόπτονταν να εμφανίσουν τους διαιτητές «θύματα» και εκτέθηκαν. Αλλοι προσπάθησαν παρασκηνιακά να «μαγειρέψουν» καταστάσεις. Αλλοι έφτασαν στο σημείο ακόμη και να βοηθήσουν στη συγγραφή ανακοινώσεων. Και τελικά τώρα οι ίδιοι προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Είπαμε οι εγχώριες «δυνάμεις» εξέθεσαν την UEFA και τη FIFA και επιβεβαίωσαν κατά γράμμα όσα αποκάλυψε ο Ολυμπιακός στις επιστολές του. Και από εδώ και πέρα όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Η πρώτη «σφαλιάρα» στο σύστημα ήρθε. Και ήταν ηχηρή. Όχι από τον Ολυμπιακό. Αλλά από αρμόδια χέρια και χείλη. Και αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα. Διότι το σύστημα μπορεί να έχει ρίζες και εξαρτήσεις. Αλλά είναι απρόσεκτο. «Μπάζει» από παντού. Φωνάζει ό,τι κάνει. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Θεσμικά και αρμοδίως, λοιπόν, θα δοθούν όλες οι απαντήσεις.

ΥΓ. Εάν το πρωτάθλημα έπρεπε να διακοπεί οποιαδήποτε στιγμή της φετινής σεζόν, αυτό έπρεπε να γίνει την ημέρα που προέκυψαν «σκιές» για την υπόθεση ΠΑΟΚ – Ξάνθης. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να δικαιωθεί. Μπορεί τα επίσημα έγγραφα που παρουσιάστηκαν από το ONE Channel και άλλα τόσα που φαίνεται ότι ετοιμάζονται να δουν το φως της δημοσιότητας, να μην είναι ικανά να αποδείξουν αυτό που προκύπτει ως πρώτη εικόνα. Αλλά και μόνο το γεγονός ότι προέκυψε ένα τέτοιο θέμα, ο διακόπτης έπρεπε να πέσει. Εως ότου λάμψει η αλήθεια. Καθώς εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με «μου είπαν, σου είπαν». Αλλά με έγγραφα. Μετακινήσεις εκατομμυρίων ευρώ, συγκεκριμένες καταγγελίες, συγκεκριμένα πρόσωπα. Στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Παρά μόνο να εξεταστούν και να δημοσιοποιηθεί τι πραγματικά συμβαίνει. Χωρίς καμία σκιά, χωρίς εικασίες, χωρίς «λάσπη». Κυνικά. Ο,τι λέει ο Νόμος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ