Αναζητούνται νέοι… μπροστάρηδες

Αναζητούνται νέοι… μπροστάρηδες

Οι Κιτρινόμαυροι που πρέπει να βγουν μπροστά με τη νέα χρονιά για να «ανεβάσουν» την ΑΕΚ.

Μεταξύ των αγωνιστικών προβλημάτων που αντιμετώπισε η ΑΕΚ στο πρώτο κομμάτι της σεζόν ήταν και η έλλειψη πρωταγωνιστών. Η Ένωση στηρίχθηκε κατά βάση στους Ολιβέιρα, Λιβάια και Μάνταλο για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά όποτε χρειάστηκε. Ωστόσο αποδείχθηκε πως οι τρεις προαναφερθέντες δεν αρκούν.

Η Ένωση έχει ανάγκη και από άλλες μονάδες της να βγουν μπροστά και να βγάλουν χαρακτήρα ηγέτη. Κάτι που περιμένει και ο Μάσιμο Καρέρα, μιας και θέλει να δημιουργήσει μια ΑΕΚ η οποία θα απαρτίζεται από ισχυρές προσωπικότητες και θα μπορεί να βρει λύσεις από πολλές… μεριές.

Στο ξεκίνημα του νέου έτους υπάρχουν τρεις παίκτες πάνω στους οποίους θα πέσει περισσότερο βάρος. Μιας και υπάρχουν απαιτήσεις από τους συγκεκριμένους άσους, που μέχρι στιγμής δεν έχουν δικαιωθεί.

Ντανιέλε Βέρντε

Ο Ντανιέλε Βέρντε ήρθε το καλοκαίρι στην ΑΕΚ ως μια προσθήκη που θα έκανε τη διαφορά. Ο Ιταλός εξτρέμ αποκτήθηκε από τη Ρόμα με ένα αρκετά σεβαστό ποσό, ενδεικτικό και των προσδοκιών της ΑΕΚ για την περίπτωσή του. Μέχρι στιγμής ωστόσο ο Βέρντε δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.

Ο Ιταλός εξτρέμ έχει κάποιες εκλάμψεις στις οποίες γίνεται αντιληπτή η ποιότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής. Ωστόσο εκείνο που ζητείται είναι σταθερότητα. Προκειμένου η ΑΕΚ να βρει στο πρόσωπό του μια αξιόπιστη λύση για τις πτέρυγες. Εκεί που μέχρι τώρα «πονά» αγωνιστικά.

Ο Βέρντε θα πάρει τις ευκαιρίες του για να δείξει τι αξίζει. Ο Καρέρα σκοπεύει να του δώσει χρόνο προκειμένου ο Ιταλός εξτρέμ να βρει ρυθμό και πατήματα. Κάτι που εφόσον συμβεί, θα δώσει στην ΑΕΚ τη δυνατότητα να παρουσιαστεί… ανεβασμένη επιθετικά, στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Αντρέ Σιμόες

Όπως διαβάσατε και στο χθεσινό φύλλο ο Μάσιμο Καρέρα ποντάρει πολλά στον Αντρέ Σιμόες για την αγωνιστική αναγέννηση της ΑΕΚ. Ο Ιταλός τεχνικός υπολογίζει στον έμπειρο μέσο προκειμένου η Ένωση να αποκτήσει σταθερότητα και «νεύρο». Στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του Πορτογάλου χαφ.

Ο Σιμόες μέχρι στιγμής παρουσιάζει μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Ο υπαρχηγός του Δικεφάλου δεν έχει δείξει ένα πρόσωπο αντίστοιχο με εκείνο των προηγούμενων ετών, όμως στην ΑΕΚ εκτιμούν πως αυτό είναι κάτι το παροδικό.

Στην Ένωση έχουν την πεποίθηση πως ο Σιμόες θα γίνει και πάλι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο παίκτης που θα σταματά τις προσπάθειες των αντιπάλων να αναπτυχθούν και παράλληλα θα προσδίδει την απαραίτητη ηρεμία στην ομάδα του, όταν έχει την μπάλα στα πόδια, έτσι ώστε να ξεκινήσει το «χτίσιμο» της επίθεσης.

Ογκνιέν Βράνιες

Η περίπτωση του Ογκνιέν Βράνιες είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ο Βόσνιος στόπερ έχει απογοητεύσει με την μέχρι τώρα εικόνα του, καθώς έχει υποπέσει ξανά σε λάθη του παρελθόντος, δείχνοντας ένα άσχημο πρόσωπο. Εντός, αλλά και εκτός αγωνιστικών γραμμών.

Ο Βόσνιος στόπερ υπολογίζεται από την ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι και αυτό του δίνει δεδομένα μια θέση στα πλάνα του Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός εκτιμά και μάλιστα πολύ τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Βράνιες. Ωστόσο θεωρεί βασική προϋπόθεση ώστε να ωφεληθεί η ομάδα από αυτά, το να κρατήσει ο δυναμικός αμυντικός το μυαλό του εντός ποδοσφαιρικών γραμμών.

Ο Καρέρα δεν πρόκειται να ανεχτεί το παραμικρό… τερτίπι από τον Βράνιες και είναι δεδομένο πως ο Βόσνιος περνά από ένα διαρκές «τεστ». Μένει να φανεί αν ο Βράνιες μπορεί να αφήσει στην άκρη τις… τρέλες που τον πιάνουν κατά καιρούς και δώσει στην ΑΕΚ τη σιγουριά που έχει ανάγκη στα μετόπισθεν με την παρουσία του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ