Το κληρονομικό χάρισμα του Γιώργου Σαββίδη

Το κληρονομικό χάρισμα του Γιώργου Σαββίδη

Τη θυμάστε αυτή τη φωτογραφία που έδειχνε τα τέσσερα δάχτυλα; Ούτε ο ίδιος δε φανταζόταν πως θα αποδεικνυόταν τόσο προφητική.

Το έχει το χάρισμα ο Γιώργος. Το παιδί του Instagram. Το παιδί που ξέρει περισσότερα από τα stories στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, παρά από ποδόσφαιρο.

Έχει κληρονομικό χάρισμα. Όχι απ’ αυτό του μπαμπά, με του οποίου την κληρονομιά κάνει όλα αυτά που δε θα έκανε ούτε ένα 15χρονο. Και βρίζει άπαντες χωρίς να του μιλάει κανείς και χωρίς κανένας εισαγγελέας να ασχολείται μαζί του.

Έχει το χάρισμα να… μαντεύει. Να «μαντεύει», για παράδειγμα, τιμωρίες. Ζητάει κάτι από τον… Θεό του Instagram, του κάνουν το χατίρι οι δικαστές. Για παράδειγμα, είχε ζητήσει το παιδί να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός με απόφαση – σκάνδαλο για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Και τιμωρήθηκε. Σκανδαλωδώς. Με αποτέλεσμα να δίνει το αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό χωρίς κόσμο.

Αν είχε ευχηθεί ο Giorgis να τιμωρηθεί και ο Άρης, θα είχε γίνει. Αλλά περίμενε πως ο ΠΑΟΚ θα κάνει… περίπατο στο «Βικελίδης». Μπορεί να πίστευε πως θα ρίξει και τέσσερα γκολ. Άλλωστε είναι ο αγαπημένος του αριθμός το τέσσερα.

Όπως στη φωτογραφία. Αποδείχτηκε προφητικός ο Γιώργος ο Σαββίδης, ο γιος του Ιβάν. Τέσσερα έδειχνε. Τέσσερα έφαγε. Πάει το ψευτό – αήττητο. Εκείνο που ο ΠΑΟΚ κρατούσε για 51 παιχνίδια χάρη στις διαιτητικές αποφάσεις και στις άσχημες μέρες πολλών εκ των γκολκίπερ και αμυντικών που αντιμετώπιζε.

Αυτό που κράτησε επί 51 παιχνίδια, όπως αυτό στη Λαμία, με το βόλεϊ του Βιεϊρίνια, στο πιο κραυγαλέο πέναλτι των τελευταίων – πολλών – ετών. Όπως αυτό απέναντι στον Ατρόμητο, που ο Κρέσπο πηδούσε στο φινάλε και οι παίκτες του Περιστερίου έμεναν μακριά του. Μία, δύο, τρεις, μέτρησε το γκολ.

Όπως αυτό με τη χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του Βελλίδη. Όπως εκείνα με τον Ζίφκοβιτς όταν αγωνιζόταν στην Ξάνθη. Όπως το φετινό με την Ξάνθη, τις εγκαταστάσεις της οποίας έχει ο Καλπαζίδης, συγγενής του Ιβάν Σαββίδη. Όπως το φετινό με τον Ολυμπιακό που έπρεπε να δοθεί το ένα από τα δύο πέναλτι για να μη χάσει ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη.

Έτσι κράτησε αυτό το αήττητο ο ΠΑΟΚ. Με… επαγγελματικές νίκες σε πολλά απ’ τα παιχνίδια του, με πέναλτι που δεν δίνονταν, με άλλα που δίνονταν.

Και ήρθε ο Άρης όχι απλά να το σπάσει, αλλά να το «γκρεμίσει». Να το διαλύσει. Του έβαλε τέσσερα και αν ήταν πιο προσεκτικός στην κόντρα επίθεση μετά το 4-1, θα του έβαζε και πέμπτο και έκτο. Αλλά ίσως είχε δοθεί εντολή για να σταματήσουν στα τέσσερα. Για να τα αφιερώσουν στον Γιώργο, τον γιο του Ιβάν. Και στην προφητική φωτογραφία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ