Παναθηναϊκός: Τα προγνωστικά λένε «όχι», η εικόνα λέει «ναι»

Παναθηναϊκός: Τα προγνωστικά λένε «όχι», η εικόνα λέει «ναι»

Ο Παναθηναϊκός προσεγγίζει το ντέρμπι από το γνώριμο ρόλο του αουτσάιντερ, όμως έχει λόγους να πιστεύει ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα.

Σε μία γνώριμη κατάσταση θα βρεθεί σήμερα ο Παναθηναϊκός στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αφού έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να φέρει τον τίτλο του απόλυτου αουτσάιντερ. Από το 1-1 της σεζόν 2012-2013, όταν ο Γιάννης Βονόρτας ήταν στον πάγκο ως υπηρεσιακός, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε χαμένος από χέρι στην έδρα του Ολυμπιακού. Ωστόσο, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, καταφέρνει να φεύγει αλώβητος με εξαίρεση τα δύο παιχνίδια υπό τον Αντρέα Στραματσόνι… Αντίθετα, οι Βονόρτας, Αναστασίου, Ουζουνίδης και Δώνης βρήκαν πως να πάρουν κάτι από την κάθοδο του Παναθηναϊκού στον Πειραιά.

Δυστυχώς, οι συνθήκες δεν έχουν μεταβληθεί ούτε φέτος. Ο Ολυμπιακός είναι το ακλόνητο φαβορί και έχει τα προγνωστικά υπέρ του. Είναι πιο ποιοτικός, έχει αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο, παίζει στην έδρα του έστω και κεκλεισμένων των θυρών και αυτή την εποχή, δεν έχει το πρόσθετο βάρος των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, που στοιχίζουν σε ενέργεια και συγκέντρωση. Επιπροσθέτως, έχει το κίνητρο να επανακαταλάβει την πρώτη θέση μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη.

Τι έχει να αντιτάξει ο Παναθηναϊκός; Θεωρητικά, τίποτα. Απ’ όποια σκοπιά και να το εξετάσεις, δεν υπερέχει σε έναν τομέα. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός είναι μία άλλη ιστορία στα φετινά ντέρμπι… Δεν στάθηκε απλώς αξιοπρεπώς. Τα έπαιξε στα ίσα και άξιζε περισσότερα από τη μία νίκη στα τρία παιχνίδια.

Με την ΑΕΚ επικράτησε 3-2 μετά από μία απίστευτη ανατροπή από το 0-2. Ήταν ένας θρίαμβος, ακόμα και για τα πραγματικά στάνταρ του Τριφυλλιού. Με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα νικούσε 2-1 και χρειάστηκαν οι καθυστερήσεις των καθυστερήσεων και ένα τραβηγμένο πέναλτι για να ισοφαριστεί σε 2-2. Με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ δέχτηκε γκολ στη μία φορά που απειλήθηκε και αν ισοφάριζε νωρίτερα σε 1-1, έδειχνε ικανός να νικήσει.

Με βάση τα προγνωστικά, ο Παναθηναϊκός έχει λίγες ελπίδες για να πετύχει κάτι καλό απόψε. Στηριζόμενος στην απόδοση του στα φετινά ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός πιστεύει βάσιμα ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο Φάληρο. Οι παίκτες του Δώνη δεν έχουν κανένα λόγο να φοβηθούν, ας μπουν να παίξουν αυτό που μπορούν και το ταμείο θα το κάνουν μετά το σφύριγμα της λήξης…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ