Μαρτίνς: «Νίκη-δώρο στον κόσμο μας, θέλαμε ξανά την κορυφή»

Μαρτίνς: «Νίκη-δώρο στον κόσμο μας, θέλαμε ξανά την κορυφή»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη τύπου μετά τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό, έκανε λόγο για «νίκη-δώρο στον κόσμο», ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Δώνη και τους «πράσινους».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη (1-0) επί του Παναθηναϊκού, μίλησε για την εικόνα των Ερυθρόλευκων, κάνοντας ειδική μνεία στον Ματιέ Βαλμπουενά.

Επίσης ο Πορτογάλος ισχυρίστηκε πως η ομάδα του επέστρεψε «εκεί που ανήκει», ενώ αναφέρθηκε επίσης στον Μπενζιά αλλά και στα μεταγραφικά ζητήματα.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στη συνέντευξη τύπου:

Το αποτέλεσμα και το τι θέλει να δει για την συνέχεια: «Ήταν πολύ σημαντικό να γυρίσουμε στην κορυφή. Να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν. Θέλαμε να δώσουμε αυτό το δώρο με νίκη στον κόσμο μας σε αυτό το ντέρμπι. Ήταν αισθητή η απουσία τους όμως καταφέραμε να κερδίσουμε και να τους κάνουμε χαρούμενους».

Το τι κρατάει από την ροή του αγώνα και το τι άλλαξε στην διάρκειά του: «Είναι αλήθεια πως στο πρώτο 20λεπτο ήμασταν πολύ καλοί. Αυτό άλλαξε αρκετά στα επόμενα 20 λεπτά. Αυτό οφείλεται και στην ποιότητα και την αξία του αντιπάλου. Ο Δώνης είναι πολύ καλός προπονητής και οι δυσκολίες συγκρίνονται με ομάδες στην Ευρώπη.

Μας δυσκόλεψε όσο καμία άλλη ομάδα φέτος στο Καραϊσκάκη. Στο β’ μέρος ο έλεγχος ήταν περισσόρερο δικός μας νομίζω αν και από πλευράς φάσεων ήταν αρκετά ισορροπημένο το παιχνίδι».

Το εάν ήθελε τη νίκη και επειδή πέρυσι δεν είχε νικήσει στο ντέρμπι: Προσωπικά για μένα είναι σημαντικό να κερδίζουμε όλα τα ματς. Επειδή ξέρουμε πως ήταν κάτι το ξεχωριστό να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό ναι υπό αυτή την έννοια ήταν πιο σημαντικό. Θέλαμε να γυρίσουμε στην κορυφή όπως είπα και πριν. Ξέρουμε πόσο σημαντικό για τον κόσμο μας είναι να νικάμε τον Παναθηναϊκό.

Τον Μπενζιά: Είναι αλήθεια πως ήθελα να ισορροπήσουμε το ματς. Είχαμε χάσει τον έλεγχο. Αναγνωρίζω πως στο 2ο 20λεπτου του πρώτου μέρους ο Παναθηναϊκός είχε πάρει το κέντρο. Έπρεπε να πάρουμε το κέντρο, να ρισκάρουμε και να κερδίσουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με τον Μπενζιά αλλά έπρεπε να πάρουμε την ανωτερότητα που συνήθως έχουμε εντός έδρας, να σκοράρουμε και να κερδίσουμε.

Το τι θέλει να κρατήσει: Αυτό το ματς τελείωσε. Έχουμε ήδη στο μυαλό μας την Καλαμάτα. Έχουμε αύριο μία προπόνηση. Μία τελευταία προπόνηση.

Τα προβλήματα των Ποντένσε και Βαλμπουενά και πως δούλεψε και λειτούργησε: Ποτέ δεν θα κουραστώ να σας το λέω. Όποιος είναι στον Ολυμπιακό έχει πάντα το κίνητρο. Και ο Ποντένσε και ο Βαλμπουενά είναι πολύ έμπειροι. Ο Ποντένσε δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση αλλά πάντα είναι έτοιμος να βοηθήσει.

Έχουμε άλλες εναλλακτικές όπως τον Λάζαρο, τον Λοβέρα ή τον Μπρούνο που δυστυχώς χτύπησε. Έχουμε ομάδα γεμάτη ποιοτικούς παίκτες και αρκετές εναλλακτικές.

Τον Βαλμπουενά: Δεν χρειάζεται να το πούμε. Είναι έμπειρος. Ξέρει το τι σημαίνει ντέρμπι και πως να το διαχειριστεί. Δεν περιμέναμε πως μετά το 80′ θα τα έδινε όλα και περισσότερο απ’ όλους. Έτσι όμως το στιλ του και το απολαμβάνει. Απολαμβάνει και η ομάδα το ποδόσφαιρο όταν παίζει εκείνος.

Τις μεταγραφές: Θέλουμε να γυρίσουν γρήγορα ο Γκιγιέρμε και ο Μπρούνο. Γύρισε και ο Σισέ και περιμένουμε τον Αβραάμ που είχε κάποια προβλήματα. Με την Καλαμάτα θα δώσουμε χρόνο σε παίκτες που το έχουν ανάγκη. Έχουμε παίκτες όπως ο Μάρκοβιτς και ο Ξενιτίδης.

Νέους με ταλέντο. Το πιο σημαντικό είναι να γυρίσουν όλοι. Περιμένουμε και τον Σουντανί. Πρέπει να δούμε και με παίκτες όπως ο Μάρκοβιτς και ο Ξενιτίδης εάν δεν βρίσκουν χρόνο να τον βρουν κάπου αλλού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ